Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7581 tot 7585
Bron: MoneyTalk
Geplaatst: dinsdag 19 april 2011

Zilver blijft beter presteren dan GOUD

Bij de edelmetalen was er een nieuw (nominaal) prijsrecord voor GOUD maar toch was het volgens Royal Bank of Scotland zilver dat met de grootste prijsstijging op weekbasis kon uitpakken.

Een troy ounce zilver werd 8,4 procent duurder terwijl het gele metaal 3,2 procent liet bijschrijven. De zilverprijs sloopte voor het eerst sinds 1980 de grens van 40 dollar, zo merkte de bank op.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Zilver TA: de Adelaar

Het komt in TA niet vaak voor, maar volgens deze TA kan de zilverprijs straks heel hoog de lucht in gaan vliegen:

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Finnen bedreiging voor euro-bailouts; Bloedbad risico index Zuid Europese landen; VS krijgt negatieve rating SnP

De Grieken staan er financieel zó slecht voor, dat een herstructurering van de schuldenlast onvermijdelijk is.

Belangrijke financieel-economische ontwikkelingen sinds het afgelopen weekend: de Finse anti-EU partij Ware Finnen is de winnaar geworden bij de Finse verkiezingen en zal waarschijnlijk als één van de grootste partijen in een nieuwe coalitie worden opgenomen. Als dat gebeurt dan dreigt Finland een veto uit te spreken over de bailout van Portugal en andere Zuid Europese landen, wat de eurozone in al zijn voegen zal doen kraken - zo niet zal doen barsten, wat zich nu al vertaalt in een ware slachting op de Zuid Europese staatsschulden markten.

De kosten voor de financiering van de staatsschulden van de officieel reeds bankroete landen Griekenland, Ierland en Portugal stegen vandaag opnieuw fors, en ze slepen Spanje en Italië achter zich aan. Van de overkant van de oceaan komt eveneens sensationeel nieuws: het ratingsbureau S&P heeft de vooruitzichten voor de VS van stabiel naar negatief bijgesteld, wat de GOUDkoers vanmiddag onmiddellijk tot bijna $ 1500 deed stijgen. Reden voor de negatieve vooruitzichten voor de VS is het feit dat het volgens S&P nog een behoorlijk aantal jaren kan gaan duren voordat het land zijn schuldenlast heeft weten te stabiliseren.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 18 april 2011

GOUD naar nieuw record

Zilver naar hoogste niveau in 31 jaar

GOUD stijgt voor de derde dag op rij naar recordhoogte als gevolg van stijgende inflatie wereldwijd en zorgen over de schulden in de eurozone.

China
De spotprijs voor GOUD stijgt 0,1% naar $1.488,68 per ounce in Singapore. De prijs voor levering van GOUD in juni steeg naar $ 1.489,70 per ounce. China verhoogde de kapitaaleisen voor banken om de inflatie af te koelen. De president van de Chinese centrale bank gaf aan dat het verkrappende beleid enige tijd zal doorgaan. De consumentenprijsinflatie steeg in maart naar het hoogste niveau sinds 2008. Daarmee werd voor de derde mand op rij de doelstelling van de overheid overschreden.

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Stop metaal in uw portefeuille

De GOUDprijs lijkt goed op weg om binnenkort ook de kaap van 1.500 dollar per ounce te nemen. Amper 10 jaar geleden kon u het gele metaal nog op de kop tikken voor minder dan 300 dollar per ounce. In het zog van GOUD doen ook de andere edele metalen het uitstekend. Zo bereikte de zilverprijs onlangs haar hoogste niveau in 31 jaar en doorbreken ook platinum en palladium hun grenzen.

Zilver, platinum en palladium
Als beleggingscategorie zijn die 3 edele metalen veel minder bekend. Terwijl er voor GOUD heel wat beleggingsvormen zijn, kunnen de andere edele metalen nauwelijks als aparte belegging gekocht worden. En dat terwijl zilver, palladium en platinum naast hun status van edelmetaal zelfs meer industriële toepassingen hebben dan GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$