Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7506 tot 7510
Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 9 mei 2011

GOUD: tegenpool van de US dollar

GOUD kan na deze correctie weer verder omhoog.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Turbulente week voor GOUD en zilver, begin of einde van een correctie van de GOUDprijs?

Nadat er nieuwe prijsrecords waren neergezet voor GOUD en zilver is zowel de GOUDprijs als de zilverprijs 4 dagen op rij gedaald. De GOUDprijs daalde deze week met 4,49% tot $ 1.495,40. De zilverprijs daalde met 25,70% tot $ 35,62. In euro’s was de daling minder door de sterk gestegen dollarkoers. De GOUDprijs in euro’s daalde deze week met 1,20% tot € 1.044,35. De zilverprijs daalde met 23,14% tot € 24,88. Is dit het einde van de stijging van de edelmetaalprijzen of een correctie en een goed koopmoment?

Deze week is de prijs van vrijwel alle grondstoffen sterk gedaald. Van olie tot katoen en van koper tot GOUD en zilver. In de algemene media wordt deze daling verklaard ten gevolge van een stijgende dollar en tegenvallende globale economische verwachtingen waardoor de verwachte vraag naar grondstoffen minder zal zijn dan verwacht. Wanneer we echter naar de fundamentele oorzaken kijken die hebben gezorgd voor de stijging van de grondstoffen prijzen de afgelopen jaren dan zijn deze fundamentele oorzaken nog steeds onverminderd van kracht en is er geen reden om aan te nemen dat deze op korte termijn zullen wijzigen. De belangrijkste hiervan zijn

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Verkoopcijfers US Mint: Bijna 16 miljoen Silver Eagles verkocht

De US Mint, het munthuis waar de prestigieuze Silver Eagle en GOUD Eagle munten worden geslagen, heeft de meest recente verkoopaantallen bekend gemaakt. Van de  Silver Eagle munten blijken reeds 15,9 miljoen exemplaren te zijn verkocht in de periode van 1 januari tot en met 3 mei.

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Gerald Celente: Amerika s nieuwe staatsvijand nummer 1: Osama Ben Bernanke

Ben Bernanke is volgens Gerald Celente een grotere bedreiging voor Amerika dan Osama Bin Laden ooit is geweest.

Na de -veronderstelde- dood van Osama bin Laden heeft Amerika volgens Gerald Celente, voorman van het Trends Research Institute, nu een nieuwe en volgens hem nog veel grotere staatsvijand nummer één: Osama Ben Bernanke, de topman van de Amerikaanse Federal Reserve bank. Deze nieuwe staatsvijand beging op 27 april openlijk een financiële terreurdaad die verstrekkende en langdurige gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse burgers, aldus Celente.

Celente heeft het over de allereerste persconferentie die de Federal Reserve ooit hield in zijn bestaan, en waarop voorzitter Ben Bernanke de wereld vertelde dat de Verenigde Staten de rente laag zullen blijven houden en door zullen gaan met het overspoelen van de wereld met goedkoop -of waardeloos- geld. De aandelenmarkten reageerden onmiddellijk en de prijzen van GOUD en zilver schoten omhoog, terwijl de dollar naar een 3 jarig dieptepunt zakte. Ondanks Bernankes beweringen zal de dollar blijven dalen terwijl aan de andere kant de prijzen van grondstoffen zullen blijven stijgen.

Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

US aanval op GOUD en zilver

Alhoewel Centrale Bankiers het tegendeel verklaren, weten zij als geen ander dat de prijs van GOUD en zilver een doorslaggevende rol speelt wat betreft het vertrouwen van de belegger in de dollar als wereldmunt. Het besluit van de Federal Reserve om de rente niet te verhogen en de daaropvolgende persconferentie van Ben Bernanke, waaruit bleek dat de Federal Reserve door zou gaan met het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, steeg de prijs van GOUD en zilver naar nieuwe recordhoogtes. Het pompen van dollars in de Amerikaanse economie is er mede de oorzaak van dat beleggers hun papieren dollars massaal omruilen voor tastbare zaken zoals GOUD, zilver en andere grondstoffen. Vooral de Chinezen zijn in rap tempo hun dollartegoeden aan het omruilen voor grondstoffen. Mede door deze uittocht daalde de dollar-index naar het laagste niveau in jaren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$