Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7586 tot 7590
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Mexico koopt 100 ton GOUD

De centrale bank van Mexico heeft in februari en maart bijna 100 ton GOUD gekocht. Mexico sluit zich daarbij aan bij een groeiende groep (opkomende) landen die hun valutareserves diversifiëren.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

April: GOUD versus zilver

Degene begin april in edelmetaal beleggingen stapte, hadden achteraf gezien, ondanks de enorme stijging in zilver, toch beter kunnen kiezen voor het stabielere GOUD.
 
Hoe hoger de prijs van edelmetaal wordt, hoe groter de swings in deze prijzen worden - de pieken en dalen. Dit geldt vooral voor het extreem volatiele zilver.

Duidelijk op de kaart is zowel de correlatie tussen GOUD en zilver te zien, alsook de stabiliteit van GOUD, maar de volatiliteit van zilver. De GOUD/zilver ratio is inmiddels toegenomen van 1:32 punten naar 1:38,7. Een mooi moment om je GOUD in te wisselen voor zilver, gezien het toekomstbeeld van veel analisten die een GOUD/zilver ratio van 1:20 en zelfs veel lager voorzien.

Vorige maand haalde zilver in ieder geval op het randje de GOUDen plak. 

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Is de GOUD en zilver boom voorbij?

Een groot fonds van George Soros is GOUD en zilver aan het dumpen, aldus Wall Street Journal woensdag. Tegelijkertijd voorspelt John Paulson een GOUDprijs van 4.000 dollar, dankzij de draaiende geldpers in de VS en inflatiedruk.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: woensdag 4 mei 2011

Portuguese Gold Sale Urged By Senior German Lawmakers As Mexican Central Bank Buys 100 Tonnes

Het Soros Fund doet mogelijk afstand van een aantal posities in GOUD en zilver. Daarnaast is bekend geworden dat Mexico 100 ton aan GOUD heeft ingekocht.

Mogelijk doet het Soros Fund iets van haar papieren posities weg om er fysieke metalen mee aan te kunnen schaffen. Dit zal op langere termijn nog bullisher voor GOUD en zilver zijn.

Gold is mixed while silver is down some 1.5% again today. Weakness is being attributed to profit taking , momentum driven traders and rumours regarding selling of gold and silver by George Soros’s fund.

The Soros rumours came from unidentified sources (“people close to the matter” - see news), are unsubstantiated at this stage and should be viewed cautiously until there is official confirmation and or we see the SEC filings showing Soros Fund Management has been selling their gold and silver ETF holdings .

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 4 mei 2011

Warren Buffett en GOUD

Ook afgelopen weekend heeft Warren Buffett wederom aangegeven dat hij GOUD niet als beleggingsobject ziet. In zijn ogen zijn aandelen van goedlopende winstgevende (Amerikaanse) bedrijven met een internationaal signatuur een betere belegging.

Waarom heb ik dan toch heel veel GOUD?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$