Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7616 tot 7620
Bron: Inveztor.nl
Geplaatst: vrijdag 29 april 2011

Fed houdt voet op gaspedaal

Gisteren hebben de speculanten van de FED hun jachtvergunningen ontvangen. De boodschap van de Fed was helder: de liquiditeitenkraan blijft wijd geopend, de vlucht vooruit gaat door.

Schulden, tekorten, gelddrukpersen, nultarieven: de Verenigde Staten spelen alles of niets. Ofwel dat lukt en de economie komt weer echt op gang, ofwel dat lukt niet, en dan… oei.

Lang verwachte toespraak gisteravond van de baas van de FED, met als reactie een stijging van alle markten
Een verbazingwekkend déjà vu gisteravond. Ik dacht bijna dat ik de voormalige baas van de FED, Alan Greenspan, hoorde spreken.

Met een zelfde vastbeslotenheid als voor de financiële crisis. En een zelfde verblindheid: het idee dat, om de economie te ondersteunen, koste wat het kost de rentetarieven op nul gehouden moeten worden en de gelddrukpersen moeten blijven draaien zolang als dat mogelijk is.

Gisteren gaf de Fed de handelaren, net als in 2006 en 2007, hun jachtvergunningen, hun toestemming om te speculeren. De markten sprongen hier bovenop en bereikten nieuwe records voor de euro, GOUD, olie en nog zo wat meer.

Bron: Beurz.com
Geplaatst: vrijdag 29 april 2011

Fraude bij US Gold & Silver

Er zijn nu vier klanten van deze firma die een bij de rechtbank een klacht hebben ingediend.

US Gold & Silver is al sinds 1972 actief en verkoopt GOUDen en zilveren munten aan beleggers. Die beleggers worden dan vervolgens aangemoedigd om deze munten niet te laten toesturen, maar te laten bewaren door dezelfde firma.

U zal waarschijnlijk de bui al zien hangen...

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 29 april 2011

Zilver deed een tweede poging

Na het verbazingwekkende herstel van zilver op 27 april, nadat de FED bevestigde niet van koers te gaan veranderen, blijkt dat zilver ook niet van koers gaat veranderen.

Na de hevige korte correctie lijkt zilver de draad weer volledig te hebben opgepakt. Rond 16:00 gistermiddag leek het er zelfs even op dat zilver alsnog de all time high wilde gaan opzoeken.

Dit was de tweede poging maar driemaal is scheepsrecht. Over het algemeen doet zilver het op vrijdagen erg goed en wellicht wacht ons nog een aangename verrassing zo vlak voor Koninginnedag!

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 28 april 2011

Ach, ach, wat een correctie

Eind vorige week, op 21 april sloot zilver op $46,06. Daarna hebben we tweede Paasdag in Azie een spike gehad naar ruim $49 en nu staat zilver op ruim $45. Ach ach, wat een vreselijke correctie!

Laat u niet gek maken. Zilver was weliswaar technisch overkocht, maar is fundamenteel nog zwaar onderkocht. En GOUD is netjes boven de $1500 blijven liggen, wat beide metalen kracht zal geven in de verdere opmars.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: donderdag 28 april 2011

Bernanke zet zilver terug in de race

Ben Bernanke heeft gister voor spektakel op de valuta- en zilvermarkt gezorgd. Hoewel verzachtende woorden voor de dollar tot de mogelijkheden behoorden, strooide Bernanke rijkelijk met kolen op de brandende dollar. Opvallend was zijn commentaar waarin hij zelf toegaf dat de situatie van de States uitzichtloos is.

Zowel de Euro ten opzichte van de dollar, evenals vele andere valuta, alsook de prijs van edelmetalen schoten de lucht in ten gevolge van de ongewijzigde situatie in het beleid en de koers die de FED handhaaft. Forex traders en beleggers in grondstoffen verwachtte ook niet anders.

Het heeft er echter wel de schijn van dat de FED middels Ben Bernanke de dollar met opzet de afgrond in trapt. Op sommige momenten nam Ben geen blad voor de mond en uitte hij openlijk de uitzichtloosheid van de States. Hij verwees daarbij bijvoorbeeld naar de reguliere media welke de benarde situatie van de States in het daglicht stelt, en beaamde dit openlijk.

De fundamenten voor grondstoffen, in het bijzonder GOUD en zilver, blijven niet alleen bestaan, maar hebben zelfs kracht bij gekregen na deze persconferentie. Het spectaculaire herstel van zilver zoals op de grafiek te zijn is, is daarom ook begrijpelijk, en het lijkt erop dat zilver zijn rit kan gaan vervolgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$