Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7686 tot 7690
Bron: GoudMarkt
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2011

GOUDprijs naar recordniveau door acties centrale banken en politieke onrust

Na de aardbeving in Japan daalde de GOUDprijs in eerste instantie. Dit was het gevolg dat veel investeerders snel liquiditeit nodig hadden om andere marge verplichtingen af te dekken t.g.v. de sterk dalende Japanse en internationale beurzen. GOUD is traditioneel de meest liquide valuta en werd daarom verkocht. Een zelfde beweging hebben we eerder gezien. Als de beurzen zeer snel dalen dan dalen ook de koersen van de meeste grondstoffen. Deze dalingen duren in het algemeen slechts kort.

Nu beleggers de balans hebben opgemaakt en de situatie overzien, is de verdere stijging van de GOUDprijs ingezet. Na de aardbeving in Japan was de eerste reactie van de centrale bank van Japan het creëren van massale liquiditeit aan yens door een stimuleringspakket van enkele honderden miljarden dollars. Dit laat opnieuw zien dat centrale slechts een instrument hebben: het creëren van nieuw geld uit het niets.

Bron: Yabingle
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2011

Een gebundelde informatiebron

Wegens onderhoud zal vandaag de informatievoorziening tot 18:00 (26 maart) worden stopgezet.

Tot die tijd wil ik U doorverwijzen naar ons nieuwe project Yabingle.nl.

Yabingle is een geautomatiseerd system dat ieder kwartier een aantal vooraf gedefinieerde websites langsloopt (spider) om daar het laatste nieuws vandaan te halen. Voordelen: snel en overzichtelijk.

Yabingle is een nieuw project van de makers van GOUD-Portal, en is opgezet om geavanceerde RSS Feeds te bouwen zodat U altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws - precies wat u wilt lezen.

Yabingle is anders
In tegenstelling tot online RSS Tools, beperkt Yabingle zich niet tot de informatie die een website in zijn RSS Feed aanbiedt. Yabingle zoekt naar de daadwerkelijke content op de betreffende websites zoals Google dat doet, waardoor we gedegen resultaten kunnen aanbieden.

Het project staat in de kinderschoenen, maar is al bruikbaar: het scheelt ontzettend veel browsen!

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: zaterdag 26 maart 2011

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan

Aan beide zijden van de Atlantische Oceaan worstelt men met dezelfde problemen die het gevolg zijn van dezelfde oorzaken. Tijdens dit proces vergeten de Overheid en de Centrale bankiers (als dan niet opzettelijk) rekening te houden met de elementaire ekonomische wet van VRAAG en AANBOD: hoe groter aanbod, hoe minder de waarde (daarom is vb. LUCHT gratis). Deze wet geldt eveneens voor GOUD en voor GELD.

Omdat door het bijscheppen van elke Dollar/Euro (Geld) terzelfdertijd zijn waarde daalt (het aanbod stijgt), wordt de Overheid op een bepaald ogenblik voor een gedwongen keuze gesteld: ofwel gaat men verder met Exponentiele Geldkreatie tot we een Hyperinflatoire depressie krijgen (het systeem begeeft) of men opteert voor een Herschikking van de Schulden (het probleem ligt bij de schulden en niet bij de ekonomie) met een daaruit resulterende Deflatoire depressie. Omdat in het laatste geval De Overheid duidelijk de ZwartePiet wordt, probeert elke Politieker/Centrale Bankier ten onrechte deze Gezonde oplossingte vermijden.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

Welke betekenis een Chinees aan het begrip “crisis” geeft

Ondanks het feit dat het wereldwijde financiële systeem de afgrond tegemoet gaat, is het geloof dat we het pad van destructie bewandelen onwaar. Door de hele geschiedenis heen zijn er profeten geweest die boom en gloom verspreidden, maar toch zaten deze mensen er iedere keer naast.

Alle problemen zijn kansen welke we kunnen aangrijpen. De Chinezen realiseren zich dit. Het Chinese symbool voor crisis bestaat uit 2 afzonderlijke symbolen: Het symbool “probleem” en het symbool “kans / mogelijkheid (opportunity)”. Het leidt hier geen twijfel dat ook op globaal economisch niveau de Chinezen de situatie als een grote mogelijk aangrijpen door GOUD op GOUD te stapelen zolang het nog kan.

Ik kwam het voorbeeld van het Chinese symbool “crisis” tegen in een audio boek, en vond het een vermelding waard.

Bron: BeursBox
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDkoers in euros

Heeft GOUD haar glans verloren? In Euros gemeten is de koers van GOUD al weken lang amper van haar plaats gekomen. We zitten namelijk al enige tijd in grote lijnen net boven de 1000 euro per ounce.

Is dat goed of is dat slecht?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$