Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 751 tot 755
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

GOUDmijnaandelen op een belangrijk keerpunt

Dit is een zeer interessante periode voor GOUDmijnaandelen. Na jaren lang besparen, kosten verlagen, schulden afbetalen en reorganiseren, komen veel GOUDmijnen op een punt dat ze weer aan groeien kunnen denken. Dit kan door interne projecten uit te breiden of door overnames. We leggen je uit wat dat betekent voor de aandeelhouders.

Nadat de GOUDprijs gestegen was tot meer dan $1.900 per ounce leken de bomen tot in de hemel te groeien voor de GOUDmijnen. Een enorme schuldenberg, slecht management en een daling van de GOUDprijs met 40% zorgde voor een van de donkerste periodes in de geschiedenis. Maar sinds begin dit jaar brandt de lamp opnieuw en worden de vooruitzichten weer positief.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 14 juni 2016

GOUDprijs in Britse pond 29% hoger in zes maanden

De GOUDprijs in het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen zes maanden met 29% gestegen naar het hoogste niveau sinds 2013. Door de dreiging van een Brexit staat de waarde van het Britse pond onder druk, waardoor de GOUDprijs in deze valuta veel harder gestegen is dan in andere valuta. Kijken we naar de GOUDprijs in euro’s, dan zien we dat deze sinds het begin van dit jaar 16,4% gestegen is.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Een nieuwe financiële architectuur

De schulden van ‘rijke landen’ zijn zo ver opgelopen dat alleen naïeve pensioenbestuurders nog blijven volhouden dat alle staatsobligaties zullen worden terugbetaald, in valuta met gelijke koopkracht. Met een staatsschuld van meer dan 250 procent van het BBP in Japan en meer dan 100 procent in de VS en veel andere westerse landen, kunnen we de rijke landen inmiddels beter de arme landen noemen.

Ter vergelijking: Rusland heeft een staatsschuld van slechts 14 procent van het BBP, terwijl de teller in China  op ruim 40 procent staat. Opvallend genoeg trekken beide landen gelijk op binnen het huidige monetaire systeem. Ze hebben allebei een deel van hun dollarobligaties omgeruild voor enorme hoeveelheden GOUD. Samen hebben ze nu voor zo’n 500 miljard dollar aan US-Treasuries ingewisseld voor bijna 1000 ton GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 juni 2016

Video: hoe je winsten in GOUD of zilver vastklikken?

In deze Facebook Live sessie bespreekt Piet Vannoppen hoe je je winsten in GOUD of zilver kan vastklikken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 12 juni 2016

Steeds meer mensen zien het belang van GOUD in

De GOUDsector is bezig aan een prachtig beursjaar. Zo is de vraag naar GOUDproducten de afgelopen maanden enorm hard toegenomen. En dit is uiteraard het gevolg van de enorm goede start van de GOUDprijs. De GOUDprijs is dit jaar al met 16 procent in waarde gestegen en dit rendement zou de komende maanden wel eens verder kunnen gaan oplopen.

De reden dat de GOUDprijs dit jaar al zo flink in waarde is gestegen, komt door het feit dat er enorm veel onzekerheid in de markt aanwezig is. Aan het begin van dit beursjaar kregen we nog te maken met een flinke koersval en daarnaast hangen er op dit moment enorm veel geopolitieke spanningen boven ons hoofd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$