Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7531 tot 7535
Bron: DFT
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

GOUD: nog een lange weg te gaan

Sommige analisten of economen denken dat GOUD een zeepbel is omdat GOUD geen cashflow genereert, laat staan dividend uitkeert. De intrinsieke waarde van GOUD is op basis van deze klassieke waarderingsmodellen (de methode van Netto Contante Waarde bijvoorbeeld) niet vast te stellen, waardoor het bezit van GOUD als speculatief wordt beschouwd. En stijgt de prijs van een dergelijke ‘speculatieve’ belegging, dan spreekt men al snel van een zeepbel die wordt opgeblazen. Wie echter op deze wijze naar een belegging in GOUD kijkt, maakt volgens mij een denkfout.

Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Lobbyclub GOUDsector: vraag naar GOUD blijft sterk

De vraag naar GOUD als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

[...]

De vraag naar GOUD nam in het tweede kwartaal van 2010 sterk toe als gevolg van de Europese schuldencrisis. Het edelmetaal wordt door beleggers gezien als veilige haven in onzekere tijden. De afgelopen achttien maanden is de GOUDprijs bijna 50% in waarde gestegen, tot net onder de $ 1.500 per troy ounce (31,1 gram) donderdag.

Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

WGC: China groeimotor voor GOUD

GOUD houdt een positieve outlook voor 2011. De World Gold Council blijft positief over GOUD in haar Gold Demand Trends rapport over het eerste kwartaal. Het edelmetaal heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug, de vraag ernaar blijft sterk vanuit verschillende diverse landen en sectoren. Vooral China is op de GOUDmarkt een groeimotor.

Volgens de GOUDspecialisten van WGC wordt de vraag naar GOUD gedreven door een aantal sleutelfactoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 mei 2011

Griekse... Portugese... Ierse default hoeft de waarde van de euro niet onder druk te zetten

Nathan Lewis schreef met “Gold: the once and future money” één van de betere boeken over GOUD en monetair beleid.

In zijn laatste column heeft hij het over de euro en waarom een Griekse default in feite niets te maken heeft met de waarde van de euro.

Bron: Biflatie
Geplaatst: donderdag 19 mei 2011

Celente & Forbes: GOUDstandaard komt terug

Sinds de kredietcrisis wordt er steeds vaker gesproken over de herintroductie van de GOUDstandaard, die in 1971 door Nixon van tafel werd geveegd. Russia Today had vorige week een item over de GOUDen standaard. RT pakt er even een quote bij van Steve Forbes, u kent hem wel, van dat business blaadje.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$