Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7511 tot 7515
Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 7 mei 2011

Als het zilveren schaap over de dam is

Na een waterval van neerwaartse bijstellingen van de zilverprijs leek vrijdag de rust even te zijn wedergekeerd. Duidelijk is dat niet alleen de zilverprijs een aantal correcties om de oren kreeg. Ook andere grondstoffen zoals suiker, katoen, maïs, olie en aardas zijn de afgelopen dagen in waarde gedaald.

Opmerkelijk te noemen is dat de euro ten opzichte van de dollar hard onderuit gegaan is. Ook olie ging op 5 mei met tien procent als een baksteen naar beneden.

Aanleiding voor de hevige koersschommelingen zijn onrust onder beleggers door extreme speculaties op grondstoffen van de afgelopen maanden. Het evenwicht tussen vraag en aanbod is totaal uit zijn verband geraakt.

Voor zilver speelt er veel meer dan overdreven speculatie op een stijgende trend in grondstoffen. Zilver is gewoon de grond in getrapt door CME Group, en het resultaat daarvan kan wel eens een trigger geweest zijn voor onrust en paniek in de gehele grondstoffen sector. De uitspraken van Trichet, president van de Europese centrale bank diende als extra olie op het vuur. Zeer negatief werden zijn woorden omtrent de toekomst van de rentestand van de ECB opgevat en het resultaat is dat de euro nu nog maar 1,4322 dollar kost. 

Hoewel de meeste grondstoffen afkoelen onder een koude douche, heeft zilver, die de meeste schroeiplekken heeft opgelopen, momenteel de meeste potentie om te genezen van een marteling. De voor edelmetalen matig presterende zomermaanden zullen hierin helaas geen bijstand verlenen. Maar mocht zilver inderdaad snel herstellen, dan communiceert zilver een enorme force en bewijst het nog eens extra een enorme potentie voor de toekomst te hebben.

Bron: Inveztor
Geplaatst: zaterdag 7 mei 2011

Commodities terug op aarde

Na het jaar 2010, dat werd gekenmerkt door een prijzenexplosie van de grondstoffen, zijn we nu sinds enkele weken getuige van heftige prijscorrecties van de grondstoffenprijzen. De speculanten raken buiten adem.


De beroering rondom grondstoffen houdt niet op
Sinds enkele dagen zien we een indrukwekkende volatiliteit van de grondstoffenprijzen. Olie staat alweer onder $ 100, zilver gaat door met een heftige correctie van inmiddels 29% in één week, GOUD staat weer onder $ 1500 en katoen en suiker hebben bijna 25% verloren.

Na de prijzenexplosies van de laatste maanden hebben sinds enkele weken de twijfels de markten bekropen. Maar als eerste een eenvoudige constatering. Er is niets of vrijwel niets fundamenteels veranderd. Want het is nog steeds de speculatie die de touwtjes in handen heeft.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Middelkoop: The War on Gold

Wie aan wil vallen kiest het moment waarop de tegenstander het minst alert is. Daarom valt een arrestatieteam meestal binnen tussen vier en vijf in de vroege ochtend. In de oorlog tegen GOUD en zilver is het niet anders, ik was erbij. Lees de column van Willem Middelkoop: een ooggetuigen-verslag.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Duitse politici eisen dat Portugal zijn GOUDreserves verkoopt

Duitse politici weigeren Portugal financiëel te hulp te schieten vooraleer het land zijn eigen activa van de hand doet. Dat schrijft de International Business Times. Norbert Barthle, een partijgenoot van de Duitse kanselier Angela Merkel, en een sociaal-democratische collega, Carsten Schneider, hebben Portugal opgeroepen om zijn GOUDreserves van de hand te doen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Zware aanslagen op zilver

De daling afgelopen week van zilver kan dan wel enorm zijn, maar we moeten niet vergeten dat de stijging die eraan vooraf ging ook gigantisch is. Wanneer we de lange termijn trend bekijken die startte in augustus 2010, kan zilver zelfs nog even verder wegzakken tot de 32 / 33 dollar per troy ounce.

Vele analisten vinden dat er al geen sprake meer is van een correctie op zilver, maar een ineenstorting, gezien de hevige koersdaling. Binnen een week is er al meer dan een kwart van de zilverprijs afgesnoept. Dat is nog beter dan BTW vrij zilver kopen.

Natuurlijk is er sprake van zware manipulatie door het CME. Maar ook de grootbanken hebben op schandalige wijze enorme short posities ingeschoten op een moment dat de markt klein was toen China en Vietnam dicht waren. Over de manipulatie weten we inmiddels voldoende. Er zijn ontzettend veel factoren die aan de afgelopen koersdaling een steentje hebben bijgedragen.

De daling is inderdaad meer dan een correctie. Hier is sprake van een zware aanslag. Maar margin verplichtingen kunnen niet oneindig lang verhoogd worden. En ook aan het drukken van geld komt eens een eind.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$