Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 7631 tot 7635
Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Zilver opweg naar de all-time-high

Het ziet er naar uit dat vandaag 25 april 2011 de dag gaat worden dat zilver de historische all time high welke dateert uit 1980, 17 januari, gaat verpulveren. 1 ounce zilver ging toen over de toonbank voor 50,35 dollar.

Rond 07:10 uur vanmorgen Nederlandse tijd schoof de koerslijn van zilver bijna naar de magische grens van 50 dollar. Het bleef echter bij 49,82 dollar per troy ounce.

Goed te zien op de kaart is de gap in de koerslijn die is ontstaan omdat er op Goede Vrijdag nog handel heeft plaatsgevonden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Tissen: GOUDkoorts door massavlucht

Het is een zooitje als het om geld gaat. Geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Lees de column van René Tissen

GOUDkoorts
Aan de alsmaar voortdurende stijging van de prijs van GOUD is goed te merken dat het eindspel is begonnen met betrekking tot de vraag of landen op de pof kunnen blijven leven. Als steeds maar weer blijkt dat de staatsinkomsten (te) ver bij de uitgaven achterblijven en -nog belangrijker- er geen enkel zicht is op definitief herstel van het huishoudboekje, houdt op een zeker moment iedereen elkaar voor de gek.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 24 april 2011

GOUDkoers stijgt tot boven 1500 dollar, einde QE2 en uw belegging in GOUD

In de week voor pasen 2011 is de GOUDprijs voor het eerst gestegen tot boven de $ 1.500,- en sloot op  21/04 op $ 1.507,70. In euro’s steeg de prijs naar € 1.035,25. De stijging in euro’s was deze week minder groot ten gevolge van de opnieuw dalende dollar. De dalende dollar wordt gezien als het steeds verder afnemende vertrouwen in de Amerikaanse overheid en de FED om de juiste acties te nemen om hun zeer grote begrotingstekort daadwerkelijk aan te pakken en de politiek te beëindigen van onbeperkt nieuwe dollars te creëren en daarmee Amerikaanse staatsleningen op te kopen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 23 april 2011

Opmerkelijk: Kitco noteert zilver ruim 1 dollar te laag

Opmerkelijk zijn de tegenstrijdige gegevens die Kitco en the Bullion Desk op hun site weergeven wat betreft de koersinformatie van zilver.

Als we de grafieken van Kitco mogen geloven, noteert zilver op dit moment 46,48 dollar per troy ounce. The Bullion Desk echter geeft de juiste koers aan: 47.72 dollar per troy ounce. Verschillende webshops zoals Amsterdamgold.com en Doijer & Kalff hebben hun prijzen hier al reeds op aagepast. Tijdens goede vrijdag hebben er nog handelingen op de zilvermarkt plaatsgevonden wat de zilverkoers nog een stukje dichter naar de all-time-high van 50.35 hebben gedreven.

Speculanten gaan wereldwijd massaal op deze ultieme grens speculeren. We zitten er zo dicht bij!

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 22 april 2011

Marc Fiorentino: GOUD op $ 1.500

Het was zo overduidelijk dat het te makkelijk leek. De consensus was dat de GOUDprijs, als absolute `win-win', zou stijgen. En de consensus kreeg gelijk.

GOUD staat op $ 1.500 en laat nog geen tekenen van verzwakking zien
Doe geen moeite om veruit de beste belegging van de afgelopen maanden te vinden. Het was zo simpel, te simpel, dat het maar moeilijk te geloven was dat het ook zou gebeuren.

Maar GOUD heeft precies gedaan wat de consensus verwachtte: stijgen. Geleidelijk en op het juiste moment. Zonder een echte stevige correctie. Kleine correcties van 4% à 5%, meer niet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$