Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7646 tot 7650
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

GOUD en Zilver opnieuw naar recordprijzen

Zoals gewoonlijk werd er in de conventionele media geen aandacht besteed aan de recordprijzen van GOUD en zilver.

Vrijdag is opnieuw een goede dag voor de GOUD- en zilverprijs. Nadat vorige week vrijdag de GOUDprijs een nieuwe record liet zien en de zilverprijs naar het hoogste niveau in 31 jaar steeg is het vandaag opnieuw raak. De GOUDprijs brak door de grens van $1.480 per troy ounce en is daarmee op het hoogste nominale punt ooit. Zilver bevindt zich met een prijs van boven $42.60 per troy ounce op het hoogste punt van de afgelopen 31 jaar. Daarmme is de zilverprijs nog minder dan $10 verwijderd van de hoogste intra-day high ooit.

Bron: Goudkrant.com
Geplaatst: vrijdag 15 april 2011

GOUD en Zilver : De houding van de hefboomfondsen

Hefboomfondsen of hedgefunds zijn marktspelers die met miljarden tegelijk in of uit de markt zitten. Specifiek aan dit type van fondsen is dat ze zowel long als short kunnen gaan, wat in de regel betekent dat ze voor gewin op korte termijn gaan. Het voordeel van het engagement van deze hefboomfondsen in de GOUD- en zilvermarkt voor ons is dat zij een van de hoofdspelers zijn geworden : omdat zij beslissen voor GOUD te gaan (en zilver), kunnen ze de koersen in de praktijk fel opdrijven. Logisch omdat ze, letterlijk, hun trades met miljarden dollars en euro’s tegelijk uitvoeren.

Momenteel zitten de participerende hefboomfondsen long en er komen er almaar bij. De beheerders en technici werken met computergestuurde handelsprogramma’s : automatisch kopen op bepaalde niveau’s en verkopen op andere. Dit kan in het laatste geval werken als een domino effect : eens er enkele uitstappen en de markt aldus in beweging zetten naar beneden, willen ze er allemaal uit, op hetzelfde ogenblik.

Bron: Beurs Blik
Geplaatst: donderdag 14 april 2011

Succesvol beleggen in GOUD

De belangrijkste vraag van mensen die in GOUDGOUD is een edelmetaal omdat het niet roest. Het is een scheikundig element met symbool Au en attomnummer 79. De kleur is geel. Al zeker 5500 jaar wordt het metaal als geld gebruikt. Het eerst zover bekend in de stroomculturen van het Nabije Oosten. Het is een enorm dicht, maar toch zacht metaal. De zuiverheid wordt gemeten in karaat. Zuiver GOUD is 24 karaat. Veel voorkomende zuiverheidsgraden zijn 22 karaat (91,6%), 18 karaat (75%) en 14 karaat (58,5%) Au is de afkorting voor het Latijnse Aurum. GOUD wordt vooral gebruikt in legeringen. Het heeft uitstekende elektrische eigenschappen en is daarmee vrijwel onmisbaar in de industrie. 1 gram GOUD kan worden gewalst tot 1 vierkante meter bladGOUD. Als je met dit bladGOUD een product bekleed heet dat 'vergulden'. Daarmee is tevens de naam van de oude Nederlandse Gulden verklaard. GOUD is oplosbaar in koningswater (aqua regia) een combinatie van 75% zoutzuur en 25% gexconcentreerd salpeterzuur. Via deze weg is vergulden door GOUD te laten oplossen en dan via elektrolyse een ander object te vergulden.  beleggen, is of ze nu moeten kopen of verkopen. De experts buitelen over elkaar heen om beleggers hun mening te geven. Helaas zijn er bijna net zoveel meningen als experts. LatenEen vermelding achter een koersnotering die betekent dat tegen die koers geen transacties konden worden gedaan. Het aanbod is groter dan de vraag.  we eens proberen om het op een systematische manier te bekijken zodat we onze emotie kunnen gebruiken voor andere dingen dan beleggen.

In de vorige column ging ik in op de verschillende meningen die de experts hebben. George Soros is van mening dat je GOUD moet kopen omdat het de grootste bubbel van dit moment is. Jim Rogers is van mening dat linksom (geld bijdrukken) of rechtsom (als de economie aantrekt) commoditiesEngelse term voor goederen en grondstoffen, zoals GOUD, zilver en andere edelmetalen en koper, koffie, sojabonen en dergelijke  gaan stijgen.

Bron: Goud.com
Geplaatst: donderdag 14 april 2011

GFMS 2010 GOUD Rapport

Het in edelmetalen gespecialiseerde Britse consultancy bedrijf GFMS bracht het lang geanticipeerde GOUDrapport over 2010 uit. Voorzitter van GFMS, Philip Klapwijk, stelde tijdens een toelichting op het rapport dat de GOUDprijs waarschijnlijk de laagste niveaus voor 2011 al heeft laten zien. In januari daalde de GOUDprijs naar bijna $1.300 per troy ounce. Volgens Klapwijk is een stijging van de GOUDprijs boven de $1.600 per troy ounce voor het einde van dit jaar waarschijnlijk. Wel wijst hij op een mogelijke neerwaartse correctie van de GOUDprijs.

Bron: Vrijspreker
Geplaatst: donderdag 14 april 2011

DNB: nieuw verslag, zelfde rookgordijn

DNB heeft het jaarverslag 2010 uitgebracht. Zoals verwacht, worden ook dit jaar de locatie en aard van onze GOUDreserves (vermeende 612 ton, EUR 20,7 miljard) verborgen gehouden. Hoe lang houden onze monetaire heersers dit nog vol?

[...]

Men kan nog zoveel ‘economische’ argumenten tegen GOUD inbrengen, van ‘je kunt het niet eten’ tot ‘er is niet genoeg van’, maar daar gaat het in dit artikel niet om. Klaarblijkelijk is voor onze heersers GOUD wel belangrijk. Waarom anders moet een pensioenfonds zijn GOUDpositie afbouwen, zijn bedrijven die GOUD als geld aanbieden niet welkom en bovenal waarom zouden de centrale banken anders zoveel GOUD (op papier) aanhouden maar over de werkelijke aard hiervan zwijgen?

Het is niet eens een conspiracy story. We worden keihard voorgelogen, of althans de waarheid wordt verborgen gehouden. Feitelijk is het denk ik de grootste cover-up van het moment. En het zou tijd worden dat het gros van de Nederlanders, niet alleen de Vrijspreker lezer, dit gaat inzien. En in actie gaat komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$