Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7486 tot 7490
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 30 mei 2011

Chinese GOUDreserve neemt met $11 miljard toe

De “State Administration of Foreign Exchange” (SAFE), het soevereine welvaartsfonds (SWF) dat de buitenlandse valutareserves van China beheert, heeft haar cijfers bekend gemaakt over de reserves van China voor 2010.

De Chinese  buitenlandse reserves stegen in 2010 met 19% van $3.457 miljard naar $4.126 miljard. Deze reserves bevatten onder andere directe investeringen in het buitenland, buitenlandse valutareserves en GOUD. De waarde van het GOUD dat China op haar balans heeft staan nam met $11 miljard toe; een toename van 29,6%.

Bron: Zilver Goud Winkel
Geplaatst: maandag 30 mei 2011

Zilver en GOUD wettig betaalmiddel in Utah

Utah is de eerste staat in Amerika waar het mogelijk is om met zilver en GOUD te betalen. In een poging om het beleid van de Amerikaanse centrale bank, de FED, te ondermijnen is er een nieuwe wet gemaakt die het toestaat om met zilver en GOUD te betalen. Het zilver en GOUD wordt opgeslagen in een kluis en vervolgens kunnen betalingen verricht worden met een betaalpas. De kluis, Utah Gold and Silver Depository, zal geopend worden op 1 juni aanstaande.

Bron: Before its news
Geplaatst: zondag 29 mei 2011

Mike Maloney: Waarom GOUD en zilver? Volledige film 1.30u (video)

How Does Mike Invest?, How Did Mike Get Started? (hear the story of Mike firing his financial advisor), and How & What To Buy. This is the full version of the movie, which features extra parts not yet seen on YouTube: Currency creation, the Federal Reserve, fractional reserve banking, how central banks steal our wealth, runaway deficits, the second wave of mortgage resets, Mikes prediction of short term deflation THEN hyperinflation, New Media, Ron Paul, and the Constitution.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2011

GOUD als onderpand

Het Europese comité voor economische en monetaire zaken stemde afgelopen dinsdag unaniem voor een voorstel dat clearing houses de mogelijkheid geeft om GOUD als onderpand te accepteren. Er zal in juli in het Europese parlement over het voorstel gestemd worden.

Bron: Biflatie
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2011

Wat is het probleem van het huidige monetaire systeem?

We zitten in een crisis. Maar hoe zijn we daarin terecht gekomen? Komen we er ooit weer uit en wat is het probleem van het systeem? In het huidige monetaire systeem is geld, of het nou dollars of euro’s betreft, in feite waardeloos. Het heeft geen waarde omdat er geen schaarste van is. Het wordt gecreëerd uit het niets en kan ongelimiteerd worden bijgedrukt. Op basis van vertrouwen wordt het van elkaar aangenomen. Vertrouwen dat geschaad kan worden.

De prijzen van goederen en diensten worden voornamelijk bepaald door de hoeveelheid geld in omloop ten opzichte van de hoeveelheid goederen en diensten. De exacte prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Als er geld wordt bijgedrukt, maar de hoeveelheid goederen en diensten blijft gelijk dan zullen de prijzen stijgen en zal de waarde van geld krimpen. We spreken dan van inflatie.

Ons geld wordt ook wel fiatgeld genoemd. Dit betekent dat de overheid het ons verplicht te accepteren als betaalmiddel en dat het geld niet wordt gedekt door een onderliggend goed zoals GOUD. Veel van de problemen van ons huidige monetaire systeem zitten hem in de manier waarop fiatgeld wordt gecreëerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$