Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7566 tot 7570
Bron: de Tijd.be
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

Sinds de crisis... is het al GOUD wat blinkt

Wie over GOUD spreekt, trekt volle zalen. Handelaars in edele metalen doen GOUDen zaken. De GOUDprijs schommelde gisteren rond 1.020 euro per ounce, of liever 32.750 euro per kilo. ‘Wie in GOUD wil beleggen moet in grammen denken’, zegt GOUDhandelaar Jan Van Cutsem. ‘Elke correctie is een opportuniteit om het absolute gewicht van GOUD in je portefeuille te verhogen.’

Bron: Inveztor
Geplaatst: dinsdag 10 mei 2011

De GOUDstandaard: het is zover

Het ongelofelijke staat altijd te gebeuren als de chaos compleet is.

Het korte 40-jarige experiment met een fiat geldsysteem heeft zijn langste tijd gehad. Zo’n geldsysteem, zonder een band met iets van intrinsieke waarde, is in het verleden altijd mislukt, terwijl de GOUD- of zilverstandaard in een of andere vorm nagenoeg gedurende meer dan 500 jaar stand hield.

Het is een kwestie van vertrouwen. De markt, niet de mens, beslist uiteindelijk welk systeem een duurzaam vertrouwen verdient. Een fiat geldsysteem bestaat bij de gratie van emotionele autoriteiten die vaak met de beste bedoelingen de toekomst proberen te bepalen in een ongedisciplineerde wereld. Een rotsvast geloof in de waardevastheid van zulk geld is ver te zoeken en vervliegt dan ook in vrij korte tijd.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 9 mei 2011

Zilver aan het einde van de komeetregen

Hoewel zilver herstellende lijkt, vaart het nog steeds door een school kometen bestaande uit projectielen van JP Morgan, HSCB en last but not least CME Group. Obstakels van de laatst genoemde terrorist zijn mogelijk nog niet volledig uit de weg daar CME Group een nieuwe aanslag op de agenda heeft voor de zilvervrienden. Vandaag (maandag) zou een nieuwe verhoging van de margin verplichtingen worden afgevuurd.
 
Zilver gaat mogelijk nog even kopje onder, maar de vraag is hoeveel impact dit zal hebben gezien de hoge immuniteit dat zilver intussen opgebouwd heeft.

Zojuist passeerde mijn ogen ook een interessant artikel waarin James Turk uitlegt waarom het slechts een kwestie van weken is dat zilver weer tot een gezonder niveau geklommen is.

Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 9 mei 2011

GOUD: tegenpool van de US dollar

GOUD kan na deze correctie weer verder omhoog.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Turbulente week voor GOUD en zilver, begin of einde van een correctie van de GOUDprijs?

Nadat er nieuwe prijsrecords waren neergezet voor GOUD en zilver is zowel de GOUDprijs als de zilverprijs 4 dagen op rij gedaald. De GOUDprijs daalde deze week met 4,49% tot $ 1.495,40. De zilverprijs daalde met 25,70% tot $ 35,62. In euro’s was de daling minder door de sterk gestegen dollarkoers. De GOUDprijs in euro’s daalde deze week met 1,20% tot € 1.044,35. De zilverprijs daalde met 23,14% tot € 24,88. Is dit het einde van de stijging van de edelmetaalprijzen of een correctie en een goed koopmoment?

Deze week is de prijs van vrijwel alle grondstoffen sterk gedaald. Van olie tot katoen en van koper tot GOUD en zilver. In de algemene media wordt deze daling verklaard ten gevolge van een stijgende dollar en tegenvallende globale economische verwachtingen waardoor de verwachte vraag naar grondstoffen minder zal zijn dan verwacht. Wanneer we echter naar de fundamentele oorzaken kijken die hebben gezorgd voor de stijging van de grondstoffen prijzen de afgelopen jaren dan zijn deze fundamentele oorzaken nog steeds onverminderd van kracht en is er geen reden om aan te nemen dat deze op korte termijn zullen wijzigen. De belangrijkste hiervan zijnLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$