EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7721 tot 7725 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Naast NYSE en COMEX nu ook HKMEx

Naast NYSE en COMEX wordt morgen (18 mei 2011) de HKMEx gelanceerd. De Hong Kong Mercantile Exchange (HKMEx) biedt de mogelijkheid om te handelen in future contracten in GOUD. Voorlopig zal de HKMEx alleen GOUD aanbieden, maar in de toekomst zullen ook andere grondstoffen waaronder zilver, geïntroduceerd worden. Opvallend zijn de lange openingstijden van 08:00 HTK tot 23:00 HKT. Dit is van 02:00 tot 17:00 Nederlandse tijd. Dit betekend dat we voortaan de Kitco grafieken niet meer zullen zien onderbreken tussen 23:15 en 0:00

De metalen die worden verhandeld op de HKME zijn gegarandeerd fysiek uitleverbaar, net zoals dat beweerd wordt bij de COMEX. Maar ondertussen is bekend dat de COMEX hier niet meer aan kan voldoen.

Zilver is een markt die van alle kanten onder grote druk staat. De verhouding tussen de grootte van de markt (piepklein), de manipulatie in deze markt (gigantisch), en de veelbesprokenheid in deze markt (zeer populair) zijn enorm.

Iedereen vraagt zich natuurlijk af welke impact het openen van zo een HKMEx zal hebben op de prijs van GOUD en zilver. Met de komst van een nieuwe GOUD en zilver-boer zal er naar alle waarschijnlijkheid meer volume gedraaid worden. Maar vergeet niet dat de factor “manipulatie” door de komst van de HKMEx niet uit de weg geruimd is. Sterker nog, misschien neemt deze factor zelfs toe. Voor zilver staat er voorlopig niets te gebeuren, althans, niet door het verschijnen van de HKMEx, omdat deze voorlopig alleen GOUD zal gaan verhandelen. Daar GOUD verder zeer stabiel is, hoeven we ook voor GOUD geen kattensprongen te verwachten. Verder is de timing van de introductie  van de nieuwe GOUDaanbieder strategisch: in de voor GOUD en zilver matig presterende zomermaanden.

Op lange termijn zal deze nieuwe Commodity Exchange zeker invloed hebben. Deze Exchange wordt ook niet zonder reden opgezet. De vraag en enorme behoefte in edelmetalen spelen absoluut een rol in het verschijnen van de HKME.

In ieder geval krijgt het openen van de HKME nog een leuk staartje, daar ze niet alleen een concurrent van de NYSE en COMEX is, maar ook nog eens in populariteit kan winnen mede veroorzaakt door het wantrouwen in het westerse “Commodity Exchange systeem”, de enorme behoeve naar GOUD en zilver van inflatieontlopende oosterlingen, en de onderliggende waarde die de HKME haar klanten biedt: fysieke uitleverbaarheid. De oosterse economie wordt steeds dominanter, en wie weet, treedt de HKMEx ook in deze dominante voetsporen. Voor de naar GOUD en zilver hongerleidende oosterlingen kan dit op termijn een aanzienlijke versnelling naar nieuwe hoogtes leiden voor de GOUD en zilverprijs.

De korte termijn beweging van het stabiele GOUD zal het antwoord kunnen geven wat er op korte termijn met het volatielere zilver kan gaan gebeuren zodra de HKMEx dit goedje zal introduceren.

Achtergrond informatie:

HKMEx
Hong Kong Mercantile Exchange (abbreviated as HKMEx) is a new electronic commodities exchange established in Hong Kong for the trading of commodity futures, options and other financial derivatives. The exchange will provide standardised, cleared, and exchange-traded products on a transparent pricing platform to the Asia-Pacific time zone. The purpose is to eliminate market liquidity risks associated with Asian market participants trading in faraway commodities exchanges such as New York and London.[1] The exchange will serve commodities investors, consumers and producers for arbitrage and hedging purposes.

Openingstijden
The exchange plans to launch with trading days beginning at 08:00 Hong Kong Time and ending at 23:00 HKT, with an opening auction running from 07:30 HKT to 08:00 HKT. Daily and final settlement are planned to take place at 23:30 HKT. The long trading day is designed to overlap trading hours in European and North American markets to improve liquidity and boost the opportunity for cross-market arbitrage.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong_Mercantile_Exchange
http://www.youtube.com/watch?v=eOcH-_N83jU

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Verkoop van GOUDen munten blijft onverminderd hoog

De internationale verkoop van GOUDen munten blijft onverminderd hoog ondanks de recente daling van de grondstofprijzen. Uit diverse locaties wereldwijd rapporteren grote producenten van populaire GOUDen munten record verkopen begin mei 2011. De U.S. Mint verkocht 85.000 American Eagles in de eerste helft van mei 2011; de Rand Refinery uit Zuid Afrika verwacht dat mei 2011 de beste maand wordt sinds augustus 2010 en UBS AG uit Zwitserland had dit jaar haar beste dag in de verkoop van fysiek GOUD op 9 mei 2011 en rapporteert meer dan 10 procent hogere GOUD verkopen aan klanten uit India.

Lees verder op GoudMarkt
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Azie komt met alternatief voor de COMEX

Op 18 mei zal er een alternatief komen voor de future handel in zilver en GOUD. Waar nu de Amerikaanse Comex vrijwel een monopolie heeft, zal vanuit Azie een nieuwe partij per 18 mei future contracten in zilver en GOUD verhandelen. De Hong Kong Mercantile Exchange (HKME) zal futures in GOUD ter grootte van 32 troy ounce (1 kilo) verhandelen.

Lees verder op Edelmetaal Blog
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

GOUDverkopen US Mint op weg naar hoogste punt van 2011

De US Mint heeft sinds 1 mei in totaal al 85.000 troy ounces Gold Eagles verkocht. Daarmee lijkt de US Mint op weg te zijn naar een nieuw maandrecord voor 2011 aan verkopen van Gold Eagles. De grotere afzet aan GOUDen munten lijkt een gevolg te zijn van de correctie van de GOUDprijs. Voor veel beleggers in fysiek GOUD zal dit een uitgelezen instapmoment zijn geweest.

Lees verder op Middelkoops Goud.com
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Sterke GOUDverkopen in de VS, ondanks prijsterugval

De recente prijscorrectie bij edelmetalen, onder meer bij GOUD, heeft de koopwoede van beleggers amper kunnen temperen.

De recente prijscorrectie bij edelmetalen, onder meer bij GOUD, heeft de koopwoede van beleggers amper kunnen temperen.

Bloomberg rapporteert wederom recordverkopen voor de Gold Eagle munten in de VS:

The U.S. Mint sold 85,000 ounces of American Eagle coins since May 1 as the Standard & Poor’s GSCI Index of 24 raw materials fell 9.9 percent. The last time sales reached that level, bullion rose 21 percent in the next year. Gold will advance 17 percent to a record $1,750 an ounce by Dec. 31 and keep gaining in 2012, the median estimate in a Bloomberg survey of 31 analysts, traders and investors shows.

Lees verder op Slim Beleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs