Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8110 artikelen gevonden. Artikel 7651 tot 7655
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 5 april 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel X:Waarom zilver de GOUDen tip is.

Het elfde en laatste deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", geeft een GOUDen tip.

Ga voor GOUD met zilver: Waarom zilver de GOUDen tip is
Praktisch al hetgeen in het voorgaande is geschreven om GOUD in plaats van euro’s te houden kan ook voor zilver gezegd worden. Maar daarnaast zijn er nog er nog diverse andere redenen aan te wijzen waarom de prijs van zilver momenteel verhoudingsgewijs nog veel meer opwaarts potentieel kan ontvouwen dan GOUD:

Bron: GATA
Geplaatst: maandag 4 april 2011

Paul to examine mints failure to coin enough gold and silver

Ron Paul wil onderzoeken waarom U.S. mint niet genoeg GOUDen en zilveren munten kan leveren

Daniella Cambone of Kitco News reports that U.S. Rep. Ron Paul, R-Texas, chairman of the House Subcommittee on Domestic Monetary Policy, plans to hold a subcommittee hearing this week on the U.S. Mints failure to keep up with public demand for gold and silver coins.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: maandag 4 april 2011

De meest onderschatte factor die de GOUDprijs verder kan laten stijgen

De discussies of GOUD zich wel of niet in een bubbel bevindt, gaan vaak voorbij aan één van de meest onderschatte factoren die de GOUDprijs in de toekomst snel kan laten stijgen. Namelijk het huidige percentage dat GOUD uitmaakt van het totaal geïnvesteerde vermogen onder particuliere en professionele beleggers.

Sinds 1921 schommelde het percentage fysiek GOUD en aandelen in GOUDmijnen in grote aandelen portefeuilles zo rond de 20-30%. Sinds 1980 heeft dit percentage echter een snelle daling meegemaakt naar slechts 0,8% van het totaal geïnvesteerd vermogen.

Bron: IEX.nl
Geplaatst: zondag 3 april 2011

Een GOUDen pensioen?

Ongeveer een maand geleden werd bekend dat het pensioenfonds voor de Glasfabrieken zijn GOUDbelegging verplicht moest reduceren tot onder de 3% van zn beleggingsportefeuille. Een snelle rekensom leert dat wanneer alle Nederlandse pensioenfondsen 3% van hun vermogen in GOUD beleggen, zij de hand leggen op een slordige 725 ton GOUD. Dat is meer dan DNB zelf als monetaire reserve aanhoudt en meer dan 25% van de jaarlijkse productie van GOUD.

Wanneer Nederlandse pensioenfondsen daadwerkelijk deze hoeveelheid GOUD zouden kopen ontstaat een probleem, want er is nu al enorm tekort aan het edelmetaal. De vraag van ruim 4.000 ton overschrijdt het jaarlijkse aanbod van zo’n 2.500 ton.

Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 1 april 2011

EURUSD: de thriller

Indien Serge Farra gelijk gaat krijgen, zou dat wel eens zeer gunstig kunnen uitpakken voor GOUD en bovenal zilver

Wees voorbereid op de neerwaartse spiraal voor de US dollar die nu begint.

Ik denk dat de UUP US Dollar Index ETF de komende twee tot drie maanden 10% zal dalen. Traders kunnen kijken naar de UDN (Short UUP) ETF.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$