EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
31
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7556 tot 7560
Geplaatst op: zaterdag 4 juni 2011

Achter de schermen van de GOUDwereld

Londen is historisch de hoofdstad van de GOUD- en zilverhandel, wat zelfs teruggaat tot de 17de eeuw. Maar het echte belang en de uitgroei tot wereldcentrum kwam er na de California Gold Rush in 1848. Tweemaal per dag komen vijf leden van de London Bullion Market Association (LBMA) samen om de prijs van GOUD vast te stellen in verhouding tot vraag en aanbod.

De LBMA bezit haast een feitelijk monopolie in de edelmetaalmarkt.  Dit heeft zo zijn voor- en nadelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 3 juni 2011

Beter dan GOUD: ProShares UltraShort Lehman 20plus Year Treasury

Looking to hedge against a inflation and a bad economy without gold? Consider shorting treasury bonds...

Looking to hedge against a inflation and a bad economy without gold? Consider shorting treasury bonds...

Whenever the topic of inflation arises, the two words that most often come from investors mouths are gold and silver. And while its true that gold and silver are inflation hedges that offer large potential returns, they also tend to carry an equally large degree of risk.

[...]

As an exchange-traded fund (ETF), ProShares UltraShort Lehman 20+ Year Treasury (NYSE: TBT) makes it possible for you to do this. This ETF is designed to go up in value when the interest rates on long-term Treasury bonds go up. It uses derivative contracts that take leveraged positions in these bonds. Fund managers buy $2 worth of contracts for each dollar invested, giving investors leverage and a little more bang for their investment buck.

Lees verder op WealthWire
Geplaatst op: vrijdag 3 juni 2011

Deze indicator zegt GOUD kopen

Gold Stock Analyst publiceert een interessant artikel dat ik hier graag voor u vertaal. Wat is nu die indicator die aangeeft dat je in GOUD - en bij uitbreiding de edelmetalen - moet zitten ? Het draait  om de échte rentevoet, dat wat je netto als rendement krijgt op je investering.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 2 juni 2011

Grieks GOUD

Net is bekend geworden dat Griekenland gered gaat worden; de komende drie jaar wordt het land voorzien van financiële fondsen om het nog even uit te zingen.

Net is bekend geworden dat Griekenland gered gaat worden; de komende drie jaar wordt het land voorzien van financiële fondsen om het nog even uit te zingen.

[...]

Het geld wat in Griekenland gestoken wordt en de bezuinigingen die in Europa worden doorgevoerd zal uiteindelijk naar de ECB vloeien, de grote banken en financiële stellingen, die zo hun kaartenhuis nog even overeind kunnen houden met bijbehorende bonussen.

Lees verder op Edelmetaal Blog
Geplaatst op: donderdag 2 juni 2011

Rapport van de World Gold Council over Q1 2011 is uit

De vraag naar GOUD als investering steeg wereldwijd met 26 % tegenover een jaar eerder waarbij vooral baren (plus 62 %) en munten (plus 42 %) in trek waren.  In het bijzonder in Azië werd flink gekocht, zoals in China waar de burgers hun bezit lieten aangroeien met 91 ton.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs