Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7481 tot 7485
Bron: HBNews
Geplaatst: woensdag 1 juni 2011

HBNews: Grondstoffen update

De grondstoffenmarkt maakt de laatste tijd vreemde sprongen. Hoe staan de verschillende grondstoffen ervoor? Tijd voor een analyse.

Overboughtsituatie voorbij: olie en zilver
Hierboven is op basis van een 50-daags gemiddelde (plus 2 standaarddeviaties boven en onder ) te zien of de desbetreffende grondstof overbought is. De flinke correctie op de olie- en  zilvermarkt heeft ervoor gezorgd dat de overboughtsituatie waarin deze grondstoffen zaten ten einde is gekomen. Technisch gezien kunnen de prijzen van olie en zilver weer makkelijker omhoog. Aardgas en GOUD bevinden zich wel in een overboughtsituatie en maken beiden binnenkort kans op een neerwaartse correctie. Op de lange termijn ben ik nog steeds erg optimistisch over grondstoffen. Landen als China kopen nogsteeds massaal grondstoffen op en ook de overliquiditeit in de wereld zorgt voor een sterke opwaartse druk voor grondstoffen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 1 juni 2011

Interview met Greyerz door James Turk

Egon von Greyerz van Matterhorn Asset Management en James Turk van goldmoney.com bespreken in het onderstaande interview uitvoerig de GOUDmarkt.


De Europese schuldencrisis, de financiële en fiscale problemen van zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk en de Chinese rol in de economie passeren de revue. Doordat centrale banken met hun geldpersfinanciering wereldwijd de waarde van valuta’s steeds verder uithollen, zal de GOUDprijs blijven stijgen. 

[VIDEO]

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2011

Utah heeft alternatief voor de dollar

Dankzij de Legal Tender Act of 2011  krijgen de bewoners van de Amerikaanse staat Utah de keuze om zowel met dollarbiljetten als GOUDen en zilveren munten (Golden Buffalo &Silver Eagle) te betalen. De GOUDen en zilveren munten, die door de US Mint geslagen worden, zijn al een wettig betaalmiddel, maar dankzij de wet zijn ze niet meer gebonden aan hun nominale waarde.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2011

James Turk: $8,000 GOUD en $400 Zilver tegen 2013-2015

James Turk werd geïnterviewd door SGTreport.com over de huidige financiële crisis waarin we ons begeven en wat de uitkomst zal opleveren. Zijn voorspellingen voor GOUD en zilver zitten vandaag nog steeds schema!

Bron: King World News
Geplaatst: dinsdag 31 mei 2011

Richard Russell: Moment om zilver te kopen

Er heerst alom twijfel over het voortbestaan en de stabiliteit van vrijwel alle valuta’s verspreidt over de wereld. Het netto resultaat is dat het grondwettelijke geld – GOUD en zilver – zullen blijven stijgen in waarde ten opzichte van fiat geld – geld waarvan is afgesproken dat dit geld “is”. 

Volgens de grondwet van de Verenigde Staten zijn enkel GOUD en zilver het echte geld. Zilver is een stuk goedkoper dan GOUD. We zien dan ook dat het grote publiek massaal voorkeur geeft het witte edelmetaal.

Remember I said that during recessions, silver is treated as an industrial metal, but during periods of inflation silver is treated as a monetary metal. With inflation built into Americas future, I see silver following gold to higher levels. And I see the public once more rushing in to buy silver as a safe-haven currency against a shaky dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$