EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
30
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7616 tot 7620
Geplaatst op: zaterdag 14 mei 2011

Correctie GOUD en zilver houdt aan

Zowel GOUD als zilver hadden afgelopen week te maken met een stevige correctie. Aan het begin van de week leken beide edelmetalen langzaam op te krabbelen maar opnieuw laat zowel de GOUD- als zilverprijs lagere waarden zien. De daling van de GOUD- en zilverprijs ging gepaard met een stijging van de dollar.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2011

Chinese inflatie kan GOUDprijs richting $ 2.200 voeren

Volgens een televisiezender in Hong Kong is de inflatie in China in maart verder opgelopen, uiteraard onder invloed van de stijging van de grondstoffenprijzen. De cijfers waren uitgelekt en dus vroegtijdig gepubliceerd. Volgens GOUDhandelaar Brian Kelly kan de Chinese inflatie de GOUDprijs richting $ 2.200 voeren. Gezien het inflatieniveau, realiseren de beleggers momenteel een negatief rendement op hun spaargeld.

 Ze gaan dus op zoek naar alternatieven en belanden zo automatisch bij het GOUD. Chinezen waren in het verleden al gretige kopers en de honger naar GOUD is in de afgelopen maanden opnieuw toegenomen. Bovendien was 2010 ook niet zo’n goed beursjaar in Shanghai, wat mee verklaart waarom de Chinese beleggers zo veel GOUD kopen. Volgens Kelly staat het huidige inflatieniveau in China quasi garant voor een fors hogere GOUDprijs.

Lees verder op Beurs visie
Geplaatst op: vrijdag 13 mei 2011

Grondstoffenhonger in de wereld neemt flink toe

 De wereldbevolking consumeert tegen 2050 jaarlijks mogelijk honderdveertig miljard ton mineralen, ertsen en brandstoffen - drie keer zoveel als momenteel wordt verbruikt. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag is verschenen.

 De wereldbevolking consumeert tegen 2050 jaarlijks mogelijk honderdveertig miljard ton mineralen, ertsen en brandstoffen - drie keer zoveel als momenteel wordt verbruikt. Dat staat in een rapport van de Verenigde Naties dat donderdag is verschenen.

Goedkope en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen zoals olie, koper en GOUD nemen al af. Er is steeds meer brandstof en water nodig om deze grondstoffen te delven.

Door bevolkingsgroei, toenemende consumptie in industrielanden en een groeiende vraag naar materiële goederen neemt deze grondstoffenhonger alleen nog maar toe.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 12 mei 2011

GOUD in euro kruipt richting nieuwe highs

Terwijl iedereen focust op de rammeling die kleine broertje zilver krijgt, is GOUD goed op weg naar nieuwe highs. Tenminste, indien we de prijs afzetten in euro. En dat is voor ons eigenlijk de enige prijs die echt van tel is!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 12 mei 2011

Geen snel herstel, grondstoffen opnieuw in een correctie

Meteen nadat we gisteren gister schreven dat de zilverprijs zijn herstel zou kunnen doorzetten op termijn, begon de zilverprijs toch eerst sterk te dalen. En hoe! Waar we de zilverprijs met 6 dollar zagen corrigeren per troy ounce, zien we inmiddels dat dit herstel is teruggelopen naar slechts 1 hele dollar. Het heeft er alle schijn van dat zilver de eerste fase van z'n seculaire bull market heeft afgerond!

Slim Beleggen.net:
Zoals we bij de doorbraak van GOUD van z'n eerste fase ondervonden, ging de afronding eveneens gepaard met de nodige volatiliteit. Van de destijdse top rond 1030 USD/ounce viel de prijs helemaal terug tot 700 USD/ounce: een daling van 32%!

Zulke dalingen zijn dus niets nieuws. Het is nu een maal een onderdeel van een uit meerdere fase bestaande bull market.

Het is verder niet alleen zilver dat nu hard naar beneden gaat. Ook GOUD, olie en vele andere grondstoffen zijn opnieuw gecorrigeerd.

Onderstaande kaartje laat opnieuw de stabiliteit van GOUD zien ten opzichte van de volatiliteit van zilver. De kaart geeft het koersverloop weer in procenten van GOUD en zilver van de afgelopen twee weken.

Lees verder op Goud Portal

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs