Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7606 tot 7610
Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Zware aanslagen op zilver

De daling afgelopen week van zilver kan dan wel enorm zijn, maar we moeten niet vergeten dat de stijging die eraan vooraf ging ook gigantisch is. Wanneer we de lange termijn trend bekijken die startte in augustus 2010, kan zilver zelfs nog even verder wegzakken tot de 32 / 33 dollar per troy ounce.

Vele analisten vinden dat er al geen sprake meer is van een correctie op zilver, maar een ineenstorting, gezien de hevige koersdaling. Binnen een week is er al meer dan een kwart van de zilverprijs afgesnoept. Dat is nog beter dan BTW vrij zilver kopen.

Natuurlijk is er sprake van zware manipulatie door het CME. Maar ook de grootbanken hebben op schandalige wijze enorme short posities ingeschoten op een moment dat de markt klein was toen China en Vietnam dicht waren. Over de manipulatie weten we inmiddels voldoende. Er zijn ontzettend veel factoren die aan de afgelopen koersdaling een steentje hebben bijgedragen.

De daling is inderdaad meer dan een correctie. Hier is sprake van een zware aanslag. Maar margin verplichtingen kunnen niet oneindig lang verhoogd worden. En ook aan het drukken van geld komt eens een eind.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: vrijdag 6 mei 2011

Centrale bank Mexico koopt 94 ton GOUD

Diverse centrale banken hebben in de periode februari – maart 2011 opnieuw hun GOUDreserves vergroot. Mexico was koploper met de aankoop van 93,3 ton GOUD en vergrootte haar GOUDreserves van 6,9 ton naar 100,2 ton. Andere centrale banken die hun GOUDreserves uitbreidden waren Rusland met 18,8 ton en Thailand met 9,3 ton. Het is opmerkelijk dat het IMF deze aankopen niet publiekelijk meld. Blijkbaar is alleen de verkoop van GOUD nieuws voor het IMF en niet de aankoop.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Neerwaartse koersdoelen voor Zilver

Nu CME op bijna dagelijkse basis de marginverplichtingen op de futurecontracten voor zilver optrekt, lijkt de prijsdaling voor het witte edelmetaal definitief door te zetten.

Iedere korte termijn bodem wordt uitgenomen. Er lijkt op sommige momenten geen houden aan, met substantiële dalingen van 5% of meer. Het heeft er alle schijn van dat zilver de eerste fase van z’n seculaire bull market heeft afgerond!

Zoals we bij de doorbraak van GOUD van z’n eerste fase ondervonden, ging de afronding eveneens gepaard met de nodige volatiliteit. Van de destijdse top rond 1030 USD/ounce viel de prijs helemaal terug tot 700 USD/ounce: een daling van 32%!

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Zilverpaul: bevrijdingsdag

Voor de lezers die nog steeds moeite hebben om in manipulatie te geloven op onze financiële markten, hier een mooi voorbeeld wat er de afgelopen dagen in GOUD en zilver is gebeurd.

Eerst de zilver grafiek: een ongehoorde loodrechte daling naar beneden op 1 mei van de zilverprijs in enkele minuten. Nu weet u wellicht dat de prijs van een goed bepaald wordt door de vraag en aanbod. Een knappe die mij kan uitleggen dat de vraag naar zilver in enkele minuten zo fors kan dalen, of dat het aanbod opeens zo enorm kan verruimen.

Bron: Rickackerman
Geplaatst: donderdag 5 mei 2011

Expect Vicious Bullion Selloff to Be Short-Lived

Volgens Rick Ackerman zal zilver zijn opgaande weg spoedig hervatten.

De zogenaamde dood van Osama bin Laden, die mogelijk zelfs niet eens bestaan heeft, is mede oorzaak van de hevige selloff van zilver.

Zodra iedereen weer wakker wordt en bemerkt dat de wereld helemaal niet zo vredig is, en zien dat centrale banken nog steeds hun geldpersen aan hebben staan, zal de zilver en GOUD hype zijn weg vervolgen.

Although some technicians we respect think bullion’s correction will stretch into summer, we think it will be over within a week. In our experience, powerful bull markets recoup violent selloffs with rallies that are just as violent. Silver’s correction has been violent indeed, savaging quotes by 25 percent in just a few days. The catalyst for this brazen shakedown was news Sunday night of Osama bin Laden’s death.  Who needs bullion when the world is about to become an oasis of peace, right? Yeah, sure. When the revelers return to their senses the world will still be a dangerous place, the central banks will still be printing money by the trainload, and nothing will have changed to diminish the defensive appeal of precious metals.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$