Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 7651 tot 7655
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zondag 24 april 2011

GOUDkoers stijgt tot boven 1500 dollar, einde QE2 en uw belegging in GOUD

In de week voor pasen 2011 is de GOUDprijs voor het eerst gestegen tot boven de $ 1.500,- en sloot op  21/04 op $ 1.507,70. In euro’s steeg de prijs naar € 1.035,25. De stijging in euro’s was deze week minder groot ten gevolge van de opnieuw dalende dollar. De dalende dollar wordt gezien als het steeds verder afnemende vertrouwen in de Amerikaanse overheid en de FED om de juiste acties te nemen om hun zeer grote begrotingstekort daadwerkelijk aan te pakken en de politiek te beëindigen van onbeperkt nieuwe dollars te creëren en daarmee Amerikaanse staatsleningen op te kopen.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: zaterdag 23 april 2011

Opmerkelijk: Kitco noteert zilver ruim 1 dollar te laag

Opmerkelijk zijn de tegenstrijdige gegevens die Kitco en the Bullion Desk op hun site weergeven wat betreft de koersinformatie van zilver.

Als we de grafieken van Kitco mogen geloven, noteert zilver op dit moment 46,48 dollar per troy ounce. The Bullion Desk echter geeft de juiste koers aan: 47.72 dollar per troy ounce. Verschillende webshops zoals Amsterdamgold.com en Doijer & Kalff hebben hun prijzen hier al reeds op aagepast. Tijdens goede vrijdag hebben er nog handelingen op de zilvermarkt plaatsgevonden wat de zilverkoers nog een stukje dichter naar de all-time-high van 50.35 hebben gedreven.

Speculanten gaan wereldwijd massaal op deze ultieme grens speculeren. We zitten er zo dicht bij!

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 22 april 2011

Marc Fiorentino: GOUD op $ 1.500

Het was zo overduidelijk dat het te makkelijk leek. De consensus was dat de GOUDprijs, als absolute `win-win', zou stijgen. En de consensus kreeg gelijk.

GOUD staat op $ 1.500 en laat nog geen tekenen van verzwakking zien
Doe geen moeite om veruit de beste belegging van de afgelopen maanden te vinden. Het was zo simpel, te simpel, dat het maar moeilijk te geloven was dat het ook zou gebeuren.

Maar GOUD heeft precies gedaan wat de consensus verwachtte: stijgen. Geleidelijk en op het juiste moment. Zonder een echte stevige correctie. Kleine correcties van 4% à 5%, meer niet.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 22 april 2011

Zilver blijft maar stijgen in waarde; hoe lang stijgt de zilverprijs nog?

Zilver is in een maand tijd met zo’n 28% gestegen (gemeten in Euros) en is bezig aan een ongekend sterke fase. De stijging van de zilverprijs zal veel investeerders hebben verrast en is slechts door weinigen aan zien komen. Hoewel zilver ook veel industriële eigenschappen bevat en daardoor veelal als een grondstof wordt gezien is de huidige stijging van de zilverprijs te danken aan de enorm grote vraag naar zilver als belegging. Beleggers en investeerders zoeken naar relatief veilige beleggingen in economisch onzekere tijden en zilver wint aan populariteit ten opzichte van GOUD.

Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Zilver schiet omhoog

Omdat in bepaalde beleggerskringen nogal lacherig wordt gedaan over Willem Middelkoop en zijn passie voor edelmetalen volgen wij hem voortdurend wat betreft zijn prognoses. Het is zeker al interessant omdat hij lijnrecht staat tegenover de president van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink, die om wat voor reden dan ook absoluut tegen investeringen in edelmetaal is. Onlangs moest een pensioenfonds het grootste gedeelte van haar GOUD verkopen omdat Wellink vond dat investeren in GOUD niet in het belang van haar deelnemers was.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$