Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8053 artikelen gevonden. Artikel 7601 tot 7605
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 31 maart 2011

Utah zoekt met GOUD een alternatief voor de Dollar

De Amerikaanse staat Utah geeft een duidelijk signaal af aan Washinton waar zowel het Amerikaanse congres als ook de Federal Reserve zetelen. De staat heeft een wet aangenomen die de belasting op GOUDen en zilveren munten afschaft. In de VS wordt over de winst die behaald wordt op een investering, bijvoorbeeld een aandeel maar ook een edelmetaal, belasting geheven. Voor GOUDen en zilveren munten houdt dit in dat ze door de staat Utah niet langer als beleggin worden gezien, maar als geld. Dit betekent dat belasting op de waardestijging op de belegging in GOUDen en zilveren munten, munten die geslagen zijn door de US Mint, niet belast wordt. Daarnaast heeft Utah een commissie ingesteld die onderzoek gaat doen naar de haalbaarheid, om naast de dollar, een alternatief betaalmiddel in te voeren.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 maart 2011

Is ons koersdoel voor zilver te conservatief?

We hebben meermaals en uitgebreid de verhouding tussen de prijs van GOUD en zilver geanalyseerd in het verleden.

De verhouding tussen beide edelmetalen is al meerdere jaren in dalende lijn.

Momenteel noteert de GOUD/zilver ratio net boven 38.

Gezien we ons momenteel in een seculaire bull market begeven voor grondstoffen in het algemeen, en GOUD en zilver specifiek, gaan we ervan uit dat de historische bodem van de afgelopen decennia voor de GOUD/zilver ratio opnieuw aangetikt wordt.

We hebben momenteel een koersdoel voor de GOUD/zilver ratio van 16.

Rekeninghoudend met ons koersdoel voor GOUD van +5000 USD/ounce, liggen de toekomstige topprijzen voor zilver stevig boven+ 300 USD/ounce.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 29 maart 2011

GOUD tekort in China

De zender China Central Television (CCTV) had een nieuwsbulletin over het toenemende GOUDtekort in China. Een eigenaar van een GOUDbewerkings fabriek komt aan het woord en meld dat zijn omzet al twee jaar in de lift zit en maandelijks met 20% stijgt. Hieronder het nieuwsbulletin van CCTV.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 28 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel X:Overzicht van de redenen om GOUD aan te houden.

Het tiende deel van de serie guespost uit het rapport:De Komende Vlucht uit Valuta, geeft een overzicht van de redenen om GOUD aan te houden.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2011

GOUDprijs naar recordniveau door acties centrale banken en politieke onrust

Na de aardbeving in Japan daalde de GOUDprijs in eerste instantie. Dit was het gevolg dat veel investeerders snel liquiditeit nodig hadden om andere marge verplichtingen af te dekken t.g.v. de sterk dalende Japanse en internationale beurzen. GOUD is traditioneel de meest liquide valuta en werd daarom verkocht. Een zelfde beweging hebben we eerder gezien. Als de beurzen zeer snel dalen dan dalen ook de koersen van de meeste grondstoffen. Deze dalingen duren in het algemeen slechts kort.

Nu beleggers de balans hebben opgemaakt en de situatie overzien, is de verdere stijging van de GOUDprijs ingezet. Na de aardbeving in Japan was de eerste reactie van de centrale bank van Japan het creëren van massale liquiditeit aan yens door een stimuleringspakket van enkele honderden miljarden dollars. Dit laat opnieuw zien dat centrale slechts een instrument hebben: het creëren van nieuw geld uit het niets.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$