Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7646 tot 7650
Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 26 april 2011

Zilver op de rem

Eindelijk is daar het moment. De verwachtingen voor een correctie in de zilverkoers werd natuurlijk steeds groter.

Er leek geen eind aan de rit van zilver te komen, en de nieuwe all time high was zo dichtbij. Dan wel geen nieuwe all time high in dollars, maar zeker wel in bijvoorbeeld het Britse Pond.

Ongetwijfeld zullen er her en der artikelen op het net te bespeuren zijn van analisten die zeggen dat de zilverbubbel nu gaat knappen, maar dit is slechts een nieuw dalletje dat zilver op zijn lange hobbelige pad naar boven tegen is gekomen.

Bron: Welingelichte Kringen.nl
Geplaatst: maandag 25 april 2011

GOUDprijs naar nieuw record, dollar in moeilijkheden

GOUD heeft de grens van 1500 dollar per ounce genomen. In het deel van de wereld waar Pasen niet of maar een dag wordt gevierd zijn de financiële markten gewoon open. En daar valt op dat GOUD (en zilver) massief worden gekocht en dus nieuwe prijsrecords hebben gebroken.

Dat past bij veel geruchten over grote institutionele beleggers en centrale  banken die bezig zijn zich te ontdoen van dollars. Want de twilight zone voor de Amerikaanse munt is misschien wel bereikt.
Vaak al aangekondigd, vaak al niet doorgegaan, maar het zou dit keer ernst kunnen zijn.

De Amerikaanse economie en schuldenpositie rechtvaardigen de waarde van de dollar niet. De fundamentele politieke onenigheid iets te doen aan de begrotingstekorten dragen bij aan de twijfel aan de dollar.

Bron: Inveztor
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Zilver kaboem! $ 50

Oke, niet helemaal $ 50, bijna dan.

Maar wat is een paar meter voor iets dat beweegt met de geluidssnelheid? De standaardmeetfout.

Shooting star
Ja daar was hij dan, de shooting star. Vallende ster dus. Maar wie wel eens zon ding gezien heeft, weet dat dat slechts heel een duurt. En dat was ook nu het geval.

Voor degenen die net als ik een veredeld tv-scherm als monitor gebruiken de volgende supergrafiek van de nieuwe zilver blowoff, met daarin nog de historische GOUD/zilver ratio.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Zilver opweg naar de all-time-high

Het ziet er naar uit dat vandaag 25 april 2011 de dag gaat worden dat zilver de historische all time high welke dateert uit 1980, 17 januari, gaat verpulveren. 1 ounce zilver ging toen over de toonbank voor 50,35 dollar.

Rond 07:10 uur vanmorgen Nederlandse tijd schoof de koerslijn van zilver bijna naar de magische grens van 50 dollar. Het bleef echter bij 49,82 dollar per troy ounce.

Goed te zien op de kaart is de gap in de koerslijn die is ontstaan omdat er op Goede Vrijdag nog handel heeft plaatsgevonden.

Bron: rt[z]
Geplaatst: maandag 25 april 2011

Tissen: GOUDkoorts door massavlucht

Het is een zooitje als het om geld gaat. Geen wonder dat het vertrouwen in geld hand over hand afneemt. Lees de column van René Tissen

GOUDkoorts
Aan de alsmaar voortdurende stijging van de prijs van GOUD is goed te merken dat het eindspel is begonnen met betrekking tot de vraag of landen op de pof kunnen blijven leven. Als steeds maar weer blijkt dat de staatsinkomsten (te) ver bij de uitgaven achterblijven en -nog belangrijker- er geen enkel zicht is op definitief herstel van het huishoudboekje, houdt op een zeker moment iedereen elkaar voor de gek.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$