Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 7706 tot 7710
Bron: Goud te Koop Blog
Geplaatst: woensdag 16 maart 2011

GOUD $12.000?

Ruim vijf maanden geleden schreef ik dat GOUD zou gaan toppen in 2017. Daarbij borduurde ik voort op de analyses van Martin Armstrong. Gisteren werd wereldkundig gemaakt dat Armstrong na vele jaren zonder proces in de gevangenis opgesloten te hebben gezeten, nu alsnog door de rechter is vrijgelaten aangezien er – behalve enkele valse beschuldigingen van de zijde van zijn vroegere werkgever Goldman Sachs – niet bewezen kon worden dat hij zich schuldig had gemaakt aan een misdrijf.

Voor wie Armstrong niet kent, nog even een korte introductie. Armstrong ontdekte hoe je het getal pi kon gebruiken in een bedrijfseconomisch model, door hem het Economic Confidence Model, ECM, genoemd. Dit model is niet gebaseerd op welke individuele markt dan ook. Niet op de Dow Jones, niet op de GOUDmarkt, niet op de obligatiemarkt etc. Het model vormt een weergave van eb en vloed van de kapitaalstromen in wereldwijd verband. Wanneer stroomt ‘hot money’ toe (vloed) en wanneer stroomt het hete geld weer weg (eb). Elk markt heeft zijn eigen model, echter het gebeurt regelmatig dat de individuele markten in de pas lopen met de draaipunten zoals het ECM dat aangeeft. Soms zelfs op de dag nauwkeurig. Maar zoals Armstrong ook zelf steeds aangeeft: leg niet een individuele markt naast de meetlat van het ECM en roep dan vervolgens: zie je wel, het werkt niet. Dan doe je het model absoluut te kort.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

Chinese GOUD aankopen kunnen voorbode zijn van nieuwe GOUDstandaard

De officiële en niet-officiële GOUD aankopen door de Chinese overheid en de actieve stimulans om het GOUD bezit onder de Chinese bevolking te vergroten, kunnen een voorbode zijn van een nieuwe GOUDstandaard die China wil introduceren. Tot enkele jaren geleden was de Chinees-Amerikaanse handelsrelatie te typeren als de levering van goederen door China aan de Verenigde Staten in ruil voor ‘waardeloos papier’ (de dollar en andere papieren valuta). Nu blijkt dat China massaal haar valuta reserves omzet in harde bezittingen waaronder GOUD zou dit een voorbode kunnen zijn van een nieuwe financiële wereldorde.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

GOUD en zilver als een stuiterbal naar beneden

Hoewel de langetermijn vooruitzichten bullish zijn voor GOUD en zilver, krijgen de koersstijgingen af en toe een hikje, zoals we nu ook kunnen waarnemen. Een correctie zoals deze is op zijn plaats na een verschroeiende rit van de afgelopen weken. Tevens staan alle grondstoffen op een hoogtepunt waarvan zelfs Marc Faber zegt dat een correctie binnen enkele weken realistisch is. Daarnaast hebben we te maken met een overdreven lage dollar index (77pnt) welke ongetwijfeld zal aantrekken - iets dat de GOUD en zilverkoers tijdelijk negatief zal beinvloeden.

Verder is er de onrust in het Midden Oosten en zien we enorme rampen in Japan. Dit zal de aandacht van de wereldwijde financiele problemen afleiden en kunnen onverwachte uitwerkingen hebben op de koersdoelen van edelmetaal.

Vergeet niet: hoe hoger de koers, des de groter de slingers in de koersbewegingen van edelmetaal.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

Eric Sprott: Waarom GOUD Geen Zeepbel Is

Van Sprott Asset Management ontvingen wij hun laatste maandelijkse nieuwsbrief getiteld “Debunking the Gold Bubble Myth” waarin zij de mythe van een zeepbel in GOUD ontkrachten. Eric Sprott en Andrew Morris zetten uiteen waarom het tegenovergestelde waar is.

Sprott en Morris geven enkele statistieken die voor zichzelf spreken. Zo was in 1968 wereldwijd ongeveer 5% van het totaal geïnvesteerd vermogen belegd in GOUD; in 1980 zakte dit naar 3%, in 1990 naar 0.6% en in 2000 daalde dit verder naar 0.2%. Momenteel bedraagt het percentage ongeveer 0.7%.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

Nu leverbaar: zilver baren zonder BTW in doaune entrepot

Vanaf heden is het mogelijk om naast de zilveren Maple Leaf munten ook zilver baren van 1.000 troy ounce aan te kopen via The Silver Mountain en op te laten slaan in het douane entrepot van Amsterdam Safe. The Silver Mountain is één van de exclusieve partners van dit opslagbedrijf en biedt haar klanten de mogelijkheid aan om zilver en GOUD op te slaan in de volledig beveiligde en verzekerde kluisruimte van Amsterdam Safe.

Dit zeer gunstige tarief is mogelijk doordat we grootschalig hebben ingekocht. Over ongeveer een maand zullen alle zilver baren arriveren in het douane entrepot op Luchthaven Schiphol. De bovenstaande aanbieding is zowel mogelijk indien u ervoor kiest de baren op te laten slaan in dit douane entrepot van Amsterdam Safe, als bij gewone levering. Bij gewone levering dient er echter 19% BTW te worden afgerekend. De bijhorende opslagkosten in het douane entrepot bedragen 1,25% op jaarbasis. Dit percentage wordt per kwartaal vastgesteld en hierbij wordt gekeken naar de vervangingswaarde, dus de zilverprijs op dat moment. Op die manier is de aanwezige voorraad volledig verzekerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$