Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 7656 tot 7660
Bron: Inveztor
Geplaatst: vrijdag 22 april 2011

Marc Fiorentino: GOUD op $ 1.500

Het was zo overduidelijk dat het te makkelijk leek. De consensus was dat de GOUDprijs, als absolute `win-win', zou stijgen. En de consensus kreeg gelijk.

GOUD staat op $ 1.500 en laat nog geen tekenen van verzwakking zien
Doe geen moeite om veruit de beste belegging van de afgelopen maanden te vinden. Het was zo simpel, te simpel, dat het maar moeilijk te geloven was dat het ook zou gebeuren.

Maar GOUD heeft precies gedaan wat de consensus verwachtte: stijgen. Geleidelijk en op het juiste moment. Zonder een echte stevige correctie. Kleine correcties van 4% à 5%, meer niet.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 22 april 2011

Zilver blijft maar stijgen in waarde; hoe lang stijgt de zilverprijs nog?

Zilver is in een maand tijd met zo’n 28% gestegen (gemeten in Euros) en is bezig aan een ongekend sterke fase. De stijging van de zilverprijs zal veel investeerders hebben verrast en is slechts door weinigen aan zien komen. Hoewel zilver ook veel industriële eigenschappen bevat en daardoor veelal als een grondstof wordt gezien is de huidige stijging van de zilverprijs te danken aan de enorm grote vraag naar zilver als belegging. Beleggers en investeerders zoeken naar relatief veilige beleggingen in economisch onzekere tijden en zilver wint aan populariteit ten opzichte van GOUD.

Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Zilver schiet omhoog

Omdat in bepaalde beleggerskringen nogal lacherig wordt gedaan over Willem Middelkoop en zijn passie voor edelmetalen volgen wij hem voortdurend wat betreft zijn prognoses. Het is zeker al interessant omdat hij lijnrecht staat tegenover de president van de Nederlandsche Bank, Nout Wellink, die om wat voor reden dan ook absoluut tegen investeringen in edelmetaal is. Onlangs moest een pensioenfonds het grootste gedeelte van haar GOUD verkopen omdat Wellink vond dat investeren in GOUD niet in het belang van haar deelnemers was.

Bron: Biflatie
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Bob Chapman: Desnoods liegt de Fed over QE3

Biflatie.nl en GOUDportal.nl vragen aan Bob Chapman of hij nog wat nieuwtjes heeft. Het gesprek komt uit op QE3 en de geldcreatie van de centrale banken in Amerika en Europa. Bob Chapman: Misschien zullen de centrale overheden, zoals de Fed, zeggen dat er geen QE3 komt, maar er zal nog meer geld moeten worden geprint om de economie draaiende te houden. Desnoods liegen de overheden over de werkelijke geldcreatie. Over het algemeen spreken overheden toch al niet vaak de waarheid.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 april 2011

Zilverprijs op hoogste niveau in 31 jaar

Ook de prijs van zilver staat op het hoogste niveau in decennia, na GOUD dat deze week voor het eerst meer dan 1.500 dollar per ounce kostte. De zilverprijs ging door de grens van 45 dollar per ounce, het hoogste niveau in meer dan 31 jaar.

Begin dit jaar kostte zilver nog 30 dollar. Maar door de waardedaling van de Amerikaanse munt en de schuldencrisis - die een vlucht naar veilige beleggingen aanwakkert - werd al na enkele maanden de grens van de 40 dollar overschreden. Alleen al de laatste tien dagen werd zilver 12 procent duurder.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$