Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7987 artikelen gevonden. Artikel 7481 tot 7485
Bron: Biflatie
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Bob Chapman: Desnoods liegt de Fed over QE3

Biflatie.nl en GOUDportal.nl vragen aan Bob Chapman of hij nog wat nieuwtjes heeft. Het gesprek komt uit op QE3 en de geldcreatie van de centrale banken in Amerika en Europa. Bob Chapman: Misschien zullen de centrale overheden, zoals de Fed, zeggen dat er geen QE3 komt, maar er zal nog meer geld moeten worden geprint om de economie draaiende te houden. Desnoods liegen de overheden over de werkelijke geldcreatie. Over het algemeen spreken overheden toch al niet vaak de waarheid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Zilverprijs op hoogste niveau in 31 jaar

Ook de prijs van zilver staat op het hoogste niveau in decennia, na GOUD dat deze week voor het eerst meer dan 1.500 dollar per ounce kostte. De zilverprijs ging door de grens van 45 dollar per ounce, het hoogste niveau in meer dan 31 jaar.

Begin dit jaar kostte zilver nog 30 dollar. Maar door de waardedaling van de Amerikaanse munt en de schuldencrisis - die een vlucht naar veilige beleggingen aanwakkert - werd al na enkele maanden de grens van de 40 dollar overschreden. Alleen al de laatste tien dagen werd zilver 12 procent duurder.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

GOUD door $1.500

GOUD bereikte gisteren de $1.500 per troy ounce. De GOUDprijs blijft in lijn met de constante berichtgeving over de escalerende fiscale situaties van verschillende landen stijgen. De Griekse solvabiliteit werd afgelopen week opnieuw in twijfel getrokken. Daarnaast trok de kredietbeoordelaar Standard&Poor’s afgelopen maandag ook de fiscale houdbaarheid van de Verenigde Staten in twijfel.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

GOUD, de hedge voor falend beleid

De GOUDprijs bereikte dinsdag en woensdag een recordprijs van 1.500 dollar. In dezelfde week verlaagde Standard & Poors de outlook voor de VS en nemen de 'Club Med' zorgen weer toe. Edelmetaal als betrouwbare mondiale credit default swap.

GOUD is “een hedge tegen beleidsmakers die de controle verliezen over hun fiscale en monetaire maatregelen”, zo schrijft NRC Handelsblad woensdagmiddag terecht . “Alles komt in de GOUDprijs samen: schuldencrisis, de zwakke dollar, inflatie en hogere vraag”, aldus Jonathan Barratt van Commodity Broking Services tegenover Reuters. Hij vergeet dan nog even de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten en de hoge olieprijs. Kortom, een ‘perfect storm’ voor edelmetaal.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

Het (gebrek aan) vertrouwen, dat is het probleem

De waarde van de dollar, de waarde van de Euro, obligaties, GOUD, zilver, olie. Zijn het de speculanten die de politici weer eens de zwarte piet kunnen toespelen, of is er iets anders aan de hand?

Men mag zich onderhand hardop de vraag gaan stellen of we niet onderuit gaan op een totaal gebrek aan vertrouwen in de politiek en ons geldsysteem.

Bankiers, ze bleken de grootste boeven, politici bleken alleen maar belust op macht, CEOs van grote ondernemingen, alleen maar belust op geld.

Ze hebben één ding met elkaar gemeen, het zijn allemaal egoïstische egotrippers die slechts gaan voor macht en geld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$