Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7556 tot 7560
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 15 mei 2011

Introductie GOUD futures contract door Hong Kong concurrentie voor COMEX

Op 18 mei 2011 zal de Hong Kong Mercantile Exchange een 1 kilo GOUD futures contract introduceren. Dit is voor het eerst dat er concurrentie ontstaat op de futures markt voor GOUD die op dit moment wordt gedomineerd door de Amerikaanse COMEX. Ook biedt dit de mogelijkheid voor Aziatische beleggers om in GOUD futures te handelen in hun eigen tijdzone. De verwachting is dat door deze ontwikkeling het monopolie van de COMEX als belangrijkste prijsbepaler voor de prijs van GOUD en zilver zal worden beëindigd.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: zondag 15 mei 2011

The Gold-Silver Ratio - Another Look

De GOUD-zilver ratio wordt bepaald door allerlei fundamentele factoren. In dit artikel wordt hier verder op ingegaan en beschouwd men de geschiedenis hiervan.

Briefly reviewed, the gold market is characterized by a large above-ground supply as the vast majority of gold ever mined still exists in refined form, and annual mine supply represents only a small fraction of that volume. Demand is mostly for jewelry and investment. Gold is not widely used for industrial purposes.

Silver demand, by contrast, is mainly for industrial fabrication of things like electronics and batteries. The metal is consumed during the process and removed from above-ground stocks. The other major areas of demand are jewelry, investment, photography, coins and household silver, in that order. Supply comes mainly from mining and scrap recycling.

In 2010, silver gained more than 80% while gold added less than 30%. The difference resulted in the GSR falling throughout 2010. Will that performance be repeated? We cannot say. Speculators should remember that the GSR is merely a ratio of two prices often driven by different forces. It has limited, if any, predictive power.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 14 mei 2011

GOUD en zilver overzicht week 19

In week 19 hebben de GOUD en zilverprijs schijnbaar stabiliteit gevonden. In de week na de hevige koersval voor edelmetalen konden we GOUD zien schommelen tussen de 1478 dollar en de 1528 dollar per troy ounce.  Een trading range van 50 dollar per troy ounce in 5 handelsdagen. Een week waarbij GOUD net iets hoger opende dan 1490, en op het moment van schrijven rond de 1494 dollar schommelt.

Zilver, hoewel gestabiliseerd, begaf zich in week 19 van het jaar 2011 in een range van 8 dollar, te weten  tussen 32 dollar en 40 dollar, in 5 handelsdagen. Hoewel volatiel, toch stabiel. Zilver opende de week namelijk met 35,50 dollar en schommelt op het moment van schrijven rond de 35,30 dollar. Een verschil van enkele centen tussen het openen en sluiten van de week waarin de koers bewoog binnen een range van 8 dollar. Opmerkelijk, want de enige keer dat we een vergelijkbare situatie waar konden nemen (al dan niet minder heftig), was de week voor de hevige koersval waarin de zilverprijs viel met 32 procent, namelijk week 17.

Voor GOUD en zilver dus ongeveer hetzelfde verhaal. Waar deze metalen in dollars gemeten nauwelijks van hun plek zijn gekomen, mogen we voor deze metalen toch meer euro’s neerleggen. De euro is deze week namelijk gezakt van 1,4350 naar 1,4118 ten opzichte van de dollar - waar we onze grondstoffen nog steeds in afrekenen.

Verder kwam er nog interessant nieuws uit China. Hoewel het niet valt af te lezen uit de GOUD en zilverprijs, duiken beleggers ook in het oosten massaal in grondstoffen, voornamelijk edelmetalen. GOUD en zilver zijn een goede hedge tegen de blijvende inflatie. China is daarin een voorloper, maar ook in de westerse economieën zoals die van Europa en de Verenigde Staten, blijkt dat inflatie een steeds lastiger te bestrijden virus is. Het is des te opmerkelijker dat grondstoffen, ondanks de voortdurende problemen in het Midden Oosten, zo gigantisch kunnen hebben dalen. Natuurlijk was het hoogtijd voor een correctie, maar duidelijk is dat hiervoor wel een aantal triggers handmatig ingezet moesten worden. Zo kwam Goldman Sachs met een rapport op de proppen waarin ze duidelijk maakte dat grondstoffen toe waren aan een correctie. Beleggers en speculanten stapte massaal uit. Daarnaast had Osama bin Laden, hoewel dood, ook zijn aandeel in de in waarde dalende grondstoffen. Zijn dood deed de dollar even herrijzen. Een soort stuiptrekking. We verzwijgen verder niet dat JP Morgan vorige week weer eens naked aan het short sellen was, ondersteund door de CME Group die er niet genoeg van kreeg om iedere keer maar weer margin verplichtingen aan te scherpen. Het feest was compleet.

Feit is dat deze ongein, waarin beleggers massaal in de maling genomen worden, niet onbeperkt zal voortduren. Hoe dan ook, zouden we gezien de fundamenten eerder een stijgende lijn voor grondstoffen kunnen verwachten dan een dalende lijn, zeker op langere termijn!


GOUD en zilver blijken een goede hedge te zijn tegen inflatie. Hoewel met schommelingen, soms hele grote, blijven grondstoffen in waarde toenemen, zeker op lange termijn. Naarmate de waarde van grondstoffen toenemen, neemt ook de volatiliteit toe, wat niet wegneemt dat de trend nog steeds opwaarts blijft. Dipjes in koersen worden in het algemeen gezien als uitstekende gelegenheden om posities in te nemen of uit te breiden.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 14 mei 2011

Correctie GOUD en zilver houdt aan

Zowel GOUD als zilver hadden afgelopen week te maken met een stevige correctie. Aan het begin van de week leken beide edelmetalen langzaam op te krabbelen maar opnieuw laat zowel de GOUD- als zilverprijs lagere waarden zien. De daling van de GOUD- en zilverprijs ging gepaard met een stijging van de dollar.

Bron: Beurs visie
Geplaatst: vrijdag 13 mei 2011

Chinese inflatie kan GOUDprijs richting $ 2.200 voeren

Volgens een televisiezender in Hong Kong is de inflatie in China in maart verder opgelopen, uiteraard onder invloed van de stijging van de grondstoffenprijzen. De cijfers waren uitgelekt en dus vroegtijdig gepubliceerd. Volgens GOUDhandelaar Brian Kelly kan de Chinese inflatie de GOUDprijs richting $ 2.200 voeren. Gezien het inflatieniveau, realiseren de beleggers momenteel een negatief rendement op hun spaargeld.

 Ze gaan dus op zoek naar alternatieven en belanden zo automatisch bij het GOUD. Chinezen waren in het verleden al gretige kopers en de honger naar GOUD is in de afgelopen maanden opnieuw toegenomen. Bovendien was 2010 ook niet zo’n goed beursjaar in Shanghai, wat mee verklaart waarom de Chinese beleggers zo veel GOUD kopen. Volgens Kelly staat het huidige inflatieniveau in China quasi garant voor een fors hogere GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$