Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 7691 tot 7695
Bron: Edelmetaal Plaza
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

GOUD maakt een draai naar boven

GOUD heeft de dalende trend van de afgelopen weken opwaarts verlaten, waarmee het technische beeld is verbeterd.

GOUD heeft de dalende trend van de afgelopen weken opwaarts verlaten, waarmee het technische beeld is verbeterd. Op de hele korte termijn slaagt het edelmetaal er weer in om hogere toppen en bodems te vormen. Dit geeft aan dat het sentiment momenteel positief is. Hogere niveaus mogen verwacht worden zolang eerste steun 1343.72 op basis van een slotkoers intact blijft. Begeeft dit niveau het, dan maakt de positieve bias plaats voor een meer neutrale visie.

Bron: IEX
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

In Gold We Trust

Recente cijfers maken onmiskenbaar duidelijk dat de drijvende krachten achter de bull market voor GOUD en zilver, India en China zijn. De vraag naar de edelmetalen in het Verre Oosten is onverzadigbaar. Dit is al een tijd bekend onder beleggers in deze kostbare grondstoffen. Wat nieuw is, is de enorme schaal en het tempo waarop edelmetalen door beleggers worden geaccumuleerd.

Fundamentals zilver
China importeert sinds 2007 zilver terwijl het s werelds grootste producent is. Zo bedroeg het totale aanbod van zilver uit China in 2009 ruim 10.000 ton. In 2010 steeg dit naar boven de 11.500 ton; 40% van het wereldwijde aanbod van 29.000 ton. Bovendien was in 2010 sprake van bijna een verviervoudiging in de Chinese import van zilver. Die kwam uit op een slordige 3.500 ton.

Bron: Slim Beleggen
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Nederlands pensioenfonds SPVG moet GOUDstaven verkopen van de centrale bank DNB

Het Nederlandse pensioenfonds voor de glasfabrieken, kortweg SPVG, moet van de Nederlandse centrale bank (DNB), zijn voorraad GOUDstaven verder afbouwen! We vingen de berichten op via Zerohedge.

De rechter besloot de DNB gelijk te geven in z’n advies om aandeel ‘GOUD’ binnen de portefeuille van SPVG verder af te bouwen van 13% naar amper 1 à 3%.

Het oordeel is des te opmerkelijker als u weet dat de fondsen en centrale banken uit de groeimarkten hun GOUDreserves verder blijven uitbouwen.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Welkom in Waldolala

Welkom in Waldolala, Nout Wellink strikes again

De Nederlandse Bank, onder aanvoering van Nout Wellink, heeft het voor de rechter gedaan gekregen om het pensioenfonds voor de glasfabrieken te dwingen het grootste deel van zijn GOUDbelegging af te blazen.

Nout Wellink, die niet heeft ingegrepen tijdens de Icesave affaire, die pas heeft ingegrepen bij de DSB perikelen toen het hem goed uitkwam, die alle bevindingen van de commissie de Wit ter zijde heeft geschoven, heeft de ongehoorde lef het enige slimme pensioenfonds in de wielen te rijden.

Bron: Blik op de Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 februari 2011

Pensioenfonds moet uit fysiek GOUD

De DSB Bank en Icesave konden hun gang gaan en pensioenfondsen mogen miljarden euro's beleggen in 'Club Med'-staatspapier. Maar de Nederlandsche Bank eist wel dat het pensioenfonds voor de Glasfabrieken haar GOUDpositie verkoopt.

De voorzieningenrechter oordeelde woensdag dat de Nederlandsche Bank terecht een aanwijzig gaf aan het pensioenfonds om haar belang in fysiek GOUD ten grootte van 13 procent van het belegd vermogen terug te brengen tot onder de 3 procent. Het pensioenfonds voor de Glasfabrieken bezat eind 2009 voor 34,6 miljoen euro aan fysiek GOUD dat is opgeslagen in Australië , goed voor 1.400 kilogram.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$