Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7506 tot 7510
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 21 mei 2011

GOUD trends eerste kwartaal 2011

De nieuwe editie van het “Gold Demand Trends” rapport van de World Gold Council (WGC) is uit. In deze nieuwste editie zijn de statistische gegevens over de vraag naar GOUD in het eerste kwartaal van 2011 bekend gemaakt. Volgens de WGC zal de vraag in 2011, onder andere gebaseerd op een goed eerste kwartaal, robuust blijven. Volgens de WGC zijn de volgende sleutelfactoren verantwoordelijk voor een blijvende stijging van de vraag naar GOUD:

[...]

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Embry over de redenen om edelmetalen in bezit te hebben

In het onderstaande filmpje bespreekt John Embry, het hoofd beleggingen bij Sprott Asset Management, de redenen om edelmetalen in bezit te hebben. Embry is van mening dat er vooral in GOUD en zilver geïnvesteerd moet worden. Embry voorziet dat GOUD in de toekomst haar officiële rol binnen het internationale monetaire systeem zal terugwinnen.

Bron: King World News
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Peter Schiff - Silver to Take Out $50, New Shorts are Suckers

Volgens Peter Schiff gaat QE gewoon door en volgt QE3. Dat is bullish voor GOUD en bearish voor de dollar.

Waar centrale banken wereldwijd hun GOUDvoorraden ophogen, is de VS genoodzaakt GOUD te verkopen om hun schulden te kunnen betalen.

Over zilver: Veel shortsellers geloven dat zilver een bubbel is. De situatie in 1980 echter is in geen geval vergelijkbaar met de situatie nu.

With gold off the lows and silver trading higher, today King World News interviewed Peter Schiff CEO and Chief Global Strategist of Europacific Capital.  When asked about the pullback in gold Schiff remarked, “I think it’s a buying opportunity...I do believe the US economy is slowing down, in fact I think it’s going to slow a lot more than people realize.  But for that reason I think that quantitive easing will not end over the summer, in fact I think the Fed is going to step it up.  QE3 could be even bigger than QE2 and that’s very bullish for precious metals and very bearish for the dollar.”

Bron: DFT
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

GOUD: nog een lange weg te gaan

Sommige analisten of economen denken dat GOUD een zeepbel is omdat GOUD geen cashflow genereert, laat staan dividend uitkeert. De intrinsieke waarde van GOUD is op basis van deze klassieke waarderingsmodellen (de methode van Netto Contante Waarde bijvoorbeeld) niet vast te stellen, waardoor het bezit van GOUD als speculatief wordt beschouwd. En stijgt de prijs van een dergelijke ‘speculatieve’ belegging, dan spreekt men al snel van een zeepbel die wordt opgeblazen. Wie echter op deze wijze naar een belegging in GOUD kijkt, maakt volgens mij een denkfout.

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Lobbyclub GOUDsector: vraag naar GOUD blijft sterk

De vraag naar GOUD als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

[...]

De vraag naar GOUD nam in het tweede kwartaal van 2010 sterk toe als gevolg van de Europese schuldencrisis. Het edelmetaal wordt door beleggers gezien als veilige haven in onzekere tijden. De afgelopen achttien maanden is de GOUDprijs bijna 50% in waarde gestegen, tot net onder de $ 1.500 per troy ounce (31,1 gram) donderdag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$