Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7651 tot 7655
Bron: Zilver en Goud blog
Geplaatst: donderdag 14 april 2011

GOUD automaten in Turkije

GOUD kopen voor particulieren in Turkije wordt makkelijk gemaakt. De Turkse bank Kuveyt Türk komt met GOUD automaten. De automaat levert twee eenheden: één of anderhalve gram GOUD. Aankopen kunnen gedaan worden via credit card of met cash.

Hoewel dit een primeur voor Turkije is, uniek voor de wereld is deze ontwikkeling niet.

Het ‘Emirates Palace‘ hotel in Abu Dhabi heeft al een GOUD automaat geïnstalleerd in mei 2010. Er staat er ook eentje in Duitsland. Uniek aan dit project is dat een bank deze dienst levert, en de schaal van dit project.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: woensdag 13 april 2011

Help... Mijn GOUDzoeker stijgt niet mee

Hoewel de GOUDprijs in dollars gemeten nieuwe records zet, gaat het bij de GOUDzoekers niet overal echt lekker. Mijn eigen Romarco Minerals (waarnaar mijn zoon is vernoemd) verloor vorige week 20% omdat een vergunning nog niet werd afgegeven. Waanzin die daling, maar wel realiteit.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: woensdag 13 april 2011

Over ETFs, edelmetalen en het Verre Oosten

Een veelgebruikte manier om in edelmetalen te beleggen zijn de zgn. ETF’s. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund, waarbij u voorgehouden wordt dat u met de aankoop van aandelen ( zgn. i-shares) van het desbetreffende ETF bijvoorbeeld de GOUD- of zilverprijs volgt. Grote spelers zijn op dit gebied het GLD fonds van HSBC en het SLV fonds van JP Morgan.

[...]

Vaste lezers van de site van Harvey Organ zal het misschien al wel zijn opgevallen, maar het SLV fonds kan zo maar een kleine 6 miljoen ounces zilver aan hun reserves toevoegen, en dat in een periode dat de Canadese Mint haar productie moet staken vanwege een zilvertekort en het Sprott fonds nauwelijks aan zilver kan komen. Het riekt naar iets, en het riekt niet fris.

Bron: rt[z]
Geplaatst: woensdag 13 april 2011

GOUDomaat in Istanbul

GOUD nodig? Dan kun je in de Turkse metropool Istanbul tegenwoordig naar de GOUDomaat. Voor de kleine Turkse bank Kuveyt Türk was dat een logische stap, nadat die had besloten zich in particuliere GOUDhandel te specialiseren

Bron: Beurz.com
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Waarom zijn edelmetalen zo populair?

Beleggers met verstand van zaken weten dus al veel langer dat ze op dit moment beter GOUD en zilver dan cash hebben.

We kunnen het ons in Europa amper indenken, maar in China, waar de economie per jaar 10% groeit, is de inflatie ook steeds verder aan het oprukken. Als officieel de inflatie op 5% staat, ga er dan maar vanuit dat het al 10% is.

Is dat erg, een inflatie van 10%? Wel als u spaarder bent. Immers, een spaarder die 3% rente op het gespaarde vermogen krijgt, gaat er dan dus reëel gezien per jaar 7% op achteruit. Behalve als deze spaarder het bezit in GOUD of zilver aangehouden had.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$