Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 7671 tot 7675
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

GOUDprijs herstelt zich van daling in januari

Op 27 januari 2011 werd de daling van de GOUDprijs beëindigd op een prijs van $1.314,90. Een daling van 7% vanaf het record in november 2010. In euro’s werd eveneens op 27 januari het laagste punt genoteerd van €958,38. Inmiddels is de GOUDprijs weer gestegen tot boven de $1.355 en €1.000. De grote groep anti-GOUD analisten was er in januari direct bij om te verkondigen dat dit het einde was van de opgaande prijs in GOUD (en zilver) en dat het nu weer tijd was om ‘normaal’ in allerlei papieren producten te investeren. Alhoewel een markt alleen maar kan bestaan doordat men tegengestelde conclusies trekt uit dezelfde gegevens, zijn wij het op alle punten oneens met de anti-GOUD analisten.

[...]

Wij zijn van mening dat de vraag naar GOUD de komende jaren verder zal stijgen vooral in Azië ondanks het trage herstel van de economie. Deze vraag wordt verder gevoed door toenemende onzekerheden op het gebied van de schuldenposities van landen. In 2010 was de vraag naar GOUD door investeerders voor het eerst hoger dan de vraag naar GOUD voor juwelen aldus de GFMS.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: zondag 13 februari 2011

The Reason For Mubaraks Power Hand Off Delay: Plundering The Gold

Mubarak gebruikte tijd tijdens demonstraties om zijn geld en GOUD te verplaatsen.

Its official: as Egypt was burning, Mubarak was stealing the gold. When we reported, presumably jokingly, two weeks ago that the Egyptian Central Bank may have been plundered, it turns out we were pretty much accurate once again. For all those wondering why Mubarak was refusing to hand over power for the past two weeks as hundreds of people were dying, we now have the answer - it was all just to make sure he transferred his assets, especially gold.

Bron: Z24! Business Nieuws
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Politie waarschuwt voor nepGOUD via twitter

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) waarschuwt mensen voor het eerst via Twitter voor nepGOUDverkopers, die volgens het KLPD weer actief beginnen te worden.

Het korps kreeg onlangs de eerste melding van het jaar van een gedupeerde binnen, aldus het KLPD vrijdag.

,,Elk jaar is het raak: als de krokussen uit de grond komen, dan schieten zij als paddestoelen uit de grond, aldus een woordvoerder van het korps.

Bron: Edelmetaal Plaza
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

GOUD maakt een draai naar boven

GOUD heeft de dalende trend van de afgelopen weken opwaarts verlaten, waarmee het technische beeld is verbeterd.

GOUD heeft de dalende trend van de afgelopen weken opwaarts verlaten, waarmee het technische beeld is verbeterd. Op de hele korte termijn slaagt het edelmetaal er weer in om hogere toppen en bodems te vormen. Dit geeft aan dat het sentiment momenteel positief is. Hogere niveaus mogen verwacht worden zolang eerste steun 1343.72 op basis van een slotkoers intact blijft. Begeeft dit niveau het, dan maakt de positieve bias plaats voor een meer neutrale visie.

Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

In Gold We Trust

Recente cijfers maken onmiskenbaar duidelijk dat de drijvende krachten achter de bull market voor GOUD en zilver, India en China zijn. De vraag naar de edelmetalen in het Verre Oosten is onverzadigbaar. Dit is al een tijd bekend onder beleggers in deze kostbare grondstoffen. Wat nieuw is, is de enorme schaal en het tempo waarop edelmetalen door beleggers worden geaccumuleerd.

Fundamentals zilver
China importeert sinds 2007 zilver terwijl het s werelds grootste producent is. Zo bedroeg het totale aanbod van zilver uit China in 2009 ruim 10.000 ton. In 2010 steeg dit naar boven de 11.500 ton; 40% van het wereldwijde aanbod van 29.000 ton. Bovendien was in 2010 sprake van bijna een verviervoudiging in de Chinese import van zilver. Die kwam uit op een slordige 3.500 ton.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$