Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 771 tot 775
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 25 mei 2016

GOUDprijs weer onder druk door Federal Reserve

De GOUDprijs is deze week gezakt naar het laagste niveau in vier weken tijd, omdat beleggers zich opnieuw zorgen beginnen te maken over een renteverhoging door de Amerikaanse centrale bank. Verschillende bronnen binnen de centrale bank verklaarden de afgelopen dagen dat een renteverhoging dit jaar nog steeds tot de mogelijkheden behoort.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Correctie GOUDprijs mooi instapmoment volgens Saxo Bank

De daling in de GOUDprijs is een mooi instapmoment voor beleggers volgans Saxo Bank. Met name het niveau van $1228 is volgens de bank een.......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 mei 2016

Pensioenfondsen weigeren richting GOUD te kijken

Wel schuldig, maar niet verantwoordelijk voor de schade. Zo vat hoogleraar Pensioenrecht Erik Lutjens de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in de zogeheten ‘GOUDzaak’ samen.

Het College bepaalde dat toezichthouder De Nederlandsche Bank geen 4,8 miljoen euro schadevergoeding hoeft te betalen aan het Pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken (PVG) voor misgelopen rendement door verplichte verkoop van haar beleggingen in GOUD. De rechtbank Rotterdam oordeelde eerder nog dat DNB het pensioenfonds 4,8 miljoen euro schadevergoeding moest betalen vanwege een foutieve aanwijzing.

Volgens het CBb heeft het fonds niet aannemelijk kunnen maken dat het daadwerkelijk schade heeft geleden als gevolg van het handelen van DNB. In hoger beroep werd het besluit tot schadevergoeding teruggedraaid. Lutjens, die het PVG in deze zaak vertegenwoordigde:

“Het CBb volgt de redenatie dat de GOUDprijs op de voorgenomen verkoopmomenten lager lag dan ten tijde van de gedwongen verkoop. Langs die redenatie is er geen schade, terwijl de schade daadwerkelijk is ontstaan op het moment van de aanwijzing van DNB. Inmiddels is de waarde namelijk wel weer op het oude hoge niveau”

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Beleggen: bitcoin beweegt minder heftig en wordt concurrent van GOUD

Beleggers kiezen steeds vaker voor de bitcoin boven GOUD als veilige haven, nu de digitale munt stabieler wordt.

GOUD wordt vaak gezien als een veilige belegging in tijden van onrust. Maar onder GOUDliefhebbers ontstaan er nu twijfels. Is het edelmetaal nog wel zo’n goed middel om je spaargeld te beschermen tegen een nieuwe financiële crisis?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 mei 2016

Is er paniek in de GOUDmarkt?

Wie tegenwoordig opzoek gaat naar de actie in de aandelenmarkten, die komt van een kale reis thuis. De koersen komen amper van hun plek, met bijzonder kleine weekverschillen. Als we niet beter wisten, zouden we denken dat het reeds zomer is. Maar niet getreurd, er is tegenwoordig een segment dat opnieuw in de kijker staat: de GOUDmarkt!

In de voorbije dagen laaide er weer verhitte discussies op. Dit edelmetaal blijft de gemoederen beroeren. Toch opmerkelijk, dat zo veel beleggers zich druk maken over een ‘nutteloos metaal’.

Bovenstaande grafiek, van de HUI-index, laat zien dat we eerder al een daling van 10% ondergingen. Maar dan zonder dat hier veel gehoor aan gegeven werd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$