Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7576 tot 7580
Bron: Zerohedge
Geplaatst: donderdag 10 maart 2011

China Should Take Every Chance To Buy Gold

Xinhua news: "Chinezen moeten elke kans grijpen om GOUD te kopen, vooral als de GOUDprijzen dalen".

It was only logical that hours after Jim Cramer Whitney Tilsoned gold, China would come out and say it needs to buy more of the precious metal. After hitting an overnight low of $1,423/oz for some unknown reason, perhaps the latest overdue shakeout of the weakest holders, gold has since retraced half the distance to its all time highs, following a report from Reuters that China should use some of its $2.85 trillion foreign exchange reserves to buy more gold, a government adviser was quoted as saying by local media reports on Wednesday.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VI:Is GOUD een Bubbel?

Het zesde deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of GOUD een bubbel is.

Omdat de prijs van GOUD de afgelopen jaren flink gestegen is en de spotprijs nieuwe nominale records in alle valuta’s neerzet menen sommige mensen dat de prijs van GOUD in een bubbel zit die ieder moment kan barsten. Een bubbel vereist echter dat het grote publiek erin is geïnvesteerd (en de overheid / centrale bank de bubbel faciliteert). Echter, in tegenstelling tot de internet bubbel of de bubbel op de Amerikaanse huizenmarkt is het grote publiek momenteel nog niet in GOUD geïnvesteerd.

Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

Markten sterk onder tegenslagen

Wat er op dit moment gebeurt, is aan de ene kant interessant, maar ook verwarrend. Als men begin dit jaar een leger van voorspellers – mijzelf incluis – had gevraagd hoe de aandelenmarkten zouden reageren op:

Brent olie dicht bij de 120 dollar, GOUD op een recordhoogte, inflatie die in een ongecontroleerde versnelling zit, vooral door de stijgingen van de voedselprijzen en een patstelling in het Amerikaanse Congres vanwege de staatsschuld, dan had niemand kunnen voorspellen dat bijvoorbeeld de S&P 500 nog op het dubbele niveau van maart 2009 zou zitten.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2011

GOUD-Zilver ratio valt onder 40 voor het eerst in decennia

Beleggers zoeken opnieuw massaal de veilige (en nog goedkope) havens op. Hierdoor is het witte edelmetaal – zilver – gegeerd.

Als een gevolg hiervan loopt de prijs van zilver momenteel snel op ten opzichte van alle overige activa klassen, inclusief GOUD!

De bekende en geviseerde GOUD/Zilver ratio is hierdoor voor het eerste in decennia onder het niveau van 40 gevallen.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

GOUDprijs terug op record niveau, zilverprijs naar hoogste punt ooit

De GOUDprijs heeft in de eerste week van maart 2011 zijn opmars verder voortgezet. De GOUDprijs sloot op 4-3-2011 op $ 1.432,80 terwijl eerder in de week een nieuw record van $ 1.440 werd neergezet. Zilver liet een nog sterkere stijging zien waarbij de zilverprijs op 4-3-2011 op het hoogste niveau in 30 jaar sloot van $ 35.67. In euro’s waren de stijgingen minder sterk door de sterke daling van de euro/dollar koers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$