Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 7661 tot 7665
Bron: Tijd.be
Geplaatst: zondag 30 januari 2011

Nu GOUD kopen? Twee beursgoeroes, twee adviezen

Geen grondstof waarover de meningen zo verdeeld zijn als over GOUD. Fondsbeheerder Anthony Bolton en beursgoeroe Jim Rogers verkondigen een tegenstrijdige mening.

Wie nu op de kar van grondstoffen springt, komt 5 jaar te laat. Dat is de opmerkelijke conclusie die Anthony Bolton, de legendarische fondsbeheerder van Fidelity, liet optekenen op de website van de Britse krant The Telegraph. Hij staat dan ook sceptisch tegenover de recordrally’s van verschillende grondstoffen de voorbije maanden.

[...]

Te laat om in grondstoffen te stappen? Het hoeft niet te verbazen dat Jim Rogers er als Amerikaans beursgoeroe en grondstoffenexpert er een andere mening op nahoudt. Toen de Indiase krant The Economic Times hem begin dit jaar polste naar ‘de grondstoffen van 2011’, verklaarde hij al: “Ik verkies landbouwgrondstoffen boven edelmetalen. Maar binnen die laatste categorie zou ik liever zilver bezitten dan GOUD. Zilver noteert 40 procent onder het absolute recordniveau en zou wel eens veel sterker kunnen stijgen dan andere grondstoffen.” Rijst is dan weer de landbouwgrondstof waarin hij voor de komende jaren veel potentieel ziet. “Mijn advies: eet rijst met zilveren eetstokjes”, zo illustreerde hij zijn voorkeur.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 28 januari 2011

GOUD naar laagste punt sinds 10 weken

Voor de lange termijn wordt verwacht dat de GOUDprijs de weg naar boven gaat hervatten.

De GOUDprijs heeft deze week het laagste punt sinds oktober laten zien. Met prijzen van onder de $1,320 per troy ounce is januari de slechtste maand in dertien maanden tijd. Sterke vraag vanuit Azië zorgt wel voor een stevige bodem van rond de $1,320 dollar. 

 

Een hele reeks aan positieve berichten uit de Verenigde Staten en weinig slecht nieuws over de Europese schuldencrisis worden aangehaald als de belangrijkste redenen in de omslag van het marktsentiment. Maar er zijn ook andere geluiden die juist benadrukken dat de correctie gedreven wordt door verkoop van termijncontracten. De prijscorrectie is ondanks de steeds kleinere voorraden een feit.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 28 januari 2011

Verwachtingen National Inflation Association

Deze Amerikaanse “inflatie associatie” heeft leerzame en duidelijke artikelen en beschouwingen over de inflatie/deflatie ontwikkelingen. Uiteraard in eerste instantie voor Amerika, maar de feiten en ontwikkelingen zijn eenvoudig op Nederland toe te passen. Vandaar het de moeite waard is om hun “Top 10″verwachtingen voor 2011 een te bekijken.

NIA’s Top 10 Predictions for 2011
(Origineel met uitgebreider tekst te vinden onder de link. Hieronder alleen kort commentaar in het Nederlands)

1) The Dow/Gold and Gold/Silver ratios will continue to decline.
Dat stelt dat in verhouding tot de beurs (Dow) GOUD meer waarde krijgt waardoor beleggers beter af zijn mer GOUD.
Maar zilver doet het nog beter dan GOUD.

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Inflatie: een globaal probleem

In tijden van crisis worden fortuinen verloren en fortuinen gemaakt.

Eindelijk begint ook de media het thema een beetje op te pikken. En toch wordt GOUD verguisd als zijnde veel te duur. Maar als we zien dat de ingrediënten van een kop koffie met suiker het voorbije jaar evenveel in prijs zijn gestegen als het GOUD, is het dan niet veeleer de euro die veel te weinig waard wordt?

 

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Over bonnen, rechter – en linkerzakken

Zelfs de Verenigde Naties doen nu al een voorstel om de dollar als wereldmunt te vervangen door iets anders.

Een beter teken aan de wand dat de economie van de US voltooid verleden tijd aan het worden is lijkt mijn inziens nauwelijks denkbaar.

Dit soort oproepen, gevoegd bij uitspraken van Alan Greenspan en Robert Zoellick, het hoofd van de Wereldbank, om GOUD weer in te voeren als fundering van een nieuwe monetair stelsel geven ook aan dat de dagen zijn geteld van het fiat systeem. Opmerkelijk is hierbij de rol van Greenspan, het vorige hoofd van de FED. De man is hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de enorme bubbels (bv de huizenmarkt) die ontstaan zijn in de afgelopen twintig jaar waardoor de boel op wereldschaal nu in elkaar aan het donderen is, en nu hij op zijn lauweren rust begint hij een pleidooi te houden voor een verantwoord economisch stelsel wat op GOUD gebaseerd zou moeten zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$