Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 7526 tot 7530
Bron: Goud Portal
Geplaatst: donderdag 12 mei 2011

Geen snel herstel, grondstoffen opnieuw in een correctie

Meteen nadat we gisteren gister schreven dat de zilverprijs zijn herstel zou kunnen doorzetten op termijn, begon de zilverprijs toch eerst sterk te dalen. En hoe! Waar we de zilverprijs met 6 dollar zagen corrigeren per troy ounce, zien we inmiddels dat dit herstel is teruggelopen naar slechts 1 hele dollar. Het heeft er alle schijn van dat zilver de eerste fase van z'n seculaire bull market heeft afgerond!

Slim Beleggen.net:
Zoals we bij de doorbraak van GOUD van z'n eerste fase ondervonden, ging de afronding eveneens gepaard met de nodige volatiliteit. Van de destijdse top rond 1030 USD/ounce viel de prijs helemaal terug tot 700 USD/ounce: een daling van 32%!

Zulke dalingen zijn dus niets nieuws. Het is nu een maal een onderdeel van een uit meerdere fase bestaande bull market.

Het is verder niet alleen zilver dat nu hard naar beneden gaat. Ook GOUD, olie en vele andere grondstoffen zijn opnieuw gecorrigeerd.

Onderstaande kaartje laat opnieuw de stabiliteit van GOUD zien ten opzichte van de volatiliteit van zilver. De kaart geeft het koersverloop weer in procenten van GOUD en zilver van de afgelopen twee weken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2011

Amerikaanse dollar binnen vijf jaar opnieuw aan de GOUDstandaard gekoppeld

Wat vandaag nog onwaarschijnlijk lijkt, kan binnen de vijf jaar opnieuw gemeengoed zijn. Een terugkeer naar de GOUDstandaard lijkt dan ook een voor de hand liggende keuze voor de Verenigde Staten, omdat zon maatregel het land zou helpen om een reeks economische, fiscale en monetaire problemen op te lossen. Dat heeft miljardair Steve Forbes van het gelijknamige uitgeversconcern gezegd op de conferentie Human Events. De maatregel zou de stabiliteit van de dollar garanderen, het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Amerikaanse staatsobligaties opnieuw aanzwengelen en verhinderen dat de overheid lukraak geld spendeert.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 11 mei 2011

Zilver kan herstel doorzetten

Zilver zit nu in een degelijke bounce nadat het een grote sprong richting de afgrond heeft gemaakt. Zilver komt goed terug na even op 33 dollar (vrijdag 6 mei) te hebben gestaan. Op het moment van schrijven noteert de zilverkoers inmiddels 6 dollar hoger vanaf zijn dieptepunt, namelijk 39 dollar per troy ounce.

De lange termijn trend van zilver is ongeschonden gebleven wat een knappe bounce heeft veroorzaakt. Er zijn veel positieve factoren die zullen zorgen voor een stijgende zilverprijs mits er geen obstakels voor de zilvervoeten gegooid worden. Zo heeft Mexico onlangs nog 100 ton GOUD ingeslagen, heeft Eric Sprott enorm veel beslag weten te leggen op fysiek zilver dat voor nog meer krapte op de fysieke zilvermarkt zal zorgen en heeft Jim Rogers ook nog eens extra zilver ingeslagen volgens deze bron.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 mei 2011

GOUD Dichtbij Eurorecord

Nadat de GOUDprijs afgelopen week te maken had met een stevige correctie steeg de GOUDprijs vandaag sterk. De GOUDprijs maakte in dollars een deel van het verlies van afgelopen week goed maar steeg vooral in euro’s sterk. Met een prijs van €1.050 per troy ounce nadert de GOUDprijs het record uit december 2010 van €1.072. De sterke stijging van de GOUDprijs in euro’s volgt nadat de kredietwaardigheid van Griekenland afgelopen maandag verlaagd werd en de euro terrein verloor.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Peter Schiff: interessante zomer voor edelmetalen


Hoewel de statistieken van de afgelopen tien jaar ons duidelijk maken dat de zomermaanden matige periodes zijn voor de ontwikkeling van de GOUD en zilverprijs, voorziet Peter Schiff voor 2011 een interessante zomer wat betreft de prijsontwikkeling van edelmetaal.

Volgens Schiff was het de hoogste tijd dat deze correctie voor GOUD en zilver aanbrak. $50 dollar per troy ounce voor zilver was een vanzelfsprekende weerstand daar het de all time high uit 1980 is. Maar geen van ieder fundament waar de toekomstige GOUD en zilverprijs op berust, is veranderd. De Amerikaanse dollar is nog steeds zinkende, opkomende economieën zijn nog steeds groeiende en wereldwijde rentestanden zijn nog steeds negatief in reële termen (nominale rente minus inflatie).

Peter legt uit hoe we de afgelopen koersdaling dienen te beschouwen: Whether the selloff was motivated by the CME raising margin requirements three times in one week or by some deluded notion that Bin Ladens murder would restore US greatness, theres only one way for an investor to view it: as an opportunity.

De correctie, vooral die in zilver, is enorm, wat niet wegneemt dat zilver tijdelijk nog dieper weg kan zakken. Echter is het leeuwendeel nu wel uit de zilverprijs weggeslagen. Heel veel speculanten zijn short gegaan op zilver omdat ze dachten dat zilver een bubbel was die is gaan knappen. Helaas zullen deze short-sellers straks onnoemelijk veel zilver moeten bijkopen om hun verliezen te compenseren wanneer ze verrast zullen worden met het feit dat zilver zijn stijgende lijn gaat hervatten. Dit zal mogelijk een snelle piek in de zilverprijs teweeg brengen die mogelijk boven de $50 zal uitkomen.

Onderstaande kaart geeft de gemiddelde GOUDprijs per maand weer gemeten over 2002 tot en met 2010.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$