Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7606 tot 7610
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Zilverprijs op hoogste niveau in 31 jaar

Ook de prijs van zilver staat op het hoogste niveau in decennia, na GOUD dat deze week voor het eerst meer dan 1.500 dollar per ounce kostte. De zilverprijs ging door de grens van 45 dollar per ounce, het hoogste niveau in meer dan 31 jaar.

Begin dit jaar kostte zilver nog 30 dollar. Maar door de waardedaling van de Amerikaanse munt en de schuldencrisis - die een vlucht naar veilige beleggingen aanwakkert - werd al na enkele maanden de grens van de 40 dollar overschreden. Alleen al de laatste tien dagen werd zilver 12 procent duurder.

Bron: Willem Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

GOUD door $1.500

GOUD bereikte gisteren de $1.500 per troy ounce. De GOUDprijs blijft in lijn met de constante berichtgeving over de escalerende fiscale situaties van verschillende landen stijgen. De Griekse solvabiliteit werd afgelopen week opnieuw in twijfel getrokken. Daarnaast trok de kredietbeoordelaar Standard&Poor’s afgelopen maandag ook de fiscale houdbaarheid van de Verenigde Staten in twijfel.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

GOUD, de hedge voor falend beleid

De GOUDprijs bereikte dinsdag en woensdag een recordprijs van 1.500 dollar. In dezelfde week verlaagde Standard & Poors de outlook voor de VS en nemen de 'Club Med' zorgen weer toe. Edelmetaal als betrouwbare mondiale credit default swap.

GOUD is “een hedge tegen beleidsmakers die de controle verliezen over hun fiscale en monetaire maatregelen”, zo schrijft NRC Handelsblad woensdagmiddag terecht . “Alles komt in de GOUDprijs samen: schuldencrisis, de zwakke dollar, inflatie en hogere vraag”, aldus Jonathan Barratt van Commodity Broking Services tegenover Reuters. Hij vergeet dan nog even de aanhoudende onrust in het Midden-Oosten en de hoge olieprijs. Kortom, een ‘perfect storm’ voor edelmetaal.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

Het (gebrek aan) vertrouwen, dat is het probleem

De waarde van de dollar, de waarde van de Euro, obligaties, GOUD, zilver, olie. Zijn het de speculanten die de politici weer eens de zwarte piet kunnen toespelen, of is er iets anders aan de hand?

Men mag zich onderhand hardop de vraag gaan stellen of we niet onderuit gaan op een totaal gebrek aan vertrouwen in de politiek en ons geldsysteem.

Bankiers, ze bleken de grootste boeven, politici bleken alleen maar belust op macht, CEOs van grote ondernemingen, alleen maar belust op geld.

Ze hebben één ding met elkaar gemeen, het zijn allemaal egoïstische egotrippers die slechts gaan voor macht en geld.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 april 2011

Waarom is de Euro zo sterk?

De euro is niet sterk, maar de Amerikaanse dollar wordt zwakker met de dag!

De graadmeter is steeds de US dollar vanwege zijn status als wereldreservemunt waartegen alle globale valuta worden afgezet. Met de recente negatieve outlook voor Amerikaanse staatsobligaties door de S&P, worden de dollars in de verkoop gezet en schuilen beleggers in andere activa. Dit is de belangrijkste reden waarom de USDX (US dollar index) steeds dieper wegzakt.

Het feit dat de dollar langzaam maar zeker wordt gereduceerd tot confetti wordt nog eens extra in de verf gezet door de dagelijkse recordprijzen voor de enige echte valuta in de wereld: GOUD en zilver! GOUD noteert vandaag boven $1500/ounce, terwijl zilver op een zucht van $45/ounce is verwijderd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$