EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7506 tot 7510
Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2011

Griekenland en Portugal hebben veel GOUD. Dat mogen ze houden. Raar

Als je failliet dreigt te gaan moet je het tafelzilver verkopen, dat weet iedereen. Maar dat is kennelijk anders als het geen tafelzilver is, maar GOUD en als je geen gewone schulden hebt, maar miljardenschulden.

Veel Europese landen hebben van oudsher hun valutareserve voor een deel in GOUD opgeslagen. Zo ook Griekenland en Portugal die momenteel leven op de Europese pof. Athene bezit 4 miljoen ounce GOUD, grofweg 4,5 miljard euro waard. Portugal heeft zelfs voor 13 miljard.

Lees verder op Welingelichte Kringen
Geplaatst op: donderdag 30 juni 2011

Wat betekent de eurozone crisis voor de prijs van GOUD en zilver?

De crisis in de eurozone heeft ons doen beseffen dat landen met teveel schulden niet onbeperkt kunnen blijven lenen zonder dat dat consequenties heeft voor het vertrouwen dat beleggers in staatsobligaties hebben. De crisis in Griekenland maakt duidelijk dat beleggers op zoek gaan naar andere instrumenten om hun vermogen te beschermen. GOUD en zilver zijn hiervoor een van de meest voor de hand liggende instrumenten omdat de waarde niet grotendeels wordt bepaald door politici en centrale bankiers.

Lees verder op GoudMarkt
Geplaatst op: woensdag 29 juni 2011

Boris Cukon: GOUDprijs kan verder corrigeren

De GOUDprijs kreeg vorige week met een correctie af te rekenen, waarbij opviel dat GOUD tot dan goed had standgehouden. Voor een troy ounce van het edelmetaal moet nog altijd bijna 1500 dollar worden betaald, zodat de historische piekkoers binnen handbereik blijft liggen.

Lees verder op MoneyTalk.be
Geplaatst op: maandag 27 juni 2011

Spaanse bouwfurie: 180 miljard euro aan toxische activa, waarvan 50 miljard nog niet aangegeven

Volgens de Spaanse website El Confidential zitten de Spaanse banken opgezadeld met meer dan 180 miljard euro aan toxische activa, waarvan 50 miljard volgens een studie van de Boston Consulting Groep nog niet eens in de boeken is opgenomen.

Volgens de Spaanse website El Confidential zitten de Spaanse banken opgezadeld met meer dan 180 miljard euro aan toxische activa, waarvan 50 miljard volgens een studie van de Boston Consulting Groep nog niet eens in de boeken is opgenomen.

In de Spaanse stad Castellon werd in maart een gloednieuwe luchthaven ingehuldigd. Kostprijs: 150 miljoen euro. Drie maanden later is daar nog steeds geen enkel lijnvliegtuig vertrokken of geland. Ook in Ciudad Real heeft de lokale luchthaven nu de boeken neergelegd, vanwege een gebrek aan luchtverkeer.

Vorig jaar al kwamen de eerste onheilsberichten uit Spanje. Zo werden er de voorbije jaren 800.000 nieuwe woningen gebouwd: het gros daarvan voor de 4 miljoen immigranten die tijdens de GOUDen jaren van de Spaanse economie naar het Iberisch schiereiland afzakten, maar ondertussen samen met de economische voorspoed opnieuw zijn vertrokken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 27 juni 2011

De zomervakantie van GOUD en zilver

[...]

Ondertussen worden GOUD en zilver zoveel mogelijk naar beneden gewerkt, hoewel het effect in feite maar heel marginaal is; GOUD blijft boven de 1500 en zilver blijft boven de $32-34 range.

[...]

Lees verder op Edelmetaal Blog

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs