Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7561 tot 7565
Bron: FD.nl
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

Lobbyclub GOUDsector: vraag naar GOUD blijft sterk

De vraag naar GOUD als belegging is ook dit jaar nog altijd sterk, maar blijft steken onder de piek in de tweede helft van 2010.

[...]

De vraag naar GOUD nam in het tweede kwartaal van 2010 sterk toe als gevolg van de Europese schuldencrisis. Het edelmetaal wordt door beleggers gezien als veilige haven in onzekere tijden. De afgelopen achttien maanden is de GOUDprijs bijna 50% in waarde gestegen, tot net onder de $ 1.500 per troy ounce (31,1 gram) donderdag.

Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 20 mei 2011

WGC: China groeimotor voor GOUD

GOUD houdt een positieve outlook voor 2011. De World Gold Council blijft positief over GOUD in haar Gold Demand Trends rapport over het eerste kwartaal. Het edelmetaal heeft een sterk eerste kwartaal achter de rug, de vraag ernaar blijft sterk vanuit verschillende diverse landen en sectoren. Vooral China is op de GOUDmarkt een groeimotor.

Volgens de GOUDspecialisten van WGC wordt de vraag naar GOUD gedreven door een aantal sleutelfactoren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 mei 2011

Griekse... Portugese... Ierse default hoeft de waarde van de euro niet onder druk te zetten

Nathan Lewis schreef met “Gold: the once and future money” één van de betere boeken over GOUD en monetair beleid.

In zijn laatste column heeft hij het over de euro en waarom een Griekse default in feite niets te maken heeft met de waarde van de euro.

Bron: Biflatie
Geplaatst: donderdag 19 mei 2011

Celente & Forbes: GOUDstandaard komt terug

Sinds de kredietcrisis wordt er steeds vaker gesproken over de herintroductie van de GOUDstandaard, die in 1971 door Nixon van tafel werd geveegd. Russia Today had vorige week een item over de GOUDen standaard. RT pakt er even een quote bij van Steve Forbes, u kent hem wel, van dat business blaadje.

Bron: IEX
Geplaatst: woensdag 18 mei 2011

GOUDbubbels - Soros verkoopt

George Soros noemde GOUD de ultieme bubbel en heeft in het eerste kwartaal bijna zijn gehele positie van 800 mln euro in het edelmetaal van de hand gedaan, schrijft Reuters. Dit deed hij kort voor een terugval in de grondstofprijzen, die deels aan zijn verkoopdrang geweten wordt. Soros bouwde zijn positie van 655 miljoen dollar in GOUD in december af tot 6,9 miljoen dollar aan het eind van Q1.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$