Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7501 tot 7505
Bron: Beurs Box
Geplaatst: maandag 23 mei 2011

GOUD interessant of niet?

We lezen op steeds meer plekken op Internet dat GOUD te duur zou zijn. Iedereen zou ondertussen al GOUD hebben. Alleen als ik aan familie, vrienden en kennissen vraag wie GOUD heeft, dan zeggen ze allemaal wel een GOUDen ring en ergens een muntje te hebben, maar een kilo GOUD of meer, dat heeft vrijwel niemand.

Waarom wordt er dan zoveel GOUD verhandeld en gaan er zoveel papieren GOUD producten rond? In mijn ogen alleen maar omdat grote hedgefunds en Centrale Banken zoveel handelen. Het percentage particuliere beleggers dat actief is, is zeer gering.

[...]

Bron: Goldonomic
Geplaatst: zondag 22 mei 2011

Koop zilver (en GOUD)

Bankiers vertellen u dat wie veel geld wil verdienen, veel risico moet nemen. Dat klopt helemaal niet. U koopt een product bij hen dat 4 % oplevert, en men vertelt u dat men ook producten heeft die 7 % opleveren, maar dat daar wel geen kapitaalgarantie bijkomt. Alsof het product aan 4 % dan wel kapitaalsgarantie geeft? Wat voor kapitaalsgarantie is er, als je weet dat ook dat geld uit het Fractional Reserve Banking systeem komt? Erger nog is dat de produkten met kapitaalsgarantie (klikfondsen) aan mekaar hangen met ultra-gevaarlijke financiele derivaten (herinner de subprimes en Lehman Bros).

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zondag 22 mei 2011

Overdenkingen

De afgelopen forse daling van zilver, en in mindere mate die van GOUD, heeft sommigen aan het twijfelen gebracht over het investeren in edelmetalen. Immers, zou zilver niet nog veel meer kunnen zakken, en wat blijft er dan nog over van mijn investering? Een enkeling raakt zelfs in paniek

heb ik de situatie wel goed ingeschat, waarom ben ik überhaupt in edelmetalen gegaan?

Daar komt bij dat elke substantiële daling van uw portefeuille een rotgevoel geeft, net zo goed dat het prettig is als uw investering in waarde stijgt. Niets menselijks in ons vreemd.

Op zich zijn bovenstaande vragen die op kunnen komen prima. Er is niets mis mee om van tijd tot tijd uw investeringsstrategie en uitgangspunten onder de loep te nemen. Immers, uw inzichten kunnen veranderen, of in de wereld om u heen kunnen zich veranderingen voordoen die een andere keuze kunnen rechtvaardigen.

Laten we daarom als eerste de wereld om ons heen beschouwen:

Bron: FD.nl
Geplaatst: zondag 22 mei 2011

Chinese beleggers kopen meer GOUD dan Indiers

Chinese beleggers laten voor het eerst de Indiërs achter zich als ’s werelds grootste GOUDinvesteerders.

Chinese beleggers hebben meer GOUD dan ooit gekocht in het eerste kwartaal van 2011. Ze schaften in het eerste kwartaal van dit jaar 90.900 kilo GOUD aan, tegen Indiërs 85.600 kilo ton. Dat blijkt uit cijfers van de World Gold Council, de lobbyclub van de GOUDsector.

Door toenemende angst voor inflatie zien ook Chinezen GOUD steeds meer als veilige belegging. De GOUDbehoefte van Chinese beleggers is nu goed voor 25% van de mondiale beleggingen in GOUD, tegenover 23% voor India.

Bron: King World News
Geplaatst: zaterdag 21 mei 2011

Hyperinflation & US Dollar Collapse

John Williams is van shadowstats en doet zijn verhaal bij King World News. Shadowstats is een website die ongemanipuleerde cijfers bijhoud en presenteert op haar website. John Williams is een kenner die echt kan weten hoe de vork in de steel zit.

Williams: De laatste drie jaar hebben we de hoogste inflatie gezien, maar het gaat nog veel erger worden. Williams gelooft in een hyperinflatoire scenario. De dollar zal het niet overleven. Mogelijk komt men met een alternatief voor de dollar. Echter verwacht hij dat deze nieuwe valuta gedenkt zal moeten worden door onder andere GOUD, om dit concept aan het publiek te kunnen verkopen.

Over de timing van hyperinflatie kan Williams helaas geen datum geven, maar het kan in principe ieder moment gebeuren. Alle fundamenten, factoren en ingrediënten zijn aanwezig, en de hyperinflatie kan ieder moment inslaan.

When asked about the timing of hyperinflation in the United States Williams stated, “That’s the type of thing that could happen at any time, all of the fundamentals are in place.  I do think we’re going to have a dollar crisis.  I can’t give you the precise timing on it, but circumstances are negative for the dollar in terms of relative political stability.  When you look at our government here we can’t control the fiscal conditions.  Our trade deficit is continuing to deteriorate, that’s a negative for the dollar, inflation is rising on a relative basis, that’s a negative for the dollar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$