Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7546 tot 7550
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Een interview met GATA voorzitter Bill Murphy

In het volgende filmpje bespreekt de voorzitter van Gold Anti-Trust Action Committee (GATA), Bill Murphy, de oorsprong en de recente activiteiten van GATA. Murphy legt uit waarom GATA van mening is dat de GOUD- en zilvermarkt te maken hebben met manipulatie. Ook bespreekt Murphy de problemen in de wereldeconomie en in bijzonder de Amerikaanse economie.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Eerste stap tot confiscatie GOUD reserves Griekenland, Portugal, Spanje, Italie gezet door Europees Parlement

Waarom niet eerder is voorgesteld dat Griekenland, Portugal, Spanje en Italië hun GOUDreserves aanspreken om hun uit de hand gelopen schuldenpositie op te lossen, is ons niet bekend. Als eerste stap heeft nu de commissie voor Economische en Monetaire aangelegenheden (ECON) van het Europese parlement goedgekeurd dat GOUD als onderpand kan worden gebruikt in financiële transacties. Dit is ongetwijfeld de eerste stap in de confiscatie van het GOUD dat als reserve wordt aangehouden door landen die op dit moment in de schuldenproblemen zitten. Griekenland heeft 111,5 ton aan GOUDreserves, Portugal 382,5 ton GOUD, Spanje 281,6 ton GOUD en Italië 2.451,8 ton GOUD.

Wanneer Griekenland haar GOUD zou overdragen aan de Europese Centrale Bank in ruil voor papieren euro’s dan is dit een veel makkelijker transactie dan de uitverkoop tegen bodemprijzen van staatsbedrijven. Het merendeel van de GOUD reserves van Griekenland zijn hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in New York net zoals die van veel andere Europese landen zoals Duitsland en ook Nederland. De transactie kan dus erg eenvoudig worden uitgevoerd zonder veel fysieke verplaatsing van het GOUD. Wij zijn ervan overtuigd dat veel Nederlanders liever het GOUD van Griekenland als onderpand ontvangen in plaats van het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 27 mei 2011

Sell in may?

Jarenlang was dit een credo in beleggersland, waar in de zomerperiode vanwege vakanties weinig gebeurde op de beurs en door het geringe zomervolume de koersen wat opdroogden.

Dit gold ook voor GOUD en zilver, te meer omdat in India, van oudsher een land waar veel GOUD werd gekocht, in september religieuze feesten beginnen die gepaard gaan met het aankopen van GOUD.

Dit jarenlange credo is nu echter veranderd. De Indiase vraag bestaat nog wel vanaf september, maar China heeft de rol van India overgenomen in het aankopen van het meeste GOUD. En daar komt bij, dat het Europese kaartenhuis onder aanvoering van Griekenland bezig is uit elkaar te vallen. Monetaire onrust binnen de Europese gelederen zal de GOUDprijs in euro’s verder gaan aanwakkeren, wat over de hele wereld GOUD in de picture zal zetten.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 26 mei 2011

Chinese vraag naar GOUD blijft stijgen

Afgelopen vrijdag berichtten wij over de belangrijkste statistieken uit het kwartaalrapport “Gold Demand Trends” van de World Gold Council. Daarin kwam naar voren dat in het eerste kwartaal van 2011 de vraag naar GOUD wereldwijd sterk is toegenomen. De vraag naar GOUD steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 11% naar 981.3 ton. De stijging van de vraag naar GOUD werd voornamelijk gedreven door een significante toename van de Chinese vraag naar GOUD.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: woensdag 25 mei 2011

GOUDprijs in euros naar nieuw record

De GOUDprijs in euro’s is op 24/05/2011 gestegen naar € 1080. Dit is een nieuw hoogte record en hiermee stijgt de prijs van GOUD boven het voorgaande record van eind december 2010. De belangrijkste oorzaak voor de stijging de afgelopen dagen is de schuldencrisis in de eurozone en vooral de ontwikkelingen in Griekenland. Hierdoor is de koers van de euro gedaald ten opzichte van de dollar. Hiernaast is de GOUDprijs in dollars weer tot boven de $ 1500 gestegen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$