Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7516 tot 7520
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2011

Interview met Bob Chapman over de zilverprijs

Biflatie.nl en GOUDportal.nl spraken in een uniek met Bob Chapman, oprichter van The International Forecaster in Amerika. In het interview gaat de gepensioneerde trend forecaster in op de toekomst van het huidige economische systeem. In het eerste deel van het interview komt zilver aan bod.

Volgens de Amerikaan gaan er grote problemen ontstaan op de zilvermarkt. Dit komt volgens Chapman onder andere door ‘naked short selling’, van onder andere JP Morgan en HSBC. Ze hebben volgens hem niet genoeg zilver om te leveren. Tevens produceren ze steeds nieuwe zilvercontracten, zoals ETF’s, derivaten en andere beleggingsinstrumenten.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 7 april 2011

Een rondje langs de velden

Afgelopen 5 april zijn er een aantal technische weerstanden beslecht die de richting zullen aangeven waarin GOUD en zilver zich zullen gaan begeven de komende periode.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 6 april 2011

Mike Maloney:Wanneer moet GOUD en zilver verkocht worden?

Mike Maloney, oprichter van GoldSilver.com bespreekt in het onderstaande filmpje waar de top voor de GOUD- en zilverprijs volgens hem ligt. Hij laat enkele instrumenten de revue passeren die gebruikt kunnen worden om de top in de prijsvorming van GOUD te herkennen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 6 april 2011

Sprott:GOUD en Zilver stijgen nog met 20-40 procent in 2011

Eric Sprott, CEO van Sprott Asset Management, gaf vandaag in het Candese televisie programma Breakout zijn visie over GOUD en zilver voor dit jaar. Sprott stelt dat het eigendom van GOUD wereldwijd zeer laag is, wanneer men dit vergelijkt met historische percentages, die in GOUD werden geïnvesteerd.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 6 april 2011

GOUDprijs naar nieuw record; zilver op hoogste stand in 31 jaar

De GOUDprijs heeft een nieuw record bereikt, terwijl de prijs van zilver opliep tot de hoogste stand in bijna 31 jaar. Dat werd veroorzaakt door het geweld in het Midden-Oosten, een afgezwakte dollar, aanhoudende zorgen over de stijgende inflatie en de Europese schuldproblemen.

Ook zilverprijs stijgt
De GOUDprijs steeg tot 1458,80 dollar (1035 euro) per troy ounce (31,1 gram), het hoogste niveau ooit. De zilverprijs liep op tot 39,48 dollar per ounce (28,3 gram). Dit niveau werd voor het laatst behaald in 1980.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$