EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7661 tot 7665 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 25 mei 2011

GOUDprijs in euros naar nieuw record

De GOUDprijs in euro’s is op 24/05/2011 gestegen naar € 1080. Dit is een nieuw hoogte record en hiermee stijgt de prijs van GOUD boven het voorgaande record van eind december 2010. De belangrijkste oorzaak voor de stijging de afgelopen dagen is de schuldencrisis in de eurozone en vooral de ontwikkelingen in Griekenland. Hierdoor is de koers van de euro gedaald ten opzichte van de dollar. Hiernaast is de GOUDprijs in dollars weer tot boven de $ 1500 gestegen.

Lees verder op GoudMarkt.nl
Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2011

GOUD naar nieuw record in Euros

De GOUDprijs steeg maandag j.l. met meer dan 1% naar een nieuw prijsrecord in euro’s van €1.080 per troy ounce. De euro daalde ten opzichte van de dollar en sloot de dag op $1,40. De stijging van de GOUDprijs en de daling van de euro werden gedreven door het aanhoudende negatieve nieuws uit Europa.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: dinsdag 24 mei 2011

Wit-Russen zien koopkracht van hun GOUD en zilver in 1 nacht verdubbelen

De centrale bank van Wit Rusland heeft vannacht (23 op 24 mei 2011) haar munt met meer dan de helft gedevalueerd - in één nacht! Iedere Wit-Rus die zo slim was om af en toe wat GOUD of zilver te kopen, heeft hierdoor zijn koopkracht zien verdubbelen. Ook degene die schulden hadden in Wit Russische roebels konden een leuk feestje bouwen. Deze waren plotsklaps met de helft gehalveerd.

De centrale bank van Wit Rusland heeft vannacht (23 op 24 mei 2011) haar munt met meer dan de helft gedevalueerd - in één nacht! Iedere Wit-Rus die zo slim was om af en toe wat GOUD of zilver te kopen, heeft hierdoor zijn koopkracht zien verdubbelen. Ook degene die schulden hadden in Wit Russische roebels konden een leuk feestje bouwen. Deze waren plotsklaps met de helft gehalveerd.

When it comes to currency warfare, one can be polite and gentlemanly about it, like Brazil for instance, which every day, and sometimes on several occasions during the day, will proceed to buy dollars in an attempt to keep ones own currency lower. Or one can do what the Belarus central bank just did, and officially devalue ones currency, in this case the Belarus ruble, by 56% overnight, against every currency out there.

At this point, it sucks (that is a technical term) to be holding any exposure in BYR. Luckily for those who held their money in the form of gold and silver, they just got an instantaneous 56% value preservation and a relative boost in their purchasing power with just one central bank announcement. Also, any and all indebted parties who have BYR-denominated debts are throwing one big party tonight, as their debt was just cut by more than half. And yes, the Greeks are jealous with envy.

Lees verder op Zerohedge
Geplaatst op: maandag 23 mei 2011

GOUD maakt comeback als betaalmiddel in VS

De Amerikaanse staat Utah heeft GOUD en zilver opnieuw uitgeroepen tot wettelijke betaalmiddelen. Wie zijn GOUDmunten verkoopt, betaalt ook geen extra belastingen.

Het idee komt van de republikein Brad Galvez. Volgens Galvez verliezen de Amerikanen het vertrouwen in de dollar en is de vraag naar alternatieven groot.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 23 mei 2011

China nu grootste GOUD importeur

China is in het eerste kwartaal van 2011 de grootste importeur van GOUD ter wereld en gaat hierbij India als traditioneel grootste koper van GOUD voorbij aldus de World Gold Council. In 2010 produceerde Chinese mijnen 340 ton GOUD en de totale vraag in China was 700 ton GOUD hetgeen resulteerde in een netto import van 360 ton GOUD. De grootste stijging in de vraag naar GOUD kwam van Chinese investeerders. In het eerste kwartaal van 2011 heeft deze stijging zich verder doorgezet. De vraag naar GOUD in China steeg t.o.v. 2010 met 123 procent naar 90,9 ton. In dezelfde periode steeg de vraag in India met 8 procent tot 85,6 ton.

Er zijn veel oorzaken aan te geven waarom Chinese investeerders massaal sparen in GOUD.

[...]

Lees verder op Goud Markt
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs