Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7586 tot 7590
Bron: Gold and Glory
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

Back to the Future: 1980

De zilverprijs explodeert in het aanschijn van de aanrollende hyperinflatie.

Terwijl de GOUDprijs voorlopig nog wat moeite heeft om krachtig doorheen het ‘oude’ record van december 2010 te breken, blaast de zilverprijs alle weerstand omver.

[...]

Op het internet begint het stilletjesaan ook te ontploffen aan artikels over zilver, maar nergens zal je deze grafiek vinden:

De weekgrafiek van de zilverprijs tijdens de historische prijsexplosie (en ineenstorting) van juli 1979 tot mei 1980.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

Italiaanse banken willen profiteren van de stijgende GOUDprijs

Opmerkelijk nieuws uit Italië. Italiaanse banken lobbyen om de GOUDreserve van de Italiaanse centrale bank over te hevelen naar hun eigen balans. De banken willen op deze manier voldoen aan de strengere kapitaaleisen van Basel III omdat zij de GOUDreserve kunnen herwaarderen tegen de marktwaarde. Ook in Italië is de centrale bank in eigendom van Italiaansebanken, maar of de Italiaanse wet dit toestaat is een tweede. 

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2011

Beleggingen in GOUD in India drijven GOUDprijs op gedurende 2010

Vergeet de vraag naar GOUD van Centrale banken en vergeet de zoektocht naar “veilige” havens vanuit het Westen. Juist de huishoudens uit China en India hebben de GOUDprijs aangedreven in 2010.

Tien jaar geleden, misschien zelfs vijf jaar, dachten analisten dat GOUD in Azië vervangen zou worden voor andere financiële diensten en consumptiegoederen door de stijgende inkomens. Niets is minder waar. De particuliere vraag naar GOUD in China is meer dan verdubbeld als percentage van de bruto huishoudelijke besparingen. In India steeg de particuliere consumptie in India in 2010 zelfs naar een nieuw record van meer dan 963 ton!

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

Gids voor gelovigen

Hoe vaak hoort u niet, wanneer u met de beste bedoelingen uw vrienden en bekenden wilt vertellen over de stand van de economie en de rol van GOUD en zilver, een keur aan argumenten voorbij komen die er voor zorgen dat u aan het eind van het gesprek vaak lamgeslagen huiswaarts keert.

Om u van dienst te zijn hierbij een aantal veelgebruikte tegenwerpingen, met daarbij een passend antwoord.

Bron: NOS
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

GOUD, zilver en olie blijven stijgen

De onrust in de Arabische wereld blijft grote invloed houden op de financiële markten. De GOUDprijs is vandaag naar een nieuw record gestegen.

Voor een ounce, ruim 31 gram, moest vandaag 1435 dollar worden betaald. Dat is zon 200 dollar meer dan vorig jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$