Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7491 tot 7495
Bron: Geld.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2011

Wanted: GOUD en zilver

De GOUDprijs staat op het hoogste punt in jaren. ‘WANTED: GOUD en ZILVER ongeacht de conditie’, staat op flyers die van huis tot huis worden verspreid. Mensen worden verleid met ‘de hoogste prijs’ voor hun oude GOUDen en zilveren sieraden, in welke staat dan ook. In de Amerikaanse staat Utah mag van de wet nu ook met GOUD en zilver betaald worden. Tien andere Amerikaanse staten bereiden zich voor op het aanvragen van een wetswijziging om hetzelfde te bereiken.

Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: dinsdag 7 juni 2011

Wellink loog over GOUD

De President van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, dwong in februari van dit jaar via de rechter af dat een pensioenfonds het grootste gedeelte van haar GOUDvoorraad moest verkopen. Als reden werd opgegeven dat GOUD te risicovol was als belegging en daarom niet in het belang van de deelnemers aan dit pensioenfonds. Omdat GOUD in de afgelopen 10 jaar spectaculair is gestegen spraken wij in een  artikel onze verwondering uit over deze maatregel.

Bron: 925
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Van GOUD geld gemaakt

Voorheen was GOUD net zoiets als een Rembrandt: waardevol maar onhandig te verhandelen of te bezitten. Dat veranderde radicaal in 2004.

ETF
Toen pakte het World Gold Council, een praatclub voor golddiggers met sigarenas op hun gilet, GOUD voor het eerst in als een exchange-traded fund (ETF). Ze maakten er een handelbaar financieel product van. Beleggers konden sindsdien investeren in GOUD, zonder het daadwerkelijk te bezitten.

Het waren vooral de 22 GOUDmijnen die het World Gold Council vertegenwoordigt, die lekker binnenliepen door de nieuwe ETF-structuur. De mogelijkheden van GOUD waren vergroot, dus de vraag steeg enorm.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 6 juni 2011

Presentatie James Turk over valutas en GOUD

James Turk oprichter van goldmoney.com gaf op 29 april tijdens een conferentie in München een presentatie over devaluerende valuta’s en de stijging van de GOUDprijs. In zijn presentatie, die afgelopen zondag verscheen op goldmoney.com, laat Turk zien hoe alle belangrijke valuta’s hun waarde ten opzichte van GOUD verliezen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zondag 5 juni 2011

GOUD verder omhoog | zilver onzeker

Dankzij nieuwe economische cijfers omtrent de werkloosheid en de huizenmarkt in de Verenigde Staten komend uit maand Mei, zien we een enorme verkoopgolf in de maak op Amerikaanse aandelenbeurzen. GOUD daarentegen blijkt voor de zoveelste keer opnieuw een veilige haven voor beleggers die graag hun geld parkeren in deze GOUDen asset class.

De trage economie die maar niet op gang komt in combinatie met veel onzekerheid op de financiële markten ondersteunen de omhoog bewegende GOUDprijs, aldus Shawn Hackett:, president van Hackett Financial Advisors. Hackett beweert terecht dat de falende markten de oorzaak zijn van het feit dat GOUD als wettig alternatief gezien wordt in de valutawereld.

De laatste statistieken volgens Kitco:

On the week, August gold futures prices on the Comex division of the New York Mercantile Exchange settled at $1,541.70 an ounce up 0.29% on the week.  July silver settled at $36.191 an ounce, down 4.42% on the week.

Afgelopen vrijdag nam GOUD een sprint omhoog nadat enkele neerwaartse economische statistieken boven water kwamen drijven.

Wat betreft zilver zijn analisten voorzichtiger met voorspellingen. Verwacht wordt dat zilver zal blijven schommelen rond zijn huidige koers. Men moet wel in gedachten houden dat de zilvervoorraden enorm aan het slinken zijn terwijl de vraag naar fysiek zilver nog steeds aan het toenemen is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$