Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7511 tot 7515
Bron: Before its news
Geplaatst: zondag 29 mei 2011

Mike Maloney: Waarom GOUD en zilver? Volledige film 1.30u (video)

How Does Mike Invest?, How Did Mike Get Started? (hear the story of Mike firing his financial advisor), and How & What To Buy. This is the full version of the movie, which features extra parts not yet seen on YouTube: Currency creation, the Federal Reserve, fractional reserve banking, how central banks steal our wealth, runaway deficits, the second wave of mortgage resets, Mikes prediction of short term deflation THEN hyperinflation, New Media, Ron Paul, and the Constitution.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2011

GOUD als onderpand

Het Europese comité voor economische en monetaire zaken stemde afgelopen dinsdag unaniem voor een voorstel dat clearing houses de mogelijkheid geeft om GOUD als onderpand te accepteren. Er zal in juli in het Europese parlement over het voorstel gestemd worden.

Bron: Biflatie
Geplaatst: zaterdag 28 mei 2011

Wat is het probleem van het huidige monetaire systeem?

We zitten in een crisis. Maar hoe zijn we daarin terecht gekomen? Komen we er ooit weer uit en wat is het probleem van het systeem? In het huidige monetaire systeem is geld, of het nou dollars of euro’s betreft, in feite waardeloos. Het heeft geen waarde omdat er geen schaarste van is. Het wordt gecreëerd uit het niets en kan ongelimiteerd worden bijgedrukt. Op basis van vertrouwen wordt het van elkaar aangenomen. Vertrouwen dat geschaad kan worden.

De prijzen van goederen en diensten worden voornamelijk bepaald door de hoeveelheid geld in omloop ten opzichte van de hoeveelheid goederen en diensten. De exacte prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Als er geld wordt bijgedrukt, maar de hoeveelheid goederen en diensten blijft gelijk dan zullen de prijzen stijgen en zal de waarde van geld krimpen. We spreken dan van inflatie.

Ons geld wordt ook wel fiatgeld genoemd. Dit betekent dat de overheid het ons verplicht te accepteren als betaalmiddel en dat het geld niet wordt gedekt door een onderliggend goed zoals GOUD. Veel van de problemen van ons huidige monetaire systeem zitten hem in de manier waarop fiatgeld wordt gecreëerd.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Een interview met GATA voorzitter Bill Murphy

In het volgende filmpje bespreekt de voorzitter van Gold Anti-Trust Action Committee (GATA), Bill Murphy, de oorsprong en de recente activiteiten van GATA. Murphy legt uit waarom GATA van mening is dat de GOUD- en zilvermarkt te maken hebben met manipulatie. Ook bespreekt Murphy de problemen in de wereldeconomie en in bijzonder de Amerikaanse economie.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Eerste stap tot confiscatie GOUD reserves Griekenland, Portugal, Spanje, Italie gezet door Europees Parlement

Waarom niet eerder is voorgesteld dat Griekenland, Portugal, Spanje en Italië hun GOUDreserves aanspreken om hun uit de hand gelopen schuldenpositie op te lossen, is ons niet bekend. Als eerste stap heeft nu de commissie voor Economische en Monetaire aangelegenheden (ECON) van het Europese parlement goedgekeurd dat GOUD als onderpand kan worden gebruikt in financiële transacties. Dit is ongetwijfeld de eerste stap in de confiscatie van het GOUD dat als reserve wordt aangehouden door landen die op dit moment in de schuldenproblemen zitten. Griekenland heeft 111,5 ton aan GOUDreserves, Portugal 382,5 ton GOUD, Spanje 281,6 ton GOUD en Italië 2.451,8 ton GOUD.

Wanneer Griekenland haar GOUD zou overdragen aan de Europese Centrale Bank in ruil voor papieren euro’s dan is dit een veel makkelijker transactie dan de uitverkoop tegen bodemprijzen van staatsbedrijven. Het merendeel van de GOUD reserves van Griekenland zijn hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in New York net zoals die van veel andere Europese landen zoals Duitsland en ook Nederland. De transactie kan dus erg eenvoudig worden uitgevoerd zonder veel fysieke verplaatsing van het GOUD. Wij zijn ervan overtuigd dat veel Nederlanders liever het GOUD van Griekenland als onderpand ontvangen in plaats van het uitschrijven van een ongedekte cheque.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$