Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7516 tot 7520
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Sell in may?

Jarenlang was dit een credo in beleggersland, waar in de zomerperiode vanwege vakanties weinig gebeurde op de beurs en door het geringe zomervolume de koersen wat opdroogden.

Dit gold ook voor GOUD en zilver, te meer omdat in India, van oudsher een land waar veel GOUD werd gekocht, in september religieuze feesten beginnen die gepaard gaan met het aankopen van GOUD.

Dit jarenlange credo is nu echter veranderd. De Indiase vraag bestaat nog wel vanaf september, maar China heeft de rol van India overgenomen in het aankopen van het meeste GOUD. En daar komt bij, dat het Europese kaartenhuis onder aanvoering van Griekenland bezig is uit elkaar te vallen. Monetaire onrust binnen de Europese gelederen zal de GOUDprijs in euro’s verder gaan aanwakkeren, wat over de hele wereld GOUD in de picture zal zetten.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 26 mei 2011

Chinese vraag naar GOUD blijft stijgen

Afgelopen vrijdag berichtten wij over de belangrijkste statistieken uit het kwartaalrapport “Gold Demand Trends” van de World Gold Council. Daarin kwam naar voren dat in het eerste kwartaal van 2011 de vraag naar GOUD wereldwijd sterk is toegenomen. De vraag naar GOUD steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 11% naar 981.3 ton. De stijging van de vraag naar GOUD werd voornamelijk gedreven door een significante toename van de Chinese vraag naar GOUD.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2011

GOUDprijs in euros naar nieuw record

De GOUDprijs in euro’s is op 24/05/2011 gestegen naar € 1080. Dit is een nieuw hoogte record en hiermee stijgt de prijs van GOUD boven het voorgaande record van eind december 2010. De belangrijkste oorzaak voor de stijging de afgelopen dagen is de schuldencrisis in de eurozone en vooral de ontwikkelingen in Griekenland. Hierdoor is de koers van de euro gedaald ten opzichte van de dollar. Hiernaast is de GOUDprijs in dollars weer tot boven de $ 1500 gestegen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2011

GOUD naar nieuw record in Euros

De GOUDprijs steeg maandag j.l. met meer dan 1% naar een nieuw prijsrecord in euro’s van €1.080 per troy ounce. De euro daalde ten opzichte van de dollar en sloot de dag op $1,40. De stijging van de GOUDprijs en de daling van de euro werden gedreven door het aanhoudende negatieve nieuws uit Europa.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2011

Wit-Russen zien koopkracht van hun GOUD en zilver in 1 nacht verdubbelen

De centrale bank van Wit Rusland heeft vannacht (23 op 24 mei 2011) haar munt met meer dan de helft gedevalueerd - in één nacht! Iedere Wit-Rus die zo slim was om af en toe wat GOUD of zilver te kopen, heeft hierdoor zijn koopkracht zien verdubbelen. Ook degene die schulden hadden in Wit Russische roebels konden een leuk feestje bouwen. Deze waren plotsklaps met de helft gehalveerd.

When it comes to currency warfare, one can be polite and gentlemanly about it, like Brazil for instance, which every day, and sometimes on several occasions during the day, will proceed to buy dollars in an attempt to keep ones own currency lower. Or one can do what the Belarus central bank just did, and officially devalue ones currency, in this case the Belarus ruble, by 56% overnight, against every currency out there.

At this point, it sucks (that is a technical term) to be holding any exposure in BYR. Luckily for those who held their money in the form of gold and silver, they just got an instantaneous 56% value preservation and a relative boost in their purchasing power with just one central bank announcement. Also, any and all indebted parties who have BYR-denominated debts are throwing one big party tonight, as their debt was just cut by more than half. And yes, the Greeks are jealous with envy.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$