Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 7596 tot 7600
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 21 maart 2011

GOUD de valuta van een vrije samenleving

Op de Cheviot Sound Money conferentie die in januari 2011 in Londen is gehouden heeft Dominic Frisby een presentatie gehouden over de geschiedenis van GOUD als valuta en waarom GOUD als basis van het monetaire systeem een randvoorwaarde is voor een vrije samenleving waarin burgers vrij kunnen opereren.

Zijn visie (en daar staat het niet alleen in) is dat voor het voortbestaan van onze vrije democratische samenleving het noodzakelijk is dat de macht van het creëren van nieuw geld niet langer exclusief voorbehouden mag zijn aan de overheid en enkele banken, maar verdeeld moet worden onder alle inwoners. GOUD als basis van een monetair systeem biedt dit automatisch door de unieke eigenschappen van GOUD.

Bron: Z24! Zakelijk Nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

GOUDinflatie: waarde GOUDklomp overtreft GOUDprijs

GOUD is hot, en niet zo'n beetje ook. Op een Amerikaanse veiling is een GOUDklomp verkocht voor bijna drie keer de waarde in GOUD.

GOUD is altijd zn eigen gewicht waard, luidt een bekend adagium. Dat maakt het volgens sommigen betrouwbaarder dan papier geld.

Maar afentoe levert GOUD zelfs meer dan zn eigen gewicht op. Woensdag 16 maart bracht een GOUDklomp bij een veiling in het Amerikaanse Sacramento liefst 400 duizend dollar op, ofwel 283 duizend euro.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VIII:De manipulatie van de GOUD en zilverprijs

Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de manipulatie van de GOUD en zilverprijs.

De kunstmatige onderdrukking van de GOUD en zilverprijzen komt ten einde
Dankzij het werk van de Gold Anti-Trust Action Commitee (www.gata.org) zijn er inmiddels legio aanwijzingen dat een consortium van Westerse centrale banken en op Wall Street opererende grootbanken een geheime GOUDpolitiek uitoefent om de prijs van GOUD te onderdrukken. Inmiddels is het geen publiek geheim meer dat Westerse centrale banken in de jaren 60 van de vorige eeuw de GOUDprijs op een kunstmatig (laag) niveau hielden via de ‘London Goldpool’. Deze gaf echter aan het eind van de jaren zestig de geest als gevolg van politieke spanningen en vrijemarkt krachten.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

Goldman Sachs:GOUD naar $1.480

De Amerikaanse investeringsbank Golman Sachs publiceerde een rapport waarin zij hun geloof in een GOUD rally nogmaals kenbaar maakt. Goldman Sachs verwacht dat de GOUDprijs binnen drie maanden naar $1.480 per troy ounce zal stijgen.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2011

Wie GOUD heeft, is egoistisch

Een email van een boze lezer op BeursBox:

GOUD eigenaren onttrekken zich aan de maatschappij en zorgen er voor dat de euro en het vertrouwen in de euro verzwakt. Ze zijn dus niet solidair met het armere deel van de bevolking die zich geen GOUD en zilver kan veroorloven en laten die mensen straks zitten met de gebakken peren. GOUDbezitters zijn ook eigenwijze negatievelingen die alleen maar aan hun eigen rijkdom denken en vinden dat ze het beter weten dan de rest van de bevolking.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$