Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 7706 tot 7710
Bron: Aziatische Tijger
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

De Chinezen produceren het meeste GOUD

Ondanks de stijgende productie, importeert China ook nog jaarlijks vele tonnen GOUD.

China heeft in 2010 opnieuw het meeste GOUD geproduceerd. Dat zegt in ieder geval de China Gold Association (CGA). Volgens de CGA produceerde het land vorig jaar 340,88 ton GOUD, een productiestijging van ruim acht procent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 7 februari 2011

GOUD: dit is misschien je laatste kans om te kopen

GOUD is in vrije val! Wat nu? Verkopen?”

Hola, wacht eens even. GOUD is 10% gedaald sinds de top. Dat is niet meteen een “vrije val” en al helemaal geen reden om ongerust te worden.

Wie al nerveus wordt wanneer één van de posities met 10% corrigeert, belegt beter niet op de beurs. Dergelijke bewegingen zijn dagelijkse kost. Part of the game, zeg maar.

Ik las ergens dat GOUD sinds de start van de bull-market al tientallen keren 10% of meer verloor.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 6 februari 2011

Silver Alert!

Vorige week bereikte zilver tot twee maal toe een koers rond $26.50. Er was voldoende steun in de markt om zilver niet verder te laten zakken. Na de hertest van de bodem afgelopen vrijdag schoot de prijs gisteren in amper 4 uur tijd ruim $1 omhoog. De huidige prijs van $29.00 breekt met de neerwaartse trend van januari, zoals in de grafiek is terug te zien.

De zilverprijs is nu duidelijk uitgebroken uit de neergaande trend van de laatste weken. Ook bij de GOUDprijs lijkt de correctie voorbij na een opwaartse uitbraak.

De sterkte van zilver komt overeen met onze ervaringen in de fysieke zilvermarkt. Alhoewel de zilverprijs in januari behoorlijk daalde verkocht de US Mint in de maand januari al 20% van de jaarlijkse Amerikaanse mijnproductie aan munten. Een werkelijk fysiek tekort aan zilver zou zich dit jaar voor het eerst voor kunnen doen.

Bron: Crijspreker
Geplaatst: zaterdag 5 februari 2011

Bankiers en dictatoren uit hetzelfde hout gesneden

De wereld staat weer een beetje meer in brand.

[...]

Mensen schreeuwen om vrijheid en vragen om onderdrukking met het label democratie. GOUD, het geld van het verleden en de toekomst, wordt geroofd uit kluizen in Noord-Afrika. Bernanke en Trichet jagen de voedselprijzen op door geld bij te drukken en weten het zo te spinnen dat zombie-journalisten en politici speculanten de schuld geven. De wereld staat weer een beetje meer in brand.

Bron: SlimBeleggen
Geplaatst: vrijdag 4 februari 2011

CEO Newmont Mining:“GOUD gaat $1500 dit jaar

De topman van Newmont Mining, een van de belangrijkste GOUDproducenten ter wereld, verwacht dat de GOUDprijs richting 1.500 dollar/ounce zal koersen dit jaar, alhoewel het verloop volatiel zal zijn.

For me this is a year where we see gold trade between $1300 – $1500 trading range. It will be volatile, but I see continued upside from there over the next couple years. This super cycle mentality, creating a middle class in China, demand for gold as an investment….The worry point for us would be if the economy really slows down and we don’t see growth, particularly in China and India. If that forecast is wrong, then gold goes down. Otherwise we’re in a great spot. I think there’s a lot of shine in this metal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$