Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7983 artikelen gevonden. Artikel 7611 tot 7615
Bron: Gold and Glory
Geplaatst: dinsdag 22 februari 2011

De Zilverrevolutie

Quote: Daarom zal GOUD stijgen. En zilver meer. 17 dollar, nu al. Zilver, nog steeds goedkoper dan stront, maar hoeveel mensen hebben het echt?”

GOUD en zilver, die in 2010 hoge toppen scheerden, kregen een correctie te verduren. En die lijkt nu voorbij. Zilver staat opnieuw aan 30$. Voor diegenen die niet durfen bijkopen aan 26.50, 27 en 28$ is de kans hoogstwaarschijnlijk verkeken. Wanneer we door de 31$ gaan, wordt het opnieuw explosief. Net zoals na 21$.” (verscheen op deze blog, op 11 februari 2011).

Vorige week donderdag ging de zilverprijs door het niveau van 31$. Het is nu maandagavond en we staan 34$.

Ik heb het altijd vaak gehad over GOUD. Maar op het juiste moment, in augustus vorig jaar, ben ik het belang van zilver extra gaan benadrukken. Zilver blijft mijn grote favoriet op lange termijn, ook al zal GOUD het waanzinnig goed doen in de periode van massieve inflatie die ons meer en meer lijkt aan te rollen. De GOUD/zilver ratio is momenteel sterk aan het dalen, van bijna 50 tot net geen 40 zilverounces per GOUDounce. We gaan op zijn minst richting 20 zilverounces per GOUDounce.

Bron: King World News
Geplaatst: maandag 21 februari 2011

Silver Backwardation Now “Unprecedented 73 Cents

Zilver backwardation bereikte vandaag 73 dollarcent. Dat is hystorisch en geeft te denken over de waarde van de fiat dollar. De vraag is of GOUD ook in backwardation zal gaan. In ieder geval is er een groot tekort aan fysiek zilver.

This backwardation in silver has potentially huge implications for the US dollar.  Metal goes into backwardation for two reasons - Either short supply, or nobody wants to accept fiat currency.  We know the backwardation in silver is because the supply of physical metal is so short.

But the lingering question in my mind is whether the strong hands who hold silver are unwilling to take a fiat currency.  If that is the case, and this backwardation in silver eventually leads to a backwardation in gold, the implications for the US dollar, and indeed all of the fiat currencies in the world are ominous.”

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 21 februari 2011

GOUDprijs stijgt, zilverprijs explodeert, inflatie alarmen klinken wereldwijd

In de week eindigend op 18 februari 2011 is de GOUDprijs verder gestegen tot $1.389,10 en €1.013,72. De GOUDprijs is hierbij gestegen boven zowel het 50 daags als het 200 daags gemiddelde. Door technisch analisten wordt dit als positief signaal gezien, en dit zou een nieuwe periode van GOUD aankopen door technische beleggingsfondsen kunnen inluiden. Van de edelmetalen maakte de zilverprijs deze week de grootste sprong. Achtereenvolgens werden de belangrijke niveaus van $30, $31 en $32 per troy ounce zilver gebroken. De zilverprijs eindigde deze week op $32,66 en €23,83. Deze snelle stijging is nog niet vaak voorgekomen. De negatieve berichten van de anti-GOUD analisten in januari 2011 lijken alweer ver achter ons te liggen. Onderschat de anti-GOUD analisten en pro-papierengeld analisten echter niet. Zij zullen iedere mogelijkheid aangrijpen om het einde van stijging van GOUD en zilver aan te kondigen.

Bron: King World News
Geplaatst: zaterdag 19 februari 2011

Probable Black Swan Event Equals Gold Explosion

De verkoop van fysiek GOUD en zilver in de vorm van munten en baren zijn booming. We bevinden ons nog niet eens in de hype en de nog te komen GOUD- en zilvermanie.

With silver at multi-decade highs and gold approaching $1,400, King World News interviewed one of the most street-smart professionals in the resource sector Rick Rule of Global Resource, now part of the $8 billion Sprott Asset Management.  When asked about silver specifically Rick remarked, “Everywhere you look, in particular physical coin sales are booming.  And with increasing amounts of silver already owned by the silver etf’s and things like the Sprott Physical Silver Trust, coming by silver strip to fabricate coins is going to become increasingly difficult.”

“Eric Sprott believes that in the near-term the sort of April-May time frame that there is substantial upward pressure in the physical market.  It’s worthy to note that there is backwardation (in silver), meaning that the futures prices are lower than the physicals market which says something about the tightness in the physicals market.  And the market is acting today as though Eric were right.

Bron: BeursBox
Geplaatst: donderdag 17 februari 2011

Te weinig GOUD voor een terugkeer naar de GOUDstandaard

Dit is één van de redenen waarom volgens sommige economen we nooit meer terug kunnen naar de GOUDstandaard. Er is immers te veel geld in de wereld gekomen...

In mijn ogen complete onzin. Ze verzinnen uit het niets dollars en euros en deze verzonnen munten zou je dan moeten vergelijken met GOUD en zilver?

Waarom? Als we stoppen met dollars en euros uit lucht bij te drukken en een GOUDen dollar en euro zouden introduceren, dan zijn er twee mogelijkheden.

We brengen het aantal uitgebrachte dollars en euros fors terug. GOUD en zilver worden heel veel GOUDdollars en GOUDeuros waard.

Het is namelijk niet gezegd dat de huidige waarde van GOUD ten opzichte van de waarde van de in omloop gebrachte dollars en euros juist is...

Het zou voor een goede overstap naar de GOUDstandaard goed zijn als we blijven werken met munten die ongeveer zoveel waard zijn als nu. We weten immers hoeveel moeite het kost om het omrekenen naar de oude munt af te leren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$