Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7641 tot 7645
Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: maandag 21 maart 2011

Zilver schiet door 36 USD/ounce

Een nieuwe week, een nieuwe gigantische stijging voor de prijs van zilver. Deze middag knalde zilver door de weerstand van 36 USD/ounce.

Toch zien we nog steeds geen blow-off top, waarbij we een gigantische opwaartse versnelling van de prijs zullen zien. Tot die tijd is er nog meer ruimte naar boven toe voor de prijs van het witte edelmetaal.

Wees voorbereid op hogere zilverprijzen in de toekomst! We mogen ons wederom aan dramatische prijsstijgingen verwachten onder diverse GOUD en zilver junior aandelen bij de opening van de Amerikaanse en Canadese beurs.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: maandag 21 maart 2011

Secret Iran Gold Holdings Leaked: Tehran Holds Same Amount Of Gold As United Kingdom, And Is Buying More

Iran heeft evenveel GOUD als Groot Britannië en koopt meer bij:

While it will not come as a major surprise to most, according to senior BOE individuals and Wikileaks, Iran, as well as Qatar and Jordan have been actively purchasing gold well over the amount reported to and by the IMF, in an accelerated attempt to diversify their holdings away from the US dollar.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 21 maart 2011

GOUD de valuta van een vrije samenleving

Op de Cheviot Sound Money conferentie die in januari 2011 in Londen is gehouden heeft Dominic Frisby een presentatie gehouden over de geschiedenis van GOUD als valuta en waarom GOUD als basis van het monetaire systeem een randvoorwaarde is voor een vrije samenleving waarin burgers vrij kunnen opereren.

Zijn visie (en daar staat het niet alleen in) is dat voor het voortbestaan van onze vrije democratische samenleving het noodzakelijk is dat de macht van het creëren van nieuw geld niet langer exclusief voorbehouden mag zijn aan de overheid en enkele banken, maar verdeeld moet worden onder alle inwoners. GOUD als basis van een monetair systeem biedt dit automatisch door de unieke eigenschappen van GOUD.

Bron: Z24! Zakelijk Nieuws
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

GOUDinflatie: waarde GOUDklomp overtreft GOUDprijs

GOUD is hot, en niet zo'n beetje ook. Op een Amerikaanse veiling is een GOUDklomp verkocht voor bijna drie keer de waarde in GOUD.

GOUD is altijd zn eigen gewicht waard, luidt een bekend adagium. Dat maakt het volgens sommigen betrouwbaarder dan papier geld.

Maar afentoe levert GOUD zelfs meer dan zn eigen gewicht op. Woensdag 16 maart bracht een GOUDklomp bij een veiling in het Amerikaanse Sacramento liefst 400 duizend dollar op, ofwel 283 duizend euro.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VIII:De manipulatie van de GOUD en zilverprijs

Het achtste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de manipulatie van de GOUD en zilverprijs.

De kunstmatige onderdrukking van de GOUD en zilverprijzen komt ten einde
Dankzij het werk van de Gold Anti-Trust Action Commitee (www.gata.org) zijn er inmiddels legio aanwijzingen dat een consortium van Westerse centrale banken en op Wall Street opererende grootbanken een geheime GOUDpolitiek uitoefent om de prijs van GOUD te onderdrukken. Inmiddels is het geen publiek geheim meer dat Westerse centrale banken in de jaren 60 van de vorige eeuw de GOUDprijs op een kunstmatig (laag) niveau hielden via de ‘London Goldpool’. Deze gaf echter aan het eind van de jaren zestig de geest als gevolg van politieke spanningen en vrijemarkt krachten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$