Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 7721 tot 7725
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Marginverhogingen zetten GOUD en zilver onder druk

De prijzen van GOUD, zilver als ook verschillende grondstoffen staan de jongste dagen stevig onder druk.

Opnieuw zijn er geen noemenswaardige fundamentele nieuwsfeiten die de verkoopgolf op gang trekken, maar is het eerder een technische aangelegenheid.

De uitbater van de futuremarkten in de VS, de CME Group, verhoogde andermaal z’n marginverplichtingen voor GOUD en zilver met zo’n 6%. Ook enkele andere grondstoffen kregen te maken met marginverhogingen.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: vrijdag 21 januari 2011

Daling GOUD en zilver de afgelopen dagen door verhoging Comex margins

Opnieuw zijn de margin verplichtingen voor GOUD en zilver op de Comex omhoog geschroeft. Verder zijn er nieuwe grondstoffen om in te handelen toegevoegt aan de Comex waaronder koper, Iron Ore, propane en butane

Wonder why the smart money was rushing headlong out of gold and silver over the past few days, and especially today in the AM session? Here is your answer: in tried and true fashion the Comex just hiked margins in gold, and silver by about 6%, and threw in a few other commodities to mask things up.

Bron: Gerald Celente Channel
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

GOUD-Portal en Biflatie.nl gespot

GOUD-Portal en Biflatie zijn gespot

GOUD-Portal.nl interview 14th Jan 2011

Gerald Celente is talking with Richard de Feber and Koen Dil from GOUDPortal.nl and Biflatie.nl about Gold, the coming Depression, the future of the world Reserve currency, the eurocrisis, the riots and Revolution, the currency and trade wars and peakoil.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: woensdag 19 januari 2011

GOUD in tijden van persoonlijke crisis

De val van de Tunesische president Ben Ali is een actueel voorbeeld van de functie van GOUD in een periode van (persoonlijke) crisis.

Diverse media berichten dat de vrouw van de president het land heeft verlaten met 1,5 ton GOUD. Ongetwijfeld zullen de Ben Ali’s diverse Zwitserse en andere geheime bankrekeningen hebben. Deze kunnen echter gemakkelijk geblokkeerd worden door overheden die niet langer onder de controle van de Ben Ali’s staan. Keer op keer blijkt dat fysiek GOUD dan de laatste zekerheid is die men heeft en dat alle andere financiële instrumenten hun waarde in een zeer kort tijdsbestek met 100% tot nul zien dalen. Alle andere instrumenten zijn namelijk afhankelijk van een derde partij die zijn contract moet nakomen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 18 januari 2011

Chinese vraag ondersteunt GOUDprijs

De Chinese vraag heeft de val van de GOUDprijs gestut:

De GOUDprijs is sinds het record van $1,431.95 per troy ounce in december deze week teruggezakt naar een prijs van rond de $1,360. Aanleiding is het optimistische sentiment over groei van de Amerikaanse economie. Dit heeft volgens de Financial Times de aandacht van Westerse beleggers ten gunste van andere investeringen bij GOUD weggetrokken.

De Chinese vraag is daarentegen sinds het begin van het jaar sterk gegroeid. Handelaren stellen dat de vraag sinds kerst met 30%-50% is gestegen. Er wordt een premie van meer dan $3 per troy ounce boven de marktprijs betaald, het hoogste niveau sinds 2008. Dit duidt op een sterke krapte binnen de GOUDmarkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$