Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7536 tot 7540
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2011

Grondstoffenhonger in de wereld neemt flink toe

 De wereldbevolking consumeert tegen 2050 jaarlijks mogelijk honderdveertig miljard ton mineralen, ertsen en brandstoffen - drie keer zoveel als momenteel wordt verbruikt. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag is verschenen.

Goedkope en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen zoals olie, koper en GOUD nemen al af. Er is steeds meer brandstof en water nodig om deze grondstoffen te delven.

Door bevolkingsgroei, toenemende consumptie in industrielanden en een groeiende vraag naar materiële goederen neemt deze grondstoffenhonger alleen nog maar toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 12 mei 2011

GOUD in euro kruipt richting nieuwe highs

Terwijl iedereen focust op de rammeling die kleine broertje zilver krijgt, is GOUD goed op weg naar nieuwe highs. Tenminste, indien we de prijs afzetten in euro. En dat is voor ons eigenlijk de enige prijs die echt van tel is!

Bron: Goud Portal
Geplaatst: donderdag 12 mei 2011

Geen snel herstel, grondstoffen opnieuw in een correctie

Meteen nadat we gisteren gister schreven dat de zilverprijs zijn herstel zou kunnen doorzetten op termijn, begon de zilverprijs toch eerst sterk te dalen. En hoe! Waar we de zilverprijs met 6 dollar zagen corrigeren per troy ounce, zien we inmiddels dat dit herstel is teruggelopen naar slechts 1 hele dollar. Het heeft er alle schijn van dat zilver de eerste fase van z'n seculaire bull market heeft afgerond!

Slim Beleggen.net:
Zoals we bij de doorbraak van GOUD van z'n eerste fase ondervonden, ging de afronding eveneens gepaard met de nodige volatiliteit. Van de destijdse top rond 1030 USD/ounce viel de prijs helemaal terug tot 700 USD/ounce: een daling van 32%!

Zulke dalingen zijn dus niets nieuws. Het is nu een maal een onderdeel van een uit meerdere fase bestaande bull market.

Het is verder niet alleen zilver dat nu hard naar beneden gaat. Ook GOUD, olie en vele andere grondstoffen zijn opnieuw gecorrigeerd.

Onderstaande kaartje laat opnieuw de stabiliteit van GOUD zien ten opzichte van de volatiliteit van zilver. De kaart geeft het koersverloop weer in procenten van GOUD en zilver van de afgelopen twee weken.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 12 mei 2011

Amerikaanse dollar binnen vijf jaar opnieuw aan de GOUDstandaard gekoppeld

Wat vandaag nog onwaarschijnlijk lijkt, kan binnen de vijf jaar opnieuw gemeengoed zijn. Een terugkeer naar de GOUDstandaard lijkt dan ook een voor de hand liggende keuze voor de Verenigde Staten, omdat zon maatregel het land zou helpen om een reeks economische, fiscale en monetaire problemen op te lossen. Dat heeft miljardair Steve Forbes van het gelijknamige uitgeversconcern gezegd op de conferentie Human Events. De maatregel zou de stabiliteit van de dollar garanderen, het vertrouwen van buitenlandse investeerders in Amerikaanse staatsobligaties opnieuw aanzwengelen en verhinderen dat de overheid lukraak geld spendeert.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 11 mei 2011

Zilver kan herstel doorzetten

Zilver zit nu in een degelijke bounce nadat het een grote sprong richting de afgrond heeft gemaakt. Zilver komt goed terug na even op 33 dollar (vrijdag 6 mei) te hebben gestaan. Op het moment van schrijven noteert de zilverkoers inmiddels 6 dollar hoger vanaf zijn dieptepunt, namelijk 39 dollar per troy ounce.

De lange termijn trend van zilver is ongeschonden gebleven wat een knappe bounce heeft veroorzaakt. Er zijn veel positieve factoren die zullen zorgen voor een stijgende zilverprijs mits er geen obstakels voor de zilvervoeten gegooid worden. Zo heeft Mexico onlangs nog 100 ton GOUD ingeslagen, heeft Eric Sprott enorm veel beslag weten te leggen op fysiek zilver dat voor nog meer krapte op de fysieke zilvermarkt zal zorgen en heeft Jim Rogers ook nog eens extra zilver ingeslagen volgens deze bron.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$