Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7611 tot 7615
Bron: Gold Alert.com
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Gold, Silver Dive, Bin Laden Dead?

Oorzaken drop in GOUD en zilver: Bin Laden schijnt dood te zijn en margin verplichtingen voor zilver futures zijn opnieuw opgehoogt.

The price of silver dove Sunday night, sinking to a low print of $42.67 per ounce, a shocking 10.9% drop.  Silver, which rebounded back to $43.57, fell amid fears that ebullient sentiment was pushing gold’s sister precious metal into bubble territory.  News that the CME Group raised margins on silver futures, yet again, further roiled investors and traders.

Gold fell alongside silver, hitting a low of $1,541.50, before rising back to trade at $1,546 per ounce, off 1.1% from last Friday’s close.  Rumors that President Obama was set to announce that Osama Bin Laden was killed by U.S. forces outside the Pakistani capital of Islamabad helped drive flows away from safe havens such as precious metals.  S&P 500 stock futures advanced 9.00 to 1,371.50 on the news.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

Mijn bank zegt dat GOUD onzin is

Ik kreeg van een gewaardeerde lezer een mailtje naar aanleiding van een reactie die hij van een bankier over GOUD had gekregen.

De bankier zei zoiets als dit: Onze inschatting is dat het een zeepbel is als het om de GOUDmarkt gaat. Het is een minderwaardige en erg wispelturige belegging. GOUD is niet schaars en heeft geen weinig economische betekenis (en zeker geen monetaire) en GOUD biedt geen bescherming tegen inflatie. De enige goede reden om GOUD in de portefeuille op te nemen is als verzekering tegen oorlog, revolutie of het instorten van het geldsysteem.

Bron: King World News
Geplaatst: maandag 2 mei 2011

China on Massive Gold Accumulation Program

GOUD is veel stabieler dan zilver omdat GOUD in zeer machtige handen is. Op zilver word voornamelijk veel gespeculeerd – de koers wordt veelal bepaald door “quick traders” - , terwijl de machtige grote jongens zoals overheden en pensioenfondsen zwaar investeren in het stabielere GOUD.

Daarnaast heeft China het verzamelen van GOUD op haar lange termijn planning staan. Ze moedigt haar bevolking aan GOUD te kopen en is zelf van plan om haar GOUDreserves zwaar uit te breiden.

Gold is held in strong hands, big money buyers, central banks, large pension funds. This is not true of silver, which I believe is held in many speculators and quick-trade operators. Thus, silver is in weaker hands than is gold, and thats an important difference.

Bron: Money Talk
Geplaatst: zondag 1 mei 2011

Royal Bank of Scotland: Steeds meer GOUD en zilver onder beheer bij trackers

Bij de edelmetalen was er vandaag een nieuw (nominaal) prijsrecord voor GOUD maar toch was het zilver dat met de grootste prijsstijging op weekbasis kon uitpakken. Een troy ounce zilver werd 8,4 procent duurder terwijl het gele metaal 3,2 procent liet bijschrijven.

Bron: rt[z]
Geplaatst: zondag 1 mei 2011

Tissen: GOUDkoorts door massavlucht

Het is een zooitje als het om geld gaat. Geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Lees de column van René Tissen

GOUDkoorts
Aan de alsmaar voortdurende stijging van de prijs van GOUD is goed te merken dat het eindspel is begonnen met betrekking tot de vraag of landen op de pof kunnen blijven leven. Als steeds maar weer blijkt dat de staatsinkomsten (te) ver bij de uitgaven achterblijven en -nog belangrijker- er geen enkel zicht is op definitief herstel van het huishoudboekje, houdt op een zeker moment iedereen elkaar voor de gek.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$