EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7486 tot 7490 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: maandag 19 september 2011

Vorige week flinke koersbewegingen in GOUD en zilver

Het is zo vreemd niet, die enorme koersbeweging. Ook in ander geld waren er vorige week flinke verschuivingen. Zo ging de dollar van 1,33 naar onder de 1,40. Bij GOUD en zilver is echter de beweging vaak wat extremer omdat de prijsvorming niet volledig marktgebonden is.

Vooral de prijs van GOUD is in Londen geen marktprijs, maar wordt vastgesteld door enkele bankiers. Daarna mag de markt er weer soep van koken.

Bij zilver geldt dat er vooral een enorme shortpositie is die door grote banken verdedigd blijft worden.

[...]

Lees verder op BeursBox
Geplaatst op: zondag 18 september 2011

SP stelt kamervragen over de Nederlandse GOUDvoorraad

Wellicht geïnspireerd door de GOUDpetitie van de Vrijspreker, heeft Ewout Irrgang van de SP vrijdag tien relevante vragen gesteld over de Nederlandse GOUDvoorraad. Vragen variëren van: is er GOUD uitgeleend, waar ligt het GOUD en waarom zijn GOUD en GOUDvorderingen bij elkaar opgeteld op de balans.

Lees verder op Vrijspreker.nl
Geplaatst op: zondag 18 september 2011

De kracht bij GOUD waar niemand over spreekt

[...]

Als we de aangekondigde ingrepen van afgelopen week erbij nemen – Operation Twist, Euro Bonds, Dollar Interventies, Euro TARP, … , – is het duidelijk dat ook Europa alles in het werk stelt om de boel overeind te houden.

We denken dat de Europese leiders, na veel gekissebis, in hun opzet zullen slagen. Christine Lagarde, hoofd van het IMF, onderstreepte nogmaals de potentiële krachttoer: “Centrale banken hebben 'ongelimiteerde middelen' om de crisis te bestrijden”.

 GOUD geldt hier als de ultieme tegenpool van de massale geldcreatie. Maar ook de prijs van GOUD proberen de centrale bankiers te beïnvloeden. We zagen het vorige week al bij de forse prijsterugval net voor de ingreep van de Zwitserse centrale bank.

[...]

Lees verder op Edelmetaal-Info
Geplaatst op: zondag 18 september 2011

PAGE, de gamechanger voor GOUD en zilver?

Dat de GOUD en zilvermarkten op dit moment gemanipuleerd worden door grote investeringsbanken lijkt wel bekend bij de meeste investeerder in edelmetalen. Dat er in het Oosten echter op dit moment gewerkt wordt aan een initiatief die ervoor zorgt dat elke particulier ter wereld zijn GOUD fysiek kan aankopen, met daarbij de zekerheid dat zijn contract ook daadwerkelijk 1 op 1 gedekt wordt, is minder bekend. Het zou daarom wel eens zo kunnen zijn dat de oude structuren op het gebied van prijsbepaling en manipulatie een halt worden toegeroepen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 17 september 2011

Oostenrijk legt restricties op het kopen van GOUD door particulieren

En hier is het begin van het bemoeilijken van het kopen van GOUD door particulieren in Oostenrijk. Burgers mogen nog maar voor maximaal €15.000 per aankoop aan GOUD besteden. GOUD is hiermee officieel een grondstof waarop beperkingen gelegd zijn.

En hier is het begin van het bemoeilijken van het kopen van GOUD door particulieren in Oostenrijk. Burgers mogen nog maar voor maximaal €15.000 per aankoop aan GOUD besteden. GOUD is hiermee officieel een grondstof waarop beperkingen gelegd zijn.

A newly enacted Gold policy in Austria that restricts the free purchase of gold by individuals may just be the start of a European policy shift that might border on infringing an individual’s financial freedom.

As per the new Austrian policies, individuals who wish to purchase gold will be restricted to purchase only 15000 Euros worth of gold at a time making gold an officially “restricted” commodity.

Lees verder op Commodity Online
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs