Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 7511 tot 7515
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: dinsdag 19 april 2011

De GOUDbubbel ontkracht in 1 grafiek

De steeds verdere stijging van de GOUDkoers is ongetwijfeld het bewijs dat er sprake is van een GOUDbubbel aldus diverse deskundigen. Zoals de meeste deskundigen zijn ze niet goed geïnformeerd en dienen ze vaak andere belangen dan ze openlijk toegeven. Een nadere analyse van de stijging van de prijs van GOUD de afgelopen tien jaar, toont aan dat er geen sprake is van een GOUDbubbel. De onderstaande grafiek maakt dat direct duidelijk.

Bron: MoneyTalk
Geplaatst: dinsdag 19 april 2011

Zilver blijft beter presteren dan GOUD

Bij de edelmetalen was er een nieuw (nominaal) prijsrecord voor GOUD maar toch was het volgens Royal Bank of Scotland zilver dat met de grootste prijsstijging op weekbasis kon uitpakken.

Een troy ounce zilver werd 8,4 procent duurder terwijl het gele metaal 3,2 procent liet bijschrijven. De zilverprijs sloopte voor het eerst sinds 1980 de grens van 40 dollar, zo merkte de bank op.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Zilver TA: de Adelaar

Het komt in TA niet vaak voor, maar volgens deze TA kan de zilverprijs straks heel hoog de lucht in gaan vliegen:

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Finnen bedreiging voor euro-bailouts; Bloedbad risico index Zuid Europese landen; VS krijgt negatieve rating SnP

De Grieken staan er financieel zó slecht voor, dat een herstructurering van de schuldenlast onvermijdelijk is.

Belangrijke financieel-economische ontwikkelingen sinds het afgelopen weekend: de Finse anti-EU partij Ware Finnen is de winnaar geworden bij de Finse verkiezingen en zal waarschijnlijk als één van de grootste partijen in een nieuwe coalitie worden opgenomen. Als dat gebeurt dan dreigt Finland een veto uit te spreken over de bailout van Portugal en andere Zuid Europese landen, wat de eurozone in al zijn voegen zal doen kraken - zo niet zal doen barsten, wat zich nu al vertaalt in een ware slachting op de Zuid Europese staatsschulden markten.

De kosten voor de financiering van de staatsschulden van de officieel reeds bankroete landen Griekenland, Ierland en Portugal stegen vandaag opnieuw fors, en ze slepen Spanje en Italië achter zich aan. Van de overkant van de oceaan komt eveneens sensationeel nieuws: het ratingsbureau S&P heeft de vooruitzichten voor de VS van stabiel naar negatief bijgesteld, wat de GOUDkoers vanmiddag onmiddellijk tot bijna $ 1500 deed stijgen. Reden voor de negatieve vooruitzichten voor de VS is het feit dat het volgens S&P nog een behoorlijk aantal jaren kan gaan duren voordat het land zijn schuldenlast heeft weten te stabiliseren.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 18 april 2011

GOUD naar nieuw record

Zilver naar hoogste niveau in 31 jaar

GOUD stijgt voor de derde dag op rij naar recordhoogte als gevolg van stijgende inflatie wereldwijd en zorgen over de schulden in de eurozone.

China
De spotprijs voor GOUD stijgt 0,1% naar $1.488,68 per ounce in Singapore. De prijs voor levering van GOUD in juni steeg naar $ 1.489,70 per ounce. China verhoogde de kapitaaleisen voor banken om de inflatie af te koelen. De president van de Chinese centrale bank gaf aan dat het verkrappende beleid enige tijd zal doorgaan. De consumentenprijsinflatie steeg in maart naar het hoogste niveau sinds 2008. Daarmee werd voor de derde mand op rij de doelstelling van de overheid overschreden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$