Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 7701 tot 7705
Bron: Goud Portal
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

Welke betekenis een Chinees aan het begrip “crisis” geeft

Ondanks het feit dat het wereldwijde financiële systeem de afgrond tegemoet gaat, is het geloof dat we het pad van destructie bewandelen onwaar. Door de hele geschiedenis heen zijn er profeten geweest die boom en gloom verspreidden, maar toch zaten deze mensen er iedere keer naast.

Alle problemen zijn kansen welke we kunnen aangrijpen. De Chinezen realiseren zich dit. Het Chinese symbool voor crisis bestaat uit 2 afzonderlijke symbolen: Het symbool “probleem” en het symbool “kans / mogelijkheid (opportunity)”. Het leidt hier geen twijfel dat ook op globaal economisch niveau de Chinezen de situatie als een grote mogelijk aangrijpen door GOUD op GOUD te stapelen zolang het nog kan.

Ik kwam het voorbeeld van het Chinese symbool “crisis” tegen in een audio boek, en vond het een vermelding waard.

Bron: BeursBox
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDkoers in euros

Heeft GOUD haar glans verloren? In Euros gemeten is de koers van GOUD al weken lang amper van haar plaats gekomen. We zitten namelijk al enige tijd in grote lijnen net boven de 1000 euro per ounce.

Is dat goed of is dat slecht?

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 25 maart 2011

GOUDprijs bereikt nieuw record

De GOUDprijs heeft vandaag een nieuw record bereikt. De koers wordt de hoogte ingestuwd door de spanningen in de Arabische wereld en de politieke crisis in Portugal.

De prijs van het GOUD bereikte omstreeks 16 uur onze tijd 1.447,82 dollar per ounce, om daarna opnieuw licht te dalen. Het vorige record werd bereikt op 7 maart, met 1.444,95 dollar.

De zilverprijs steeg tot het hoogste niveau in 31 jaar, 38,16 dollar per ounce.

Bron: nu Z
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Edelmetalen bereiken recordprijzen

Edelmetalen stijgen naar recordniveau door opgelaaide onzekerheid over de Europese schulden en de situatie in Libië. Ook de onstabiele kernreactoren in Japan doen een duit in het zakje. Beleggers vluchten naar producten die als veilig te boek staan, zoals GOUD en zilver.

Een handelaar in GOUD verklaart tegenover persbureau Bloomberg dat de GOUDprijs in de komende drie tot vier jaar zal stijgen naar 5000 dollar per ounce.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: donderdag 24 maart 2011

Iran kocht grote hoeveelheden GOUD volgens wikileaks

Het was een kwestie van tijd voordat wikileaks de eerste documenten gerelateerd aan GOUD zou onthullen. Volgens een door wikileaks openbaar gemaakt diplomatiek bericht uit Juni 2006 zou Iran grote hoeveelheden GOUD kopen op de internationale markt aldus Andrew Baily hoof van de afdeling bankzaken van de Bank of England.

Een nadere analyse van de berichten laten zien dat Iran vanaf 2006 als één van de grootste GOUD kopers wordt gezien. De GOUDreserves van Iran zouden in 2006 al 300 ton bedragen een stijging van 100% ten opzichte van 1996. Ongetwijfeld zal Iran dit beleid na 2006 verder hebben voortgezet. Ook Jordanië en Qatar worden genoemd als partijen die zeer geïnteresseerd zijn om grote partijen GOUD te kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$