EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
39
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
36
kliks
36
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
28
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7656 tot 7660 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2011

Eerste stap tot confiscatie GOUD reserves Griekenland, Portugal, Spanje, Italie gezet door Europees Parlement

Waarom niet eerder is voorgesteld dat Griekenland, Portugal, Spanje en Italië hun GOUDreserves aanspreken om hun uit de hand gelopen schuldenpositie op te lossen, is ons niet bekend. Als eerste stap heeft nu de commissie voor Economische en Monetaire aangelegenheden (ECON) van het Europese parlement goedgekeurd dat GOUD als onderpand kan worden gebruikt in financiële transacties. Dit is ongetwijfeld de eerste stap in de confiscatie van het GOUD dat als reserve wordt aangehouden door landen die op dit moment in de schuldenproblemen zitten. Griekenland heeft 111,5 ton aan GOUDreserves, Portugal 382,5 ton GOUD, Spanje 281,6 ton GOUD en Italië 2.451,8 ton GOUD.

Wanneer Griekenland haar GOUD zou overdragen aan de Europese Centrale Bank in ruil voor papieren euro’s dan is dit een veel makkelijker transactie dan de uitverkoop tegen bodemprijzen van staatsbedrijven. Het merendeel van de GOUD reserves van Griekenland zijn hoogstwaarschijnlijk opgeslagen in New York net zoals die van veel andere Europese landen zoals Duitsland en ook Nederland. De transactie kan dus erg eenvoudig worden uitgevoerd zonder veel fysieke verplaatsing van het GOUD. Wij zijn ervan overtuigd dat veel Nederlanders liever het GOUD van Griekenland als onderpand ontvangen in plaats van het uitschrijven van een ongedekte cheque.

Lees verder op GoudMarkt
Geplaatst op: vrijdag 27 mei 2011

Sell in may?

Jarenlang was dit een credo in beleggersland, waar in de zomerperiode vanwege vakanties weinig gebeurde op de beurs en door het geringe zomervolume de koersen wat opdroogden.

Jarenlang was dit een credo in beleggersland, waar in de zomerperiode vanwege vakanties weinig gebeurde op de beurs en door het geringe zomervolume de koersen wat opdroogden.

Dit gold ook voor GOUD en zilver, te meer omdat in India, van oudsher een land waar veel GOUD werd gekocht, in september religieuze feesten beginnen die gepaard gaan met het aankopen van GOUD.

Dit jarenlange credo is nu echter veranderd. De Indiase vraag bestaat nog wel vanaf september, maar China heeft de rol van India overgenomen in het aankopen van het meeste GOUD. En daar komt bij, dat het Europese kaartenhuis onder aanvoering van Griekenland bezig is uit elkaar te vallen. Monetaire onrust binnen de Europese gelederen zal de GOUDprijs in euro’s verder gaan aanwakkeren, wat over de hele wereld GOUD in de picture zal zetten.

Lees verder op Edelmetaal Blog
Geplaatst op: donderdag 26 mei 2011

Chinese vraag naar GOUD blijft stijgen

Afgelopen vrijdag berichtten wij over de belangrijkste statistieken uit het kwartaalrapport “Gold Demand Trends” van de World Gold Council. Daarin kwam naar voren dat in het eerste kwartaal van 2011 de vraag naar GOUD wereldwijd sterk is toegenomen. De vraag naar GOUD steeg in het eerste kwartaal van 2011 met 11% naar 981.3 ton. De stijging van de vraag naar GOUD werd voornamelijk gedreven door een significante toename van de Chinese vraag naar GOUD.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: woensdag 25 mei 2011

GOUDprijs in euros naar nieuw record

De GOUDprijs in euro’s is op 24/05/2011 gestegen naar € 1080. Dit is een nieuw hoogte record en hiermee stijgt de prijs van GOUD boven het voorgaande record van eind december 2010. De belangrijkste oorzaak voor de stijging de afgelopen dagen is de schuldencrisis in de eurozone en vooral de ontwikkelingen in Griekenland. Hierdoor is de koers van de euro gedaald ten opzichte van de dollar. Hiernaast is de GOUDprijs in dollars weer tot boven de $ 1500 gestegen.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2011

GOUD naar nieuw record in Euros

De GOUDprijs steeg maandag j.l. met meer dan 1% naar een nieuw prijsrecord in euro’s van €1.080 per troy ounce. De euro daalde ten opzichte van de dollar en sloot de dag op $1,40. De stijging van de GOUDprijs en de daling van de euro werden gedreven door het aanhoudende negatieve nieuws uit Europa.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs