Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 7601 tot 7605
Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

Gerald Celente: Amerika s nieuwe staatsvijand nummer 1: Osama Ben Bernanke

Ben Bernanke is volgens Gerald Celente een grotere bedreiging voor Amerika dan Osama Bin Laden ooit is geweest.

Na de -veronderstelde- dood van Osama bin Laden heeft Amerika volgens Gerald Celente, voorman van het Trends Research Institute, nu een nieuwe en volgens hem nog veel grotere staatsvijand nummer één: Osama Ben Bernanke, de topman van de Amerikaanse Federal Reserve bank. Deze nieuwe staatsvijand beging op 27 april openlijk een financiële terreurdaad die verstrekkende en langdurige gevolgen zal hebben voor de Amerikaanse burgers, aldus Celente.

Celente heeft het over de allereerste persconferentie die de Federal Reserve ooit hield in zijn bestaan, en waarop voorzitter Ben Bernanke de wereld vertelde dat de Verenigde Staten de rente laag zullen blijven houden en door zullen gaan met het overspoelen van de wereld met goedkoop -of waardeloos- geld. De aandelenmarkten reageerden onmiddellijk en de prijzen van GOUD en zilver schoten omhoog, terwijl de dollar naar een 3 jarig dieptepunt zakte. Ondanks Bernankes beweringen zal de dollar blijven dalen terwijl aan de andere kant de prijzen van grondstoffen zullen blijven stijgen.

Bron: Gewoon Nieuws.nl
Geplaatst: zondag 8 mei 2011

US aanval op GOUD en zilver

Alhoewel Centrale Bankiers het tegendeel verklaren, weten zij als geen ander dat de prijs van GOUD en zilver een doorslaggevende rol speelt wat betreft het vertrouwen van de belegger in de dollar als wereldmunt. Het besluit van de Federal Reserve om de rente niet te verhogen en de daaropvolgende persconferentie van Ben Bernanke, waaruit bleek dat de Federal Reserve door zou gaan met het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties, steeg de prijs van GOUD en zilver naar nieuwe recordhoogtes. Het pompen van dollars in de Amerikaanse economie is er mede de oorzaak van dat beleggers hun papieren dollars massaal omruilen voor tastbare zaken zoals GOUD, zilver en andere grondstoffen. Vooral de Chinezen zijn in rap tempo hun dollartegoeden aan het omruilen voor grondstoffen. Mede door deze uittocht daalde de dollar-index naar het laagste niveau in jaren.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 7 mei 2011

Als het zilveren schaap over de dam is

Na een waterval van neerwaartse bijstellingen van de zilverprijs leek vrijdag de rust even te zijn wedergekeerd. Duidelijk is dat niet alleen de zilverprijs een aantal correcties om de oren kreeg. Ook andere grondstoffen zoals suiker, katoen, maïs, olie en aardas zijn de afgelopen dagen in waarde gedaald.

Opmerkelijk te noemen is dat de euro ten opzichte van de dollar hard onderuit gegaan is. Ook olie ging op 5 mei met tien procent als een baksteen naar beneden.

Aanleiding voor de hevige koersschommelingen zijn onrust onder beleggers door extreme speculaties op grondstoffen van de afgelopen maanden. Het evenwicht tussen vraag en aanbod is totaal uit zijn verband geraakt.

Voor zilver speelt er veel meer dan overdreven speculatie op een stijgende trend in grondstoffen. Zilver is gewoon de grond in getrapt door CME Group, en het resultaat daarvan kan wel eens een trigger geweest zijn voor onrust en paniek in de gehele grondstoffen sector. De uitspraken van Trichet, president van de Europese centrale bank diende als extra olie op het vuur. Zeer negatief werden zijn woorden omtrent de toekomst van de rentestand van de ECB opgevat en het resultaat is dat de euro nu nog maar 1,4322 dollar kost. 

Hoewel de meeste grondstoffen afkoelen onder een koude douche, heeft zilver, die de meeste schroeiplekken heeft opgelopen, momenteel de meeste potentie om te genezen van een marteling. De voor edelmetalen matig presterende zomermaanden zullen hierin helaas geen bijstand verlenen. Maar mocht zilver inderdaad snel herstellen, dan communiceert zilver een enorme force en bewijst het nog eens extra een enorme potentie voor de toekomst te hebben.

Bron: Inveztor
Geplaatst: zaterdag 7 mei 2011

Commodities terug op aarde

Na het jaar 2010, dat werd gekenmerkt door een prijzenexplosie van de grondstoffen, zijn we nu sinds enkele weken getuige van heftige prijscorrecties van de grondstoffenprijzen. De speculanten raken buiten adem.


De beroering rondom grondstoffen houdt niet op
Sinds enkele dagen zien we een indrukwekkende volatiliteit van de grondstoffenprijzen. Olie staat alweer onder $ 100, zilver gaat door met een heftige correctie van inmiddels 29% in één week, GOUD staat weer onder $ 1500 en katoen en suiker hebben bijna 25% verloren.

Na de prijzenexplosies van de laatste maanden hebben sinds enkele weken de twijfels de markten bekropen. Maar als eerste een eenvoudige constatering. Er is niets of vrijwel niets fundamenteels veranderd. Want het is nog steeds de speculatie die de touwtjes in handen heeft.

Bron: rt[z]
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Middelkoop: The War on Gold

Wie aan wil vallen kiest het moment waarop de tegenstander het minst alert is. Daarom valt een arrestatieteam meestal binnen tussen vier en vijf in de vroege ochtend. In de oorlog tegen GOUD en zilver is het niet anders, ik was erbij. Lees de column van Willem Middelkoop: een ooggetuigen-verslag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$