Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 7646 tot 7650
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 19 maart 2011

Goldman Sachs:GOUD naar $1.480

De Amerikaanse investeringsbank Golman Sachs publiceerde een rapport waarin zij hun geloof in een GOUD rally nogmaals kenbaar maakt. Goldman Sachs verwacht dat de GOUDprijs binnen drie maanden naar $1.480 per troy ounce zal stijgen.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2011

Wie GOUD heeft, is egoistisch

Een email van een boze lezer op BeursBox:

GOUD eigenaren onttrekken zich aan de maatschappij en zorgen er voor dat de euro en het vertrouwen in de euro verzwakt. Ze zijn dus niet solidair met het armere deel van de bevolking die zich geen GOUD en zilver kan veroorloven en laten die mensen straks zitten met de gebakken peren. GOUDbezitters zijn ook eigenwijze negatievelingen die alleen maar aan hun eigen rijkdom denken en vinden dat ze het beter weten dan de rest van de bevolking.

Bron: Moneytalk
Geplaatst: vrijdag 18 maart 2011

China nu belangrijkste afnemer van GOUDen staven en munten

China haalde vorig jaar de Verenigde Staten en Duitsland in en is nu volgens Royal of Scotland na India de belangrijkste afnemer van GOUDen staven en munten. Turkije voerde vorige maand 5,48 ton GOUD in tegenover 0,3 ton in februari 2010.

Ook op andere plaatsten trekt de vraag naar fysiek GOUD voor investeringsdoeleinden aan. Zo rapporteerde de UK Royal Mint dat de vraag naar GOUDen en zilveren munten in januari op jaarbasis verdubbelde naar 63.000 troy ounce.

Bron: Z24 Business Nieuws
Geplaatst: donderdag 17 maart 2011

Mathijs Bouman: Terug naar de GOUDen Standaard?

Naast Utah zijn er nog twaalf staten in de VS die soortgelijke wetgeving als in Utah overwegen, meldde de Washington Times onlangs. In Virginia is een wet aangenomen die de overheid toestaat om GOUDen, zilveren en platina munten te slaan en in omloop te brengen.

In de Amerikaanse staat Utah willen ze weer gaan betalen met GOUD. Het idee spreekt veel mensen aan. Maar werkt het ook, zo’n nieuwe GOUDen standaard?

De Amerikaanse staat Utah heeft een zekere reputatie als het gaat om bijzondere wetsbepalingen. Zo mag je er niet vissen terwijl je op een paard zit, is vrijen in een ambulance verboden en is het afvuren van een atoomwapen er illegaal.

Vorige week dinsdag kwam er weer een bijzondere wet bij. Een wet die GOUD en zilver weer een wettig betaalmiddel maakt in de Amerikaanse staat. En dan niet tegen de waarde die op en GOUDen of zilveren munt staat afgedrukt, maar tegen de waarde van het edelmetaal zelf.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2011

GOUD en Zilver geraakt door paniekverkopen

De GOUD- en zilverprijs werd maandag net als vrijwel elke andere belegging sterk geraakt door paniekverkopen. De paniek volgde nadat Japan geraakt werd door een aardbeving, tsunami en de voortdurende crisis met Japanse kernreactoren.

Algoritmische handel, ook wel bekend als “Black Box” handel, versterkt zulke paniekverkopen enorm. Op de London Stock Exchange wordt 50% van alle orders door dit soort geprogrammeerde computers gedaan. Op sommige Amerikaanse beurzen ligt dit percentage zelfs nog hoger. Deze programma’s zijn zo geprogrammeerd dat ze trends volgen. In het geval van enige zwakte in de markt geven alle geprogrammeerde computers van de Hedge Funds nog alleen trendvolgende verkooporders door. Gevolg is een sneeuwbaleffect op de beurzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$