Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 7621 tot 7625
Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 18 april 2011

GOUD naar nieuw record

Zilver naar hoogste niveau in 31 jaar

GOUD stijgt voor de derde dag op rij naar recordhoogte als gevolg van stijgende inflatie wereldwijd en zorgen over de schulden in de eurozone.

China
De spotprijs voor GOUD stijgt 0,1% naar $1.488,68 per ounce in Singapore. De prijs voor levering van GOUD in juni steeg naar $ 1.489,70 per ounce. China verhoogde de kapitaaleisen voor banken om de inflatie af te koelen. De president van de Chinese centrale bank gaf aan dat het verkrappende beleid enige tijd zal doorgaan. De consumentenprijsinflatie steeg in maart naar het hoogste niveau sinds 2008. Daarmee werd voor de derde mand op rij de doelstelling van de overheid overschreden.

Bron: de Tijd.be
Geplaatst: maandag 18 april 2011

Stop metaal in uw portefeuille

De GOUDprijs lijkt goed op weg om binnenkort ook de kaap van 1.500 dollar per ounce te nemen. Amper 10 jaar geleden kon u het gele metaal nog op de kop tikken voor minder dan 300 dollar per ounce. In het zog van GOUD doen ook de andere edele metalen het uitstekend. Zo bereikte de zilverprijs onlangs haar hoogste niveau in 31 jaar en doorbreken ook platinum en palladium hun grenzen.

Zilver, platinum en palladium
Als beleggingscategorie zijn die 3 edele metalen veel minder bekend. Terwijl er voor GOUD heel wat beleggingsvormen zijn, kunnen de andere edele metalen nauwelijks als aparte belegging gekocht worden. En dat terwijl zilver, palladium en platinum naast hun status van edelmetaal zelfs meer industriële toepassingen hebben dan GOUD.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

GOUD en Zilver opnieuw naar recordprijzen

Zoals gewoonlijk werd er in de conventionele media geen aandacht besteed aan de recordprijzen van GOUD en zilver.

Vrijdag is opnieuw een goede dag voor de GOUD- en zilverprijs. Nadat vorige week vrijdag de GOUDprijs een nieuwe record liet zien en de zilverprijs naar het hoogste niveau in 31 jaar steeg is het vandaag opnieuw raak. De GOUDprijs brak door de grens van $1.480 per troy ounce en is daarmee op het hoogste nominale punt ooit. Zilver bevindt zich met een prijs van boven $42.60 per troy ounce op het hoogste punt van de afgelopen 31 jaar. Daarmme is de zilverprijs nog minder dan $10 verwijderd van de hoogste intra-day high ooit.

Bron: Goudkrant.com
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

GOUD en Zilver : De houding van de hefboomfondsen

Hefboomfondsen of hedgefunds zijn marktspelers die met miljarden tegelijk in of uit de markt zitten. Specifiek aan dit type van fondsen is dat ze zowel long als short kunnen gaan, wat in de regel betekent dat ze voor gewin op korte termijn gaan. Het voordeel van het engagement van deze hefboomfondsen in de GOUD- en zilvermarkt voor ons is dat zij een van de hoofdspelers zijn geworden : omdat zij beslissen voor GOUD te gaan (en zilver), kunnen ze de koersen in de praktijk fel opdrijven. Logisch omdat ze, letterlijk, hun trades met miljarden dollars en euro’s tegelijk uitvoeren.

Momenteel zitten de participerende hefboomfondsen long en er komen er almaar bij. De beheerders en technici werken met computergestuurde handelsprogramma’s : automatisch kopen op bepaalde niveau’s en verkopen op andere. Dit kan in het laatste geval werken als een domino effect : eens er enkele uitstappen en de markt aldus in beweging zetten naar beneden, willen ze er allemaal uit, op hetzelfde ogenblik.

Bron: Beurs Blik
Geplaatst: donderdag 14 april 2011

Succesvol beleggen in GOUD

De belangrijkste vraag van mensen die in GOUDGOUD is een edelmetaal omdat het niet roest. Het is een scheikundig element met symbool Au en attomnummer 79. De kleur is geel. Al zeker 5500 jaar wordt het metaal als geld gebruikt. Het eerst zover bekend in de stroomculturen van het Nabije Oosten. Het is een enorm dicht, maar toch zacht metaal. De zuiverheid wordt gemeten in karaat. Zuiver GOUD is 24 karaat. Veel voorkomende zuiverheidsgraden zijn 22 karaat (91,6%), 18 karaat (75%) en 14 karaat (58,5%) Au is de afkorting voor het Latijnse Aurum. GOUD wordt vooral gebruikt in legeringen. Het heeft uitstekende elektrische eigenschappen en is daarmee vrijwel onmisbaar in de industrie. 1 gram GOUD kan worden gewalst tot 1 vierkante meter bladGOUD. Als je met dit bladGOUD een product bekleed heet dat 'vergulden'. Daarmee is tevens de naam van de oude Nederlandse Gulden verklaard. GOUD is oplosbaar in koningswater (aqua regia) een combinatie van 75% zoutzuur en 25% gexconcentreerd salpeterzuur. Via deze weg is vergulden door GOUD te laten oplossen en dan via elektrolyse een ander object te vergulden.  beleggen, is of ze nu moeten kopen of verkopen. De experts buitelen over elkaar heen om beleggers hun mening te geven. Helaas zijn er bijna net zoveel meningen als experts. LatenEen vermelding achter een koersnotering die betekent dat tegen die koers geen transacties konden worden gedaan. Het aanbod is groter dan de vraag.  we eens proberen om het op een systematische manier te bekijken zodat we onze emotie kunnen gebruiken voor andere dingen dan beleggen.

In de vorige column ging ik in op de verschillende meningen die de experts hebben. George Soros is van mening dat je GOUD moet kopen omdat het de grootste bubbel van dit moment is. Jim Rogers is van mening dat linksom (geld bijdrukken) of rechtsom (als de economie aantrekt) commoditiesEngelse term voor goederen en grondstoffen, zoals GOUD, zilver en andere edelmetalen en koper, koffie, sojabonen en dergelijke  gaan stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$