Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7631 tot 7635
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 23 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel IX:De Manipulatie Van De GOUD En Zilverprijs deel 2

Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de manipulatie van de GOUD en zilverprijs.

Uitleg manipulatieve fractionele reserve praktijken
De belangrijkste methoden om de prijzen van GOUD en zilver te onderdrukken hebben allemaal met elkaar gemeen dat er een fractioneel reservesysteem geëxploiteerd wordt. Dit functioneerde in de praktijk in deze markten tot dusver wonderbaarlijk goed omdat financiële instituties en investeerders lang niet allemaal hun GOUD in fysieke vorm opeisten uit de kluizen van de edelmetaalbeurzen van Londen en New York waarin dit metaal volgens de contracten fysiek gelagerd zou zijn.

Indien men uit ervaring weet dat er iedere dag slechts 1% van de mensen is die eist dat het edelmetaal dat hij of zij via een beurscontract bezit fysiek aan hem of haar geleverd wordt, hoeft er voor degenen die deze contracten hebben uitgeschreven geen enkel probleem te zijn wanneer zij slechts 2% van het fysieke metaal dat ze op papier verkocht hebben ook daadwerkelijk zelf aangeschaft hebben in hun kluis hebben liggen.

Bron: zilvergoudwinkel Blog
Geplaatst: woensdag 23 maart 2011

Waarom zilver kopen, waarom nu?

8 redenen om zilver te kopen

In deze blog zetten wij uiteen waarom juist nu zilver een interessante investering is. Wij gaan hier meer in op zilver dan op GOUD. De reden hiervan is dat de GOUDprijs al door zijn record van 1980 van $850 heen is en zilver nog niet. Zilver heeft naar ons idee nog een langere weg omhoog te gaan dan GOUD.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 23 maart 2011

JP Morgan, HSBC en de grote zilverzwendel

GOUD en zilver zijn de voorbije jaren intens gemanipuleerd.

In de voorbije zes maanden is de waarde van zilver met bijna 80 procent gestegen tot meer dan 34 dollar per ounce. De parallellen met wat de Hunt Brothers nu bijna 40 jaar geleden realiseerden zijn frappant. Toen die in 1973 begonnen met zilver in te kopen noteerde dat edelmetaal aan 1,95 dollar per ounce. 7 jaar later, bij het begin van 1980, hadden de broers de zilverprijs tot 54 per ounce weten op te drijven. Pas dan kwam de Federal Reserve tussenbeide. Die wijzigde de regels op speculatieve investeringen in zilver, waarna de prijs kelderde.

Toen JP Morgan Chase in maart 2008 Bear Stearns kocht, erfde het een massa contracten waarin Bear Stearns had ingezet op een dalende zilverprijs. Ook de internationale bank HSBC gokte op een berenmarkt voor zilver.

Uit een rechtszaak die tegen beide banken in november 2010 werd aangespannen blijkt nu dat deze massas contracten de prijs van zilver kunstmatig hebben doen dalen.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2011

The Risk Of A Dollar Crisis Increases By Day

De safe haven status van de dollar wordt hard aangetast. De dollar staat onder zware druk en heeft in slechts drie maanden tijd 7,5 procent van zijn waarde moeten inleveren en zelfs 17! procent van zijn waarde in 8 maanden (dollar index).

Een dollar crash komt nu angstig dichbij en verklaart het onophoudelijke doorstijgen van de grondstoffen, met name in het bijzonder GOUD en zilver

With Gold Just 1% From Record Nominal High of $1,444/oz The Risk Of A Dollar Crisis Increases By Day

The U.S. dollar and yen are under pressure again today while gold and silver have taken breathers after yesterday’s gains (see table). Rather than gold and silver rising in price, we are seeing the continual devaluation of the U.S. dollar, the yen and all fiat currencies and thus their prices falling against the precious metals.

Incredibly, the dollar has lost 7.5% of its value in less than 3 months (since January 7th 2011) and more than 17% in just 8 months since August 2010. Hence the nominal record highs in gold and silver. The volatility and sharp falls in the dollar are leading to deepening inflation throughout the world (as seen in the UK inflation rate of 4.4% today).

Bron: Z24! Zakelijk Nieuws
Geplaatst: dinsdag 22 maart 2011

Kaddafi zit op een pot met GOUD

De internationale gemeenschap heeft de Libische dictator Kaddafi dan wel sancties opgelegd, maar door de enorme hoeveelheid GOUD waarover de leider van het Noord-Afrikaanse land beschikt, is het de vraag in hoeverre hij hierdoor geraakt wordt. Kaddafi zit op een pot met GOUD, schreef de Financial Times dinsdag.

Alleen al de centrale bank van Libië, die onder directe controle valt van Kaddafi, heeft 143,8 ton GOUD in voorraad. Althans, dat is de informatie waarover het Internationaal Monetair Fonds (IMF) beschikt. Het vermoeden bestaat dat het in werkelijkheid om vele tonnen meer gaat.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$