Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7696 tot 7700
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zaterdag 9 april 2011

Marc Faber: Alleen bij de Federal Reserve is er geen inflatie

In het programma master of the market van de Amerikaanse televisiezender CNBC kwam de Zwitserse investeringsanalist en schrijver van de GloomBoomDoom report Marc Faber aan het woord. Marc Faber uit zijn mening over GOUD, het beleid van Bernanke en de daaraan verbonden inflatie. Kijk het onderstaande filmpje om de heldere onderbouwingen van Faber aan te horen.

Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 8 april 2011

Waarom zijn edelmetalen zo populair?

We kunnen het ons in Europa amper indenken, maar in China, waar de economie per jaar 10% groeit, is de inflatie ook steeds verder aan het oprukken. Als officieel de inflatie op 5% staat, ga er dan maar vanuit dat het al 10% is. Is dat erg, een inflatie van 10%? Wel als u spaarder bent. Immers, een spaarder die 3% rente op het gespaarde vermogen krijgt, gaat er dan dus reëel gezien per jaar 7% op achteruit. Behalve als deze spaarder het bezit in GOUD of zilver aangehouden had.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 7 april 2011

Interview met Bob Chapman over de zilverprijs

Biflatie.nl en GOUDportal.nl spraken in een uniek met Bob Chapman, oprichter van The International Forecaster in Amerika. In het interview gaat de gepensioneerde trend forecaster in op de toekomst van het huidige economische systeem. In het eerste deel van het interview komt zilver aan bod.

Volgens de Amerikaan gaan er grote problemen ontstaan op de zilvermarkt. Dit komt volgens Chapman onder andere door ‘naked short selling’, van onder andere JP Morgan en HSBC. Ze hebben volgens hem niet genoeg zilver om te leveren. Tevens produceren ze steeds nieuwe zilvercontracten, zoals ETF’s, derivaten en andere beleggingsinstrumenten.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: donderdag 7 april 2011

Een rondje langs de velden

Afgelopen 5 april zijn er een aantal technische weerstanden beslecht die de richting zullen aangeven waarin GOUD en zilver zich zullen gaan begeven de komende periode.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 6 april 2011

Mike Maloney:Wanneer moet GOUD en zilver verkocht worden?

Mike Maloney, oprichter van GoldSilver.com bespreekt in het onderstaande filmpje waar de top voor de GOUD- en zilverprijs volgens hem ligt. Hij laat enkele instrumenten de revue passeren die gebruikt kunnen worden om de top in de prijsvorming van GOUD te herkennen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$