Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7591 tot 7595
Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 27 april 2011

Marc Fiorentino: Dow Jones wist Lehman-crisis uit

Vergeet u dat faillissement van Lehman. Op het moment dat het hedge fund van Paulson en Goldman Sachs bij de Faillissementsrechtbank in Manhattan proberen de overblijfselen van Lehman te pakken, keert de Dow Jones terug op z’n niveau van juni 2008. Lehman? Wat is dat?

Gisteren is de Dow Jones teruggekeerd op z’n niveau van juni 2008
Een grappige dag gisteren. Op het moment dat de fondsen en banken die van de crisis geprofiteerd hebben bij de Faillissementsrechtbank vechten voor de overblijfselen van de Lehman Brothers, hervindt de Dow Jones z’n niveau van juni 2008 en wist daarmee de Lehman-crisis uit.

Dat is een spectaculaire prestatie, die niettemin zeer onverwacht was, gezien de gebeurtenissen die in de Verenigde Staten en op de gehele aarde plaatsvinden. Een Dow Jones op z’n hoogst, in een land dat een downgrade van z’n staatsschuld dreigt te krijgen, met de prijzen van olie, GOUD en grondstoffen op of in de buurt van recordniveaus – dat is werkelijk spectaculair.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 27 april 2011

Zilver: noodweer lijkt even voorbij

Het ergste noodweer voor zilver lijkt even over te zijn. Weken lang konden we een solide stijging waarnemen totdat Goede vrijdag aanbrak. Op de achtergrond gingen de markten gewoon door en onevenwichtigheden hebben de trend gebroken.

De markten zijn momenteel onrustig, mede door de toespraak die gehouden zal worden door Ben Bernanke over de toekomstige koers die de FED zal gaan varen.

De zomermaanden, beginnend bij de maand mei zijn traditiegetrouw geen GOUDen maanden voor de edelmetalen. Hoewel het bijna al zo ver is, zou de toespraak van Bernanke misschien nog kunnen zorgen voor een stunt in op de zilvermarkt.

Echter is het onwaarschijnlijk dat Ben Bernanke gaat aankondigen dat de FED een QE3 programma gaat draaien. Mogelijk kan hij suggereren de rente te willen verhogen, wat positief kan uitpakken voor de dollar dat momenteel in een zware onweersbui verkeert. Een dergelijke toespraak in de vorm van een persconferentie is opvallend omdat deze nog nooit eerder door Ben Bernanke is voorgedragen. Iedereen verwacht dus verzachtende woorden die de dollar wonden moeten gaan helen. Dit kan zilver richting een nieuwe waterval sturen om zodoende verder af te koelen richting de 40 dollar per troy ounce.

Bron: Biflatie
Geplaatst: woensdag 27 april 2011

Is de zilvermarkt nog wel gezond?

When interest rates are low we have conditions for asset bubbles to develop, and they are developing at the moment. The ultimate asset bubble is gold.’, aldus Soros, die momenteel bezig is om een wereldmunt te creëren met een nieuwe economische orde, genaamd de INET.

Spreken is zilver. Dus dan doen we dat ook maar. Want het lijkt erop dat zilver het nieuwe GOUD is geworden. In de afgelopen 12 maanden is de prijs van een ounce (31,1 gram) zilver met maar liefst 150% gestegen. Afgelopen weken zette de opmars van het grijze edelmetaal voort. In april alleen al steeg de prijs van zilver met bijna $10,-. Even ter vergelijking, begin 2009 kostte een ounce zilver nog $10,-. Sinds 2001 steeg het ‘GOUD van de armen’ al met bijna 1200%!!

De markt van zilver is nog nooit zo volatiel geweest. Vroeger werd zilver, als het kleine zusje van GOUD, vrijwel alleen als veilige haven gezien. Vandaag de dag, of eigenlijk afgelopen maanden, blijken steeds meer partijen speculatief geld te willen verdienen aan zilver. Op tweede paasdag vloog de prijs van zilver naar het noorden. Het edelmetaal steeg bijna 10% richting de $50,-. De mei zilver future op de Comex bereikte een record van $49,82 en dat maakte beleggers toch ook weer een beetje nerveus. Zo bleek, want de zilverprijs zakte snel terug tot onder de $46 en sloot de dag op $47,15. Over volatiliteit gesproken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

Signaleert de Dow/GOUD ratio een crash voor aandelen?

Beleggers wereldwijd zitten momenteel op ‘t puntje van hun stoel aangaande de verdere ontwikkelingen (lees: richting) van de markten voor onder meer aandelen, grondstoffen, valuta, …

Vorige week gaven we reeds tekst en uitleg over onze visie aangaande de vooruitzicht voor valuta’s. Deze week wilden we onze gedachten voor het verdere verloop van grondstoffen en aandelen eens toelichten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

GOUD nog steeds goedkoper dan aandelen

Beleggen, dat is een paar goede investeringen vinden en vervolgens op je gat gaan zitten

Het zijn woorden van Charlie Munger. Een advocaat die zich met beleggingen ging bezighouden nadat hij éne Warren Buffett gesproken had tijdens een etentje.

Munger is inmiddels miljardair.

Als belegger hou je het best zo simpel mogelijk. Een paar goede beslissingen in je leven zijn voldoende. Buffett’s fortuin is naar eigen zeggen het gevolg van amper 12 uitzonderlijke beleggingen. Meer heb je niet nodig.

Tien jaar geleden GOUD kopen rond de 300 euro per ounce was er bijvoorbeeld zo ééntje. We staan inmiddels 242% hoger en het einde is nog niet in zicht.

Ik verwacht overigens pas een echte top in 2016-2020. Cyclussen in GOUD hebben nu éénmaal hun tijd nodig. Tussentijdse correcties in GOUD, zijn dan ook steeds koopgelegenheden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$