Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 76 tot 80
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Geld uit World of Warcraft meer waard dan geld in Venezuela

Het digitale GOUD dat gebruikt wordt in het computerspel World of Warcraft is momenteel meer waard dan de Venezolaanse munt, de bolivar.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Gedekt door… GOUD

Het zat er natuurlijk aan te komen, een cryptomunt, gedekt door GOUD.

De vraag is hoe dit ontvangen gaat worden door de autoriteiten. Immers raakt dit de kern van wat er mis is aan fiat munten.

Vooral de Amerikaanse overheid staat geen ander land toe om een munt op basis van GOUD te hebben. Is de initiatiefnemer van de eerste cryptomunt met als backing GOUD dan nu niet met zijn leven aan het spelen?

Andrew Maguire wil met zijn initiatief alleen de bullionbanken onderuit halen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 3 augustus 2017

Sparen, sparen, sparen en wat GOUD

Het is echt abnormaal, dat de rente, al jarenlang, nog nooit zo laag is geweest als in 5,000 jaar. Via de rentestand, bepalen Centrale Banken de kredietgroei. Een van de fundamentele economische wetten is nu eenmaal, dat wat goedkoper wordt, veel aantrekkelijker wordt. Geen wonder, dat er bij elke rentedaling, olie op het schuldenvuur werd gegooid, waardoor de totale schuld, als percentage van de economie, nu de hoogste stand in de wereldgeschiedenis heeft bereikt. De kredietgroei rees de pan uit! Met als gevolg een ononderbroken gefinancierde waardestijging van activa, die net lijkt op een wonderbaarlijke periode van hoogconjunctuur. Je lijkt bijna op een uilskuiken, als je die boot van bijna gratis krediet mist, nietwaar?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

Chinese vraag naar GOUD opnieuw gestegen

De Chinezen laten weer van zich horen op de GOUDmarkt. In de eerste zes maanden van dit jaar kochten de Chinezen maar liefst 51 procent meer GOUD dan dezelfde periode van vorig jaar. Volgens analisten en marktkenners wordt er naar veilige beleggingen gezocht omwille van de verhoogde financiële en geopolitieke risico’s.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017

Chinese vraag naar GOUDbaren sterk toegenomen

De vraag naar GOUDbaren in China is in de eerste helft van dit jaar met meer dan de helft toegenomen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die de China Gold Association vandaag naar buiten bracht. In de eerste zes maanden van dit jaar werd er op de Chinese GOUDmarkt in totaal 158,4 metrische ton aan GOUDbaren verkocht, een stijging van 51% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$