Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 7551 tot 7555
Bron: Biflatie
Geplaatst: woensdag 27 april 2011

Is de zilvermarkt nog wel gezond?

When interest rates are low we have conditions for asset bubbles to develop, and they are developing at the moment. The ultimate asset bubble is gold.’, aldus Soros, die momenteel bezig is om een wereldmunt te creëren met een nieuwe economische orde, genaamd de INET.

Spreken is zilver. Dus dan doen we dat ook maar. Want het lijkt erop dat zilver het nieuwe GOUD is geworden. In de afgelopen 12 maanden is de prijs van een ounce (31,1 gram) zilver met maar liefst 150% gestegen. Afgelopen weken zette de opmars van het grijze edelmetaal voort. In april alleen al steeg de prijs van zilver met bijna $10,-. Even ter vergelijking, begin 2009 kostte een ounce zilver nog $10,-. Sinds 2001 steeg het ‘GOUD van de armen’ al met bijna 1200%!!

De markt van zilver is nog nooit zo volatiel geweest. Vroeger werd zilver, als het kleine zusje van GOUD, vrijwel alleen als veilige haven gezien. Vandaag de dag, of eigenlijk afgelopen maanden, blijken steeds meer partijen speculatief geld te willen verdienen aan zilver. Op tweede paasdag vloog de prijs van zilver naar het noorden. Het edelmetaal steeg bijna 10% richting de $50,-. De mei zilver future op de Comex bereikte een record van $49,82 en dat maakte beleggers toch ook weer een beetje nerveus. Zo bleek, want de zilverprijs zakte snel terug tot onder de $46 en sloot de dag op $47,15. Over volatiliteit gesproken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

Signaleert de Dow/GOUD ratio een crash voor aandelen?

Beleggers wereldwijd zitten momenteel op ‘t puntje van hun stoel aangaande de verdere ontwikkelingen (lees: richting) van de markten voor onder meer aandelen, grondstoffen, valuta, …

Vorige week gaven we reeds tekst en uitleg over onze visie aangaande de vooruitzicht voor valuta’s. Deze week wilden we onze gedachten voor het verdere verloop van grondstoffen en aandelen eens toelichten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

GOUD nog steeds goedkoper dan aandelen

Beleggen, dat is een paar goede investeringen vinden en vervolgens op je gat gaan zitten

Het zijn woorden van Charlie Munger. Een advocaat die zich met beleggingen ging bezighouden nadat hij éne Warren Buffett gesproken had tijdens een etentje.

Munger is inmiddels miljardair.

Als belegger hou je het best zo simpel mogelijk. Een paar goede beslissingen in je leven zijn voldoende. Buffett’s fortuin is naar eigen zeggen het gevolg van amper 12 uitzonderlijke beleggingen. Meer heb je niet nodig.

Tien jaar geleden GOUD kopen rond de 300 euro per ounce was er bijvoorbeeld zo ééntje. We staan inmiddels 242% hoger en het einde is nog niet in zicht.

Ik verwacht overigens pas een echte top in 2016-2020. Cyclussen in GOUD hebben nu éénmaal hun tijd nodig. Tussentijdse correcties in GOUD, zijn dan ook steeds koopgelegenheden.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

Zilver op de rem

Eindelijk is daar het moment. De verwachtingen voor een correctie in de zilverkoers werd natuurlijk steeds groter.

Er leek geen eind aan de rit van zilver te komen, en de nieuwe all time high was zo dichtbij. Dan wel geen nieuwe all time high in dollars, maar zeker wel in bijvoorbeeld het Britse Pond.

Ongetwijfeld zullen er her en der artikelen op het net te bespeuren zijn van analisten die zeggen dat de zilverbubbel nu gaat knappen, maar dit is slechts een nieuw dalletje dat zilver op zijn lange hobbelige pad naar boven tegen is gekomen.

Bron: Welingelichte Kringen.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2011

GOUDprijs naar nieuw record, dollar in moeilijkheden

GOUD heeft de grens van 1500 dollar per ounce genomen. In het deel van de wereld waar Pasen niet of maar een dag wordt gevierd zijn de financiële markten gewoon open. En daar valt op dat GOUD (en zilver) massief worden gekocht en dus nieuwe prijsrecords hebben gebroken.

Dat past bij veel geruchten over grote institutionele beleggers en centrale  banken die bezig zijn zich te ontdoen van dollars. Want de twilight zone voor de Amerikaanse munt is misschien wel bereikt.
Vaak al aangekondigd, vaak al niet doorgegaan, maar het zou dit keer ernst kunnen zijn.

De Amerikaanse economie en schuldenpositie rechtvaardigen de waarde van de dollar niet. De fundamentele politieke onenigheid iets te doen aan de begrotingstekorten dragen bij aan de twijfel aan de dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$