Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 7656 tot 7660
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 maart 2011

Grote stijging Chinese vraag naar GOUD

China heeft in de eerste twee maanden van 2011 al 200 ton GOUD geconsumeerd. Indien de consumptie niet afneemt zal het niveau uit 2010 van 579,5 ton makkelijk achterhaald worden. Dit duidt op een sterke stijging van de Chinese vraag.

Cijfers over de verkopen van GOUDen sieraden van de grootste juwelier uit Bejing laten een stijging van 70% zien. Wang Chunli, manager van de juwelier, verteld dat er dagelijks een rij met mensen voor de winkel staat. Om aan de vraag te voldoen heeft de juwelier extra personeel en beveiliging ingezet.

Bron: Goudtekoop Blog
Geplaatst: woensdag 2 maart 2011

Eerste stappen GOUDontkoppeling al in 1967 gezet

Uit de openbaring van een jarenlang geheimgehouden brief blijkt dat de eerste stappen op weg naar een fiatgeldstelsel al in 1967 werden gezet.

In 1971 besloot President Nixon om de dollar te ontkoppelen van GOUD. Doordat de Amerikanen al jarenlang meer dollars bijdrukten dan aan GOUDreserves werd aangehouden, werd Nixon min of meer gedwongen om een besluit te nemen. De Vietnamoorlog kostte veel geld en om die oorlog te financieren had hij kunnen besluiten om te bezuinigen of om de belastingen te verhogen. In plaats daarvan koos hij voor het inruilen van de GOUD(wissel)standaard voor de dollarstandaard. Vanaf 1971 kon Nixon derhalve zoveel dollars bijdrukken als hij maar wilde (zie grafiek), waardoor de aanzet werd gegeven voor een enorme uitholling van de koopkracht van de dollar en van de andere, aan de dollar gekoppelde, valuta.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 2 maart 2011

Zilverprijs stijgt naar hoogste punt sinds maart 1980

Zilver is de afgelopen week met meer dan 11% gestegen naar het hoogste punt sinds maart 1980.

Met een prijs van $34.45 per troy ounce zilver, zit de prijs nog 30% onder de hoogste zilverprijs ooit uit dat eveneens dateert uit maart 1980. De intraday high bedroeg toen $50.35.

De zilverprijs steeg afgelopen dagen ten opzichte van alle valutas en voornamelijk ten op zichte van de Japanse Yen. Fincanciële en politieke onrust worden gezien als de drijfveren van de recente prijsstijging. De GOUDprijs komt dichtbij de recordprijzen van december met een prijs van boven de $1.420 per troy ounce.

Bron: Welingelichtekringen
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2011

De vlucht uit de dollar: het tijdperk van de VS blijkt inderdaad voorbij

De simpele regel was, een halve eeuw lang, dat spanning, crisis, onzekerheid vrijwel onmiddellijk zorgde voor een duurdere dollar. Mensen met geld zoeken in tijden van onrust zekerheid, en dat bood, naast GOUD, de dollar.

Er is nu volop onzekerheid. Over de economie, en vooral over het Midden-Oosten, de miljarden die daar liggen en de olie.

En wat doet de dollar? Hij daalt. Sterk ten opzichte van de Zwitserse frank en de yen, zelfs een beetje ten opzichte van de euro.

Had je een beter bewijs willen hebben, vraagt de Wall Street Journal, dat het tijdperk van de dollar, het tijdperk van de VS voorbij is?

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2011

Munthuizen wereldwijd ervaren extreem veel vraag naar zilveren munten

De afgelopen weken en maanden is door meerdere munthuizen, analisten en handelaren aangegeven dat er krapte op de zilvermarkt dreigt te ontstaan.

In een interview met Eric King geeft Dave Madge, de sales director van de Royal Canadian Mint aan dat het Canadese munthuis problemen heeft om voldoende fysiek zilver in te slaan. De Royal Canadian Mint is één van de grootste munthuizen wereldwijd, waar de bekende GOUDen en zilveren Maple Leaf munten geslagen worden, maar ook andere munten en baren in GOUD en zilver. Dat juist zo’n grote speler aangeeft dat er moeite is met het vinden van genoeg zilver om aan de hoge vraag te voldoen is zeer opvallend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$