Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 7466 tot 7470
Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Zilverkoers gedraagt zich als een seismograaf

Zilver laat de laatste tijd enorme pieken en dalen zien. De prijs is enorm volatiel, iets dat bekend is voor zilver. Voor de afgelopen koersdaling zijn verschillende oorzaken te noemen. Ten eerste de dood van Osama Bin Laden wat positief uitpakte voor de dollar – en dus negatief is voor edelmetalen, ten tweede de mega verkoop van $35 miljoen aan zilver door Eric Sprott en ten derde de opnieuw aangescherpte margin verplichtingen.

Ondanks deze valkuilen die zilver op zijn weg naar boven tegenkomt noteert de zilverprijs inmiddels een solide 45 dollar per troy ounce. Volgens Inveztor.nl kan zilver nog rustig doorrallyen naar de $55 per troy ounce alvorens de correctie ingezet gaat worden.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Warren Buffett over GOUD en andere (Zilver) bevindingen

Afgelopen weekend vond de hoogmis voor beleggers plaats in de VS, namelijk de aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway – het beleggingsvehikel van Warren Buffett en Charlie Munger – dat ieder jaar tienduizenden investeerders aantrekt.

Het jaarlijkse ‘Woodstock’ voor beleggers is voor ons telkens een interessant moment om na te gaan hoe de beleggingsgoeroes denken over onze favoriete activa, grondstoffen, en dan meer specifiek GOUD en zilver. Beide heren krijgen daar de jongste jaren namelijk nogal wat vragen over.

Zowel Buffett als Munger zijn nooit grote liefhebbers geweest van GOUD (en dan drukken we ons nog zacht uit), simpelweg omdat ‘ze het niet begrijpen’. Een bekende verklaring die Warren Buffett er graag aan geeft: “GOUD wordt opgegraven, gesmolten en terug opgeborgen met een groep bewakers eromheen”.

Als vaste lezer van Slim Beleggen zal u inmiddels begrijpen dat dit klinkklare onzin is: GOUD is een onmisbaar onderdeel van een monetair systeem! Net door het ontbreken van GOUD in het huidige valutasysteem, zitten we vandaag in een gigantische financiële ‘Catch 22’.

Bron: Biflatie
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Bob Chapman over de Amerikaanse huizenmarkt

GOUDportal.nl en Biflatie.nl vragen Bob Chapman of hij verwacht dat er een second mortgage meltdown in Amerika zal gaan plaatsvinden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Dollar raakt verder in verval

Op basis van de voor inflatie gecorrigeerde Broad Trade-Weighted Dollar Index stelt Deutsche Bank dat de dollar zich op het laagste punt bevindt sinds de Verenigde Staten van de GOUDstandaard afstapte. De Broad Trade-Weighted Dollar Index zet de dollar op basis van handelsvolumes af tegen 26 buitenlandse valuta. Volgens Deutsche Bank geeft deze index de echte waarde van de dollar weer.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Krachtenbundeling Edelmetaal Centrum Amsterdam

Per heden slaan Amsterdamgold en The Silver Mountain, toonaangevende spelers in de handel in fysiek GOUD en zilver, de handen in één. Door deze krachtenbundeling zijn we in staat onze marktpositie te versterken en de Nederlandse edelmetaalmarkt verder te professionaliseren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$