Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 7671 tot 7675
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 januari 2011

Rusland verhoogt GOUDreserve met 13 procent in 2011

Een kort maar belangrijk bericht van de centrale bank van Rusland. De CBR zal zijn GOUDreserves verder optrekken met 13% in 2011!

Rusland zal zo’n 100 ton GOUD kopen in 2011. De Russische GOUDreserve bedroeg in 2010 790 ton, waardoor de GOUDvoorraad van de Russische centrale bank met bijna 24% werd opgetrokken over 2010.

Bron: Cash.be
Geplaatst: maandag 24 januari 2011

Chinezen zijn gretige kopers van GOUD

De vraag naar GOUD kan in de komende jaren gaan exploderen, dit dankzij een enorme vraag naar China. Adrian Ash, head of research bij BullionVault.com, merkt op dat de Chinese GOUDmarkt aan een razendsnel tempo groeit.

De afgelopen jaren is vanaf midden december, de periode wanneer de feestdagen op komst is, een sterke vraag naar fysiek GOUD vastgesteld. China moet namelijk een grote achterstand ophalen.

Tijdens het grootste deel van de 20ste eeuw mochten de Chinezen namelijk geen GOUD kopen. Met een spaarquotum van 30% is er veel geld beschikbaar om GOUD te kopen, wat dan ook op grote schaal gebeurt.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 24 januari 2011

Shortposities GOUD en zilver

De short posities van de grote spelers in deze markt zijn kleiner aan het worden. De shorters kopen dus nu al terug! Ze wachten niet tot zilver een bodem bereikt heeft. Zilver bestaat bij de acht grootste banken een shorpositie van 256 miljoen ounces. Bij GOUD is de short positie 23,4 miljoen ounces bij de grootste acht banken. Overigens zijn de margin regels afgelopen vrijdag aangescherpt. Of dat voor iedereen geldt?

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 24 januari 2011

Gold or Cash?

Een prachtig promotiefilmpje van Goldcorp stelt de vraag: wat doet liever, $1.400 cash in een kluis of een troy ounce gold? Het Canadese GOUDmijnbedrijf biedt de kijker een aantal voorbeelden.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: zondag 23 januari 2011

GOUDprijs daalt tot onder 1000 euro door winstnemingen en zwakke dollar

De GOUDprijs is in januari 2011 gedaald tot onder de 1000 euro. De belangrijkste oorzaken hiervoor moeten worden gezocht in winstnemingen door investeerders en een sterke daling van de dollar en een stijging van de euro. Alhoewel alle fundamentele redenen voor een verdere stijging van de GOUDprijs op de langere termijn nog steeds aanwezig zijn, is een verdere daling op korte termijn niet uit te sluiten.

In de sterke opgaande GOUDmarkt van de afgelopen tien jaar zijn er regelmatig sterke dalingen geweest. Iedere keer waren de ‘deskundigen’ er direct bij om aan te kondigen dat dit het einde van de stijging van de GOUDprijs was. Tot op heden hebben deze deskundigen nog geen enkele keer gelijk gehad.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$