Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7666 tot 7670
Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2011

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan worstelt men met dezelfde problemen die het gevolg zijn van dezelfde oorzaken. Tijdens dit proces vergeten de Overheid en de Centrale bankiers (als dan niet opzettelijk) rekening te houden met de elementaire ekonomische wet van VRAAG en AANBOD: hoe groter aanbod, hoe minder de waarde (daarom is vb. LUCHT gratis). Deze wet geldt eveneens voor GOUD en voor GELD.

Omdat door het bijscheppen van elke Dollar/Euro (Geld) terzelfdertijd zijn waarde daalt (het aanbod stijgt), wordt de Overheid op een bepaald ogenblik voor een gedwongen keuze gesteld: ofwel gaat men verder met Exponentiele Geldkreatie tot we een Hyperinflatoire depressie krijgen (het systeem begeeft) of men opteert voor een Herschikking van de Schulden (het probleem ligt bij de schulden en niet bij de ekonomie) met een daaruit resulterende Deflatoire depressie. Omdat in het laatste geval De Overheid duidelijk de ZwartePiet wordt, probeert elke Politieker/Centrale Bankier ten onrechte deze Gezonde oplossingte vermijden.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

Welke betekenis een Chinees aan het begrip “crisis” geeft

Ondanks het feit dat het wereldwijde financiële systeem de afgrond tegemoet gaat, is het geloof dat we het pad van destructie bewandelen onwaar. Door de hele geschiedenis heen zijn er profeten geweest die boom en gloom verspreidden, maar toch zaten deze mensen er iedere keer naast.

Alle problemen zijn kansen welke we kunnen aangrijpen. De Chinezen realiseren zich dit. Het Chinese symbool voor crisis bestaat uit 2 afzonderlijke symbolen: Het symbool “probleem” en het symbool “kans / mogelijkheid (opportunity)”. Het leidt hier geen twijfel dat ook op globaal economisch niveau de Chinezen de situatie als een grote mogelijk aangrijpen door GOUD op GOUD te stapelen zolang het nog kan.

Ik kwam het voorbeeld van het Chinese symbool “crisis” tegen in een audio boek, en vond het een vermelding waard.

Bron: BeursBox
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDkoers in euros

Heeft GOUD haar glans verloren? In Euros gemeten is de koers van GOUD al weken lang amper van haar plaats gekomen. We zitten namelijk al enige tijd in grote lijnen net boven de 1000 euro per ounce.

Is dat goed of is dat slecht?

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDprijs bereikt nieuw record

De GOUDprijs heeft vandaag een nieuw record bereikt. De koers wordt de hoogte ingestuwd door de spanningen in de Arabische wereld en de politieke crisis in Portugal.

De prijs van het GOUD bereikte omstreeks 16 uur onze tijd 1.447,82 dollar per ounce, om daarna opnieuw licht te dalen. Het vorige record werd bereikt op 7 maart, met 1.444,95 dollar.

De zilverprijs steeg tot het hoogste niveau in 31 jaar, 38,16 dollar per ounce.

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Edelmetalen bereiken recordprijzen

Edelmetalen stijgen naar recordniveau door opgelaaide onzekerheid over de Europese schulden en de situatie in Libië. Ook de onstabiele kernreactoren in Japan doen een duit in het zakje. Beleggers vluchten naar producten die als veilig te boek staan, zoals GOUD en zilver.

Een handelaar in GOUD verklaart tegenover persbureau Bloomberg dat de GOUDprijs in de komende drie tot vier jaar zal stijgen naar 5000 dollar per ounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$