Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7666 tot 7670
Bron: Beurz.com
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Waarom zijn edelmetalen zo populair?

Beleggers met verstand van zaken weten dus al veel langer dat ze op dit moment beter GOUD en zilver dan cash hebben.

We kunnen het ons in Europa amper indenken, maar in China, waar de economie per jaar 10% groeit, is de inflatie ook steeds verder aan het oprukken. Als officieel de inflatie op 5% staat, ga er dan maar vanuit dat het al 10% is.

Is dat erg, een inflatie van 10%? Wel als u spaarder bent. Immers, een spaarder die 3% rente op het gespaarde vermogen krijgt, gaat er dan dus reëel gezien per jaar 7% op achteruit. Behalve als deze spaarder het bezit in GOUD of zilver aangehouden had.

Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

TD Securities: GOUD opweg naar 1.600 USD/ounce

We zijn niet de enigen die hogere GOUDprijzen voorspellen. Naast specialisten zoals John Hathaway of James Turk, die GOUD verder zien oplopen in de komende weken/maanden tot boven 1.500 USD/ounce, heeft nu ook TD Securities zich genesteld in het kamp van de ‘GOUDstieren’. Hun jongste analyse over het gele edelmetaal voorziet een GOUDprijs stevig boven 1,600 USD/ounce in de tweede jaarhelft van 2011!

Bron: Beurs Box
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Is GOUD veilig en 100 procent zeker

Ik krijg die vraag de laatste tijd steeds meer. Waar de vraagsteller dan naar toe wil, is de zekerheid dat hij/zij altijd op winst zal komen te staan zodra er GOUD gekocht is. Ze vinden namelijk dat ze een risico lopen als de GOUD kopen. GOUD kan immers in waarde dalen.

Dat klopt! Er is geen zekerheid te geven over hoeveel euros u voor een ounce GOUD krijgt.

Maar vraag u ook eens iets anders af... Hoe zeker bent u er van dat u met uw Euro evenveel kan blijven kopen van wat u nodig heeft?

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 12 april 2011

Bill Gross voegt daad bij woord

GOUD.com berichtte eerder al dat het grootste obligatiefonds ter wereld, PIMCO, hun Amerikaanse staatsobligaties aan het liquideren is. De directeur van PIMCO, Bill Gross, liet al meerdere malen in de media weten dat hij de Amerikaanse staatsobligatie niet hoog heeft zitten. Volgens Gross zijn de Amerikaanse staatsobligaties door de exorbitante schuld van de VS van weinig waarde.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 april 2011

Terugkeer naar een monetair anker : Illusie of Reele mogelijkheid?

Sinds president Richard Nixon op 15 augustus 1971 in een tv toespraak aangaf dat het Bretton Woods systeem verleden tijd was en de dollar niet meer “as good as gold” was, zijn we in een tijdperk gekomen waarin we leven van ongedekt, fiatgeld.

Ons geldsysteem en de geldhoeveelheid wordt bepaald door centrale bankiers die naar eigen keuze de geldhoeveelheid kunnen laten dalen of stijgen. Dat dit ons veel welvaart heeft opgeleverd is evident als je onze stijging van welvaart over de afgelopen 40 jaar bekijkt, maar dat onze ‘fiat currencies’ wel degelijk risico’s hebben is de laatste jaren ook steeds duidelijker geworden. De vraag is dan ook of en op welke manier we dan eventueel terug zouden moeten keren naar een monetair anker met bijvoorbeeld GOUD of zilver als basis.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$