Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7621 tot 7625
Bron: Goud Portal
Geplaatst: woensdag 4 mei 2011

Zilvercorrectie grootste van allen

Hoewel de zilverprijs gister nog een stabiele indruk maakte, kreeg deze alsnog een paar extra klappen te verduren. Van alle correcties die zilver de afgelopen jaren is tegengekomen, is de correctie waar zilver momenteel mee te kampen heeft, de meest heftige van allen (zomer 2008 uitgezonderd). Niet alleen het percentage (inmiddels ruim 16 procent in waarde afgenomen vanaf de top) waarin zilver is gedaald is opmerkelijk te noemen. Ook de korte periode waarin dit zich heeft voltrokken is opmerkelijk kort. In onderstaande afbeelding is dit goed te zien. Opgemerkt moet daarbij worden dat de stijging voorafgaand aan deze correctie nog nooit zo stijl geweest is.

Een ander opmerkelijk punt is de GOUD/zilver ratio die weer helemaal opgelopen is van 32 naar ruim 37.

Voor degene die nu denken dat het gedaan is met de stijgende lijn van zilver heb ik slecht nieuws. We hebben hier te maken met een "correctie", en niet met een leeglopende bubbel. De fundamenten voor zilver liggen als rotsen en de nijging van zilver is enkel omhoog. Een samenloop van omstandigheden heeft een opmerkelijke correctie teweeg gebracht. Dit zijn doorgaans hele mooie instapmomenten. Omstandigheden zoals deze zijn zeldzaam en kunnen beschouwd worden als cadeautjes. Een sneltrein stopt niet vaak, en gaat al helemaal niet in zijn achteruit om enkele passagiers nogmaals de mogelijkheid te bieden om voordelig in te stappen.

Bron: Inveztor
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

GOUD en zilver op hol geslagen

Gisteren daalde zilver overnight in Azië met 11%. Ook GOUD zakte weg, nadat het ’s ochtends de $ 1575 had bereikt.

Beide edelmetalen zijn, net als alle andere grondstoffen, het favoriete speelveld geworden voor de speculanten. Wie durft ze aan te raken?

Sinds enkele dagen een zeer sterke volatiliteit van de edelmetalen, in het bijzonder GOUD en zilver
Voor degenen die nog twijfelden over de vraag in hoeverre de speculatie een rol speelt in de stijgingen van de grondstoffen en in het bijzonder van GOUD en zilver, hebben de afgelopen twee handelsdagen een bijzonder licht op de zaak geworpen.

Gisterochtend behaalde GOUD in Azië een nieuw record van $ 1575, na een spectaculaire stijging net voor het weekend. Daarna daalde het weer tot $ 1550. En gisteren daalde zilver overnight in één klap met 11%, van $ 48 tot net boven $ 42.

Het geval van zilver is interessant en leerzaam. De zilverprijs is maar om één reden ingestort: de verhoging van wat men de margin voor de traders noemt. Dat betekent dat de zilverbeurs eist dat degenen die met zilver willen speculeren, meer contant geld als onderpand op tafel leggen.

Bron: Zilver Goud Winkel.nl
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Zilver naar $936?

Centrale banken hebben alle belang bij een structureel lage zilver en GOUDprijs. Wanneer deze namelijk sterk stijgt is dit een teken dat veel geld het huidige banksysteem verlaat en er blijkbaar een gebrek aan vertrouwen is. Al jaren lang wordt de prijs van zilver en GOUD daarom gemanipuleerd door grote Amerikaanse financiële instellingendoor in de vorm van futures contracten zilver en GOUD te verkopen. De markt wordt zodoende overspoeld met aanbod van zilver en GOUD dat fysiek niet aanwezig is waardoor de prijs daalt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

De bubbel in de edelmetalen bubbelpraat

Nu de prijzen van GOUD en zilver aan een tussentijdse halte zijn aanbeland, zijn we nog steeds onder de indruk van de bubbelpraat die weer her en der blijven lezen na onze gesprekken met beleggers afgelopen weekend over GOUD maar vooral zilver

Toen we afgelopen maandag terug op onderzoek gingen naar nieuws binnen het edelmetalensegment, werden we opnieuw met de nodige déjà vu gevoelens overladen.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: dinsdag 3 mei 2011

Een argument voor Zilver boven GOUD

Van GOUD is bekend dat naar schatting 95% van de productie ooit nog intact is en in kluizen ligt danwel in sieraden vastgelegd is.

Veel van het GOUD is in handen van (Centrale) Banken en daarmee in handen van bankiers.

Daar staat bij zilver tegenover dat het veel meer voorkomt dan GOUD, maar dat meer dan 90% van de productie ooit ook verbruikt is in zulke kleine hoeveelheden, dat het niet terug te winnen is. Daarbij hebben (Centrale) Banken vrijwel geen zilver in hun bezit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$