Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7591 tot 7595
Bron: Zilver Goud Winkel.nl
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Zilver naar $936?

Centrale banken hebben alle belang bij een structureel lage zilver en GOUDprijs. Wanneer deze namelijk sterk stijgt is dit een teken dat veel geld het huidige banksysteem verlaat en er blijkbaar een gebrek aan vertrouwen is. Al jaren lang wordt de prijs van zilver en GOUD daarom gemanipuleerd door grote Amerikaanse financiële instellingendoor in de vorm van futures contracten zilver en GOUD te verkopen. De markt wordt zodoende overspoeld met aanbod van zilver en GOUD dat fysiek niet aanwezig is waardoor de prijs daalt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

De bubbel in de edelmetalen bubbelpraat

Nu de prijzen van GOUD en zilver aan een tussentijdse halte zijn aanbeland, zijn we nog steeds onder de indruk van de bubbelpraat die weer her en der blijven lezen na onze gesprekken met beleggers afgelopen weekend over GOUD maar vooral zilver

Toen we afgelopen maandag terug op onderzoek gingen naar nieuws binnen het edelmetalensegment, werden we opnieuw met de nodige déjà vu gevoelens overladen.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Een argument voor Zilver boven GOUD

Van GOUD is bekend dat naar schatting 95% van de productie ooit nog intact is en in kluizen ligt danwel in sieraden vastgelegd is.

Veel van het GOUD is in handen van (Centrale) Banken en daarmee in handen van bankiers.

Daar staat bij zilver tegenover dat het veel meer voorkomt dan GOUD, maar dat meer dan 90% van de productie ooit ook verbruikt is in zulke kleine hoeveelheden, dat het niet terug te winnen is. Daarbij hebben (Centrale) Banken vrijwel geen zilver in hun bezit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Tegenstrijdige Warren Buffett gaat door met GOUD-bashen

Afgelopen weekend vond in Omaha de jaarvergadering van Berkshire Hathaway plaats. En zoals wel vaker de voorbije jaren, merkte ik een aantal tegenstrijdigheden op in de uitspraken van Buffett.

Iedereen die mij al wat langer volgt online, weet dat ik gigantisch veel respect heb voor de man. Maar de voorbije jaren heb ik toch herhaaldelijk de wenkbrauwen gefronst.

 

Dat Buffett bijvoorbeeld geen liefhebber is van GOUD, kan ik begrijpen. Hij belegt liever in operationele bedrijven die winsten produceren en eventueel dividenden uitkeren. Got it.

GOUD levert helemaal niets op. Sterker nog, wie het bezit betaalt jaarlijks om het edelmetaal op te slaan. Dat zou je kunnen zien als een negatieve rente.

Maar GOUD mijden enkel en alleen omdat het geen economisch nut heeft, vind ik een zwak argument. GOUD is al 6.000 jaar een waardeloos metaal dat je voor niets kan gebruiken. Het is wel de enige activa die al die tijd zijn koopkracht bleef behouden.

En het heeft de koers ook niet tegengehouden om te stijgen van $250 rond de eeuwwisseling naar $1500 vandaag.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Zilverkoers gedraagt zich als een seismograaf

Zilver laat de laatste tijd enorme pieken en dalen zien. De prijs is enorm volatiel, iets dat bekend is voor zilver. Voor de afgelopen koersdaling zijn verschillende oorzaken te noemen. Ten eerste de dood van Osama Bin Laden wat positief uitpakte voor de dollar – en dus negatief is voor edelmetalen, ten tweede de mega verkoop van $35 miljoen aan zilver door Eric Sprott en ten derde de opnieuw aangescherpte margin verplichtingen.

Ondanks deze valkuilen die zilver op zijn weg naar boven tegenkomt noteert de zilverprijs inmiddels een solide 45 dollar per troy ounce. Volgens Inveztor.nl kan zilver nog rustig doorrallyen naar de $55 per troy ounce alvorens de correctie ingezet gaat worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$