Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7621 tot 7625
Bron: Welingelichte Kringen.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2011

GOUDprijs naar nieuw record, dollar in moeilijkheden

GOUD heeft de grens van 1500 dollar per ounce genomen. In het deel van de wereld waar Pasen niet of maar een dag wordt gevierd zijn de financiële markten gewoon open. En daar valt op dat GOUD (en zilver) massief worden gekocht en dus nieuwe prijsrecords hebben gebroken.

Dat past bij veel geruchten over grote institutionele beleggers en centrale  banken die bezig zijn zich te ontdoen van dollars. Want de twilight zone voor de Amerikaanse munt is misschien wel bereikt.
Vaak al aangekondigd, vaak al niet doorgegaan, maar het zou dit keer ernst kunnen zijn.

De Amerikaanse economie en schuldenpositie rechtvaardigen de waarde van de dollar niet. De fundamentele politieke onenigheid iets te doen aan de begrotingstekorten dragen bij aan de twijfel aan de dollar.

Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Zilver kaboem! $ 50

Oke, niet helemaal $ 50, bijna dan.

Maar wat is een paar meter voor iets dat beweegt met de geluidssnelheid? De standaardmeetfout.

Shooting star
Ja daar was hij dan, de shooting star. Vallende ster dus. Maar wie wel eens zon ding gezien heeft, weet dat dat slechts heel een duurt. En dat was ook nu het geval.

Voor degenen die net als ik een veredeld tv-scherm als monitor gebruiken de volgende supergrafiek van de nieuwe zilver blowoff, met daarin nog de historische GOUD/zilver ratio.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Zilver opweg naar de all-time-high

Het ziet er naar uit dat vandaag 25 april 2011 de dag gaat worden dat zilver de historische all time high welke dateert uit 1980, 17 januari, gaat verpulveren. 1 ounce zilver ging toen over de toonbank voor 50,35 dollar.

Rond 07:10 uur vanmorgen Nederlandse tijd schoof de koerslijn van zilver bijna naar de magische grens van 50 dollar. Het bleef echter bij 49,82 dollar per troy ounce.

Goed te zien op de kaart is de gap in de koerslijn die is ontstaan omdat er op Goede Vrijdag nog handel heeft plaatsgevonden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Tissen: GOUDkoorts door massavlucht

Het is een zooitje als het om geld gaat. Geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Lees de column van René Tissen

GOUDkoorts
Aan de alsmaar voortdurende stijging van de prijs van GOUD is goed te merken dat het eindspel is begonnen met betrekking tot de vraag of landen op de pof kunnen blijven leven. Als steeds maar weer blijkt dat de staatsinkomsten (te) ver bij de uitgaven achterblijven en -nog belangrijker- er geen enkel zicht is op definitief herstel van het huishoudboekje, houdt op een zeker moment iedereen elkaar voor de gek.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 24 april 2011

GOUDkoers stijgt tot boven 1500 dollar, einde QE2 en uw belegging in GOUD

In de week voor pasen 2011 is de GOUDprijs voor het eerst gestegen tot boven de $ 1.500,- en sloot op  21/04 op $ 1.507,70. In euro’s steeg de prijs naar € 1.035,25. De stijging in euro’s was deze week minder groot ten gevolge van de opnieuw dalende dollar. De dalende dollar wordt gezien als het steeds verder afnemende vertrouwen in de Amerikaanse overheid en de FED om de juiste acties te nemen om hun zeer grote begrotingstekort daadwerkelijk aan te pakken en de politiek te beëindigen van onbeperkt nieuwe dollars te creëren en daarmee Amerikaanse staatsleningen op te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$