Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7636 tot 7640
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Bill Gross voegt daad bij woord

GOUD.com berichtte eerder al dat het grootste obligatiefonds ter wereld, PIMCO, hun Amerikaanse staatsobligaties aan het liquideren is. De directeur van PIMCO, Bill Gross, liet al meerdere malen in de media weten dat hij de Amerikaanse staatsobligatie niet hoog heeft zitten. Volgens Gross zijn de Amerikaanse staatsobligaties door de exorbitante schuld van de VS van weinig waarde.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2011

Terugkeer naar een monetair anker : Illusie of Reele mogelijkheid?

Sinds president Richard Nixon op 15 augustus 1971 in een tv toespraak aangaf dat het Bretton Woods systeem verleden tijd was en de dollar niet meer “as good as gold” was, zijn we in een tijdperk gekomen waarin we leven van ongedekt, fiatgeld.

Ons geldsysteem en de geldhoeveelheid wordt bepaald door centrale bankiers die naar eigen keuze de geldhoeveelheid kunnen laten dalen of stijgen. Dat dit ons veel welvaart heeft opgeleverd is evident als je onze stijging van welvaart over de afgelopen 40 jaar bekijkt, maar dat onze ‘fiat currencies’ wel degelijk risico’s hebben is de laatste jaren ook steeds duidelijker geworden. De vraag is dan ook of en op welke manier we dan eventueel terug zouden moeten keren naar een monetair anker met bijvoorbeeld GOUD of zilver als basis.

Bron: Inveztor
Geplaatst: zondag 10 april 2011

Video: Kraland (Inveztor.nl) op Kitco

Op de PDAC mijnbouwconferentie in maart interviewde Scott Gibson van Kitco Michael Kraland, financier en oprichter van Inveztor.nl.

Kraland laat zijn licht schijnen over GOUD, basismetalen en waar op te letten bij het beleggen in exploratiebedrijven.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 10 april 2011

GOUDprijs nadert 1.500 dollar, zilverprijs boven de 40 dollar

De edelmetaal prijzen zijn de afgelopen week opnieuw gestegen tot nieuwe recordniveaus. De GOUDprijs steeg tot $ 1.475,- en € 1.017,94. De zilverprijs steeg voor het eerst sinds 30 jaar boven de 40 dollar en sloopt op $ 40,93 en € 28,25. Opvallend is dat de koers van de dollar blijft dalen. De dollarindex (een index die de waarde van de dollar t.o.v. de belangrijkste valuta weergeeft) is voor het eerst sinds jaren gedaald onder het belangrijke niveau van 75. 1 euro kost nu 1,4490 dollar.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 9 april 2011

Bob Chapman over het schuldplafond in Amerika

Deel twee van het interview die Biflatie.nl en GOUDportal.nl hadden met Bob Chapman. De debt ceiling in de Verenigde Staten, ofwel het plafond van de Amerikaanse staatsschuld, bereikt mogelijk half mei de limiet van 14,3 biljoen dollar. Volgens Bob Chapman gaat dit plafond sowieso worden verhoogd, of ze het nu leuk vinden of niet. Indien het schuldplafond niet naar boven wordt bijgesteld, zal de wereldeconomie vastlopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$