Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 7586 tot 7590
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDprijs bereikt nieuw record

De GOUDprijs heeft vandaag een nieuw record bereikt. De koers wordt de hoogte ingestuwd door de spanningen in de Arabische wereld en de politieke crisis in Portugal.

De prijs van het GOUD bereikte omstreeks 16 uur onze tijd 1.447,82 dollar per ounce, om daarna opnieuw licht te dalen. Het vorige record werd bereikt op 7 maart, met 1.444,95 dollar.

De zilverprijs steeg tot het hoogste niveau in 31 jaar, 38,16 dollar per ounce.

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Edelmetalen bereiken recordprijzen

Edelmetalen stijgen naar recordniveau door opgelaaide onzekerheid over de Europese schulden en de situatie in Libië. Ook de onstabiele kernreactoren in Japan doen een duit in het zakje. Beleggers vluchten naar producten die als veilig te boek staan, zoals GOUD en zilver.

Een handelaar in GOUD verklaart tegenover persbureau Bloomberg dat de GOUDprijs in de komende drie tot vier jaar zal stijgen naar 5000 dollar per ounce.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Iran kocht grote hoeveelheden GOUD volgens wikileaks

Het was een kwestie van tijd voordat wikileaks de eerste documenten gerelateerd aan GOUD zou onthullen. Volgens een door wikileaks openbaar gemaakt diplomatiek bericht uit Juni 2006 zou Iran grote hoeveelheden GOUD kopen op de internationale markt aldus Andrew Baily hoof van de afdeling bankzaken van de Bank of England.

Een nadere analyse van de berichten laten zien dat Iran vanaf 2006 als één van de grootste GOUD kopers wordt gezien. De GOUDreserves van Iran zouden in 2006 al 300 ton bedragen een stijging van 100% ten opzichte van 1996. Ongetwijfeld zal Iran dit beleid na 2006 verder hebben voortgezet. Ook Jordanië en Qatar worden genoemd als partijen die zeer geïnteresseerd zijn om grote partijen GOUD te kopen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel IX:De Manipulatie Van De GOUD En Zilverprijs deel 2

Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de manipulatie van de GOUD en zilverprijs.

Uitleg manipulatieve fractionele reserve praktijken
De belangrijkste methoden om de prijzen van GOUD en zilver te onderdrukken hebben allemaal met elkaar gemeen dat er een fractioneel reservesysteem geëxploiteerd wordt. Dit functioneerde in de praktijk in deze markten tot dusver wonderbaarlijk goed omdat financiële instituties en investeerders lang niet allemaal hun GOUD in fysieke vorm opeisten uit de kluizen van de edelmetaalbeurzen van Londen en New York waarin dit metaal volgens de contracten fysiek gelagerd zou zijn.

Indien men uit ervaring weet dat er iedere dag slechts 1% van de mensen is die eist dat het edelmetaal dat hij of zij via een beurscontract bezit fysiek aan hem of haar geleverd wordt, hoeft er voor degenen die deze contracten hebben uitgeschreven geen enkel probleem te zijn wanneer zij slechts 2% van het fysieke metaal dat ze op papier verkocht hebben ook daadwerkelijk zelf aangeschaft hebben in hun kluis hebben liggen.

Bron: zilvergoudwinkel Blog
Geplaatst: woensdag 23 maart 2011

Waarom zilver kopen, waarom nu?

8 redenen om zilver te kopen

In deze blog zetten wij uiteen waarom juist nu zilver een interessante investering is. Wij gaan hier meer in op zilver dan op GOUD. De reden hiervan is dat de GOUDprijs al door zijn record van 1980 van $850 heen is en zilver nog niet. Zilver heeft naar ons idee nog een langere weg omhoog te gaan dan GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$