Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7631 tot 7635
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: woensdag 13 april 2011

Over ETFs, edelmetalen en het Verre Oosten

Een veelgebruikte manier om in edelmetalen te beleggen zijn de zgn. ETF’s. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund, waarbij u voorgehouden wordt dat u met de aankoop van aandelen ( zgn. i-shares) van het desbetreffende ETF bijvoorbeeld de GOUD- of zilverprijs volgt. Grote spelers zijn op dit gebied het GLD fonds van HSBC en het SLV fonds van JP Morgan.

[...]

Vaste lezers van de site van Harvey Organ zal het misschien al wel zijn opgevallen, maar het SLV fonds kan zo maar een kleine 6 miljoen ounces zilver aan hun reserves toevoegen, en dat in een periode dat de Canadese Mint haar productie moet staken vanwege een zilvertekort en het Sprott fonds nauwelijks aan zilver kan komen. Het riekt naar iets, en het riekt niet fris.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 13 april 2011

GOUDomaat in Istanbul

GOUD nodig? Dan kun je in de Turkse metropool Istanbul tegenwoordig naar de GOUDomaat. Voor de kleine Turkse bank Kuveyt Türk was dat een logische stap, nadat die had besloten zich in particuliere GOUDhandel te specialiseren

Bron: Beurz.com
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Waarom zijn edelmetalen zo populair?

Beleggers met verstand van zaken weten dus al veel langer dat ze op dit moment beter GOUD en zilver dan cash hebben.

We kunnen het ons in Europa amper indenken, maar in China, waar de economie per jaar 10% groeit, is de inflatie ook steeds verder aan het oprukken. Als officieel de inflatie op 5% staat, ga er dan maar vanuit dat het al 10% is.

Is dat erg, een inflatie van 10%? Wel als u spaarder bent. Immers, een spaarder die 3% rente op het gespaarde vermogen krijgt, gaat er dan dus reëel gezien per jaar 7% op achteruit. Behalve als deze spaarder het bezit in GOUD of zilver aangehouden had.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

TD Securities: GOUD opweg naar 1.600 USD/ounce

We zijn niet de enigen die hogere GOUDprijzen voorspellen. Naast specialisten zoals John Hathaway of James Turk, die GOUD verder zien oplopen in de komende weken/maanden tot boven 1.500 USD/ounce, heeft nu ook TD Securities zich genesteld in het kamp van de ‘GOUDstieren’. Hun jongste analyse over het gele edelmetaal voorziet een GOUDprijs stevig boven 1,600 USD/ounce in de tweede jaarhelft van 2011!

Bron: Beurs Box
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Is GOUD veilig en 100 procent zeker

Ik krijg die vraag de laatste tijd steeds meer. Waar de vraagsteller dan naar toe wil, is de zekerheid dat hij/zij altijd op winst zal komen te staan zodra er GOUD gekocht is. Ze vinden namelijk dat ze een risico lopen als de GOUD kopen. GOUD kan immers in waarde dalen.

Dat klopt! Er is geen zekerheid te geven over hoeveel euros u voor een ounce GOUD krijgt.

Maar vraag u ook eens iets anders af... Hoe zeker bent u er van dat u met uw Euro evenveel kan blijven kopen van wat u nodig heeft?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$