Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 7591 tot 7595
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 14 maart 2011

De invloed van een stijgende rente op de prijs van edelmetalen

De tijd van extreem lage rentes lijkt voorbij. Door de sterk stijgende inflatie speculeren veel centrale bankiers over renteverhogingen later in dit jaar. Zowel in de Verenigde Staten, het Verenigd Koningkrijgt als in de Euro zone wordt gesproken over de noodzakelijkheid om de rente te verhogen. Alasdair Macleod heeft een analyse gemaakt wat een stijgende rente voor invloed zal hebben op de prijs van GOUD en zilver. Naar zijn mening zal de GOUDprijs hierdoor niet sterk onder druk komen te staan omdat de inflatie en verdere geldontwaarding nog sneller zal stijgen en bezitters van fysiek GOUD geen reden zullen zien om massaal hun GOUD te verkopen. Fysiek GOUD heeft namelijk enkele eigenschappen die niet gecompenseerd kunnen worden door een hogere rente op papieren geld.

Bron: Yabingle
Geplaatst: zaterdag 5 februari 2011

Yabingle - zoeken op een andere manier!

De makers van GOUD-Portal komen met iets vernieuwends: Yabingle

Yabingle gaat verder dan RSS Feeds. Yabingle zoekt ook datgene dat achter de link verschuilt zit, dus zoekt in de daadwerkelijke content. Met zoek parameters krijgt U precies Dat nieuws wat U zoekt!

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 12 maart 2011

Utah weer een stap dichterbij alternatief voor ‘papieren’ dollar

De Amerikaanse staat Utah is een stap dichter bij een alternatief voor de dollar. Een wet die van GOUDen en zilveren munten opnieuw een wettig betaalmiddel maakt is een stap verder in het wetgevingsproces.

In navolging van de House of Representatives stemde ook de senaat van Utah met 17 stemmen voor en 7 tegen voor het wetsvoorstel. Onze hoop is dat we hiermee voor de langere termijn een stabiele valuta creëren”, zei senator Scott Jenkins namens de Republikeinen die de meerderheid hebben.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2011

Zilver is veel te goedkoop

Historisch gezien kost zilver slechts een fractie van wat GOUD kost. Historisch gezien kwam zilver namelijk veel meer voor dan GOUD.

Dat was altijd zo, maar is nu dramatisch aan het veranderen... We maken namelijk zilver op en we bewaren GOUD.

Echter, in de koers van zilver en GOUD is dat feit nog totaal niet terug te zien!

Zilver is, historisch gezien, zefs goedkoop te noemen, terwijl het zeldzaam begint te worden en er meer GOUD dan ooit tevoren is. Er is meer vraag dan aanbod aan zilver. Er is relatief gezien nog maar weinig zilver fysiek op voorraad.

Bron: dejaap.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2011

De Arabische lente en het zwarte GOUD

Ook op financiële markten gaat alle aandacht uit naar de opstand in Libië en de forse stijging van de olieprijs die daar ogenschijnlijk het gevolg van is. Terwijl dat land slechts een aandeel heeft van twee procent in de mondiale olieproductie. Vreemd? Koersen zijn het gevolg van toekomstverwachtingen, en beleggers kijken in dit geval verder vooruit dan onze politici.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$