Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7546 tot 7550
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

GOUDverkopen US Mint op weg naar hoogste punt van 2011

De US Mint heeft sinds 1 mei in totaal al 85.000 troy ounces Gold Eagles verkocht. Daarmee lijkt de US Mint op weg te zijn naar een nieuw maandrecord voor 2011 aan verkopen van Gold Eagles. De grotere afzet aan GOUDen munten lijkt een gevolg te zijn van de correctie van de GOUDprijs. Voor veel beleggers in fysiek GOUD zal dit een uitgelezen instapmoment zijn geweest.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 mei 2011

Sterke GOUDverkopen in de VS, ondanks prijsterugval

De recente prijscorrectie bij edelmetalen, onder meer bij GOUD, heeft de koopwoede van beleggers amper kunnen temperen.

Bloomberg rapporteert wederom recordverkopen voor de Gold Eagle munten in de VS:

The U.S. Mint sold 85,000 ounces of American Eagle coins since May 1 as the Standard & Poor’s GSCI Index of 24 raw materials fell 9.9 percent. The last time sales reached that level, bullion rose 21 percent in the next year. Gold will advance 17 percent to a record $1,750 an ounce by Dec. 31 and keep gaining in 2012, the median estimate in a Bloomberg survey of 31 analysts, traders and investors shows.

Bron: DeMorgen.be
Geplaatst: maandag 16 mei 2011

Mensheid zit tegen limiet natuurlijke rijkdommen

De mensheid kijkt aan tegen de limieten van wat de aarde kan bieden. Dat blijkt uit een rapport van het Milieuprogramma van de VN (UNEP). We moeten met z'n allen leren om meer te doen met minder.

De wereldvoorraad aan goedkope en kwaliteitsvolle, essentiële grondstoffen zoals olie, koper en GOUD raakt snel op. Daardoor kost het ook steeds meer energie en water om bij de overblijvende voorraden te geraken.

Niet vol te houden
De consumptie van grondstoffen is aan het exploderen, zegt Ernst von Weizsäcker van het International Resource Panel bij UNEP en medeauteur van het rapport. Dit is op geen enkele manier vol te houden. We moeten dringend begrijpen dat voorspoed en welzijn niet afhankelijk zijn van een steeds grotere consumptie van materialen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2011

Zimbabwe: Einde dollartijdperk, terugkeer naar GOUDstandaard

Zondag verscheen er een opvallend (en enigszins ironisch) bericht uit Zimbabwe. De centrale bank van Zimbabwe stelde bij monde van directeur Gideon Gono dat het dollartijdperk tot haar einde is gekomen en dat Zimbabwe moet overwegen om over te gaan tot een GOUDstandaard.

De Zimbabwaanse dollar werd in 2009 door hyperinflatie waardeloos. Sindsdien worden meerdere buitenlandse valuta gebruikt zoals de Amerikaanse dollar, de Zuid-Afrikaanse Rand en de Botswana.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 16 mei 2011

Centrale banken netto GOUDkopers in eerste kwartaal 2011

Enkele weken geleden berichtte we al over de enorme GOUDaankopen van Mexico. Uit de laatste cijfers van de World Gold Council (WGC) blijkt dat naast Mexico ook Rusland en Thailand in het eerste kwartaal een significante hoeveelheid GOUD hebben gekocht.

In de onderstaande grafiek is China de opvallende afwezige. China, dat in april 2009 kenbaar maakte dat ze hun reserves met 451 ton GOUD hadden aangevuld, bleek dat in een periode van zes jaar te hebben gedaan (2003-2009). Algemeen aangenomen wordt dat China haar GOUDreserve (flink) aan het uitbreiden is.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$