Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7721 tot 7725
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 17 maart 2011

GOUD en Zilver geraakt door paniekverkopen

De GOUD- en zilverprijs werd maandag net als vrijwel elke andere belegging sterk geraakt door paniekverkopen. De paniek volgde nadat Japan geraakt werd door een aardbeving, tsunami en de voortdurende crisis met Japanse kernreactoren.

Algoritmische handel, ook wel bekend als “Black Box” handel, versterkt zulke paniekverkopen enorm. Op de London Stock Exchange wordt 50% van alle orders door dit soort geprogrammeerde computers gedaan. Op sommige Amerikaanse beurzen ligt dit percentage zelfs nog hoger. Deze programma’s zijn zo geprogrammeerd dat ze trends volgen. In het geval van enige zwakte in de markt geven alle geprogrammeerde computers van de Hedge Funds nog alleen trendvolgende verkooporders door. Gevolg is een sneeuwbaleffect op de beurzen.

Bron: bol.com
Geplaatst: woensdag 16 maart 2011

Boek Willem Middelkoop verkrijgbaar vanaf 1 mei 2011

middelkoop nieuwste boek
Voor degene die het nog niet wisten: Willem Middelkoop komt met zijn vierde boek. Het boek heeft als titel GOUD en het geheim van geld, en zal naar alle waarschijnlijkheid vanaf mei 2011 te koop zijn.

Het 208 paginas tellende boek zal worden uitgegeven door Nieuw Amsterdam en heeft als thema: Hoe bankiers ons financiele systeem opblazen.

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was of ons financiele systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.In zijn nieuwe boek beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiele systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld. GOUD blijkt als enige valuta in duizenden jaren nooit aan koopkracht verloren te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat GOUD in economisch barre tijden als vluchthaven wordt gezien, nu een groot aantal landen in een valutaoorlog is verwikkeld. In de vorm van korte vragen en antwoorden worden opnieuw geheimen ontrafeld als Hoeveel GOUD ligt er werkelijk nog in Fort Knox? en Haalt mijn pensioen 2030?.GOUD en het geheim van geld bevat essentiele informatie voor iedereen met een volle spaarpot, grote erfenis of slecht pensioen.

Bron: Goud te Koop Blog
Geplaatst: woensdag 16 maart 2011

GOUD $12.000?

Ruim vijf maanden geleden schreef ik dat GOUD zou gaan toppen in 2017. Daarbij borduurde ik voort op de analyses van Martin Armstrong. Gisteren werd wereldkundig gemaakt dat Armstrong na vele jaren zonder proces in de gevangenis opgesloten te hebben gezeten, nu alsnog door de rechter is vrijgelaten aangezien er – behalve enkele valse beschuldigingen van de zijde van zijn vroegere werkgever Goldman Sachs – niet bewezen kon worden dat hij zich schuldig had gemaakt aan een misdrijf.

Voor wie Armstrong niet kent, nog even een korte introductie. Armstrong ontdekte hoe je het getal pi kon gebruiken in een bedrijfseconomisch model, door hem het Economic Confidence Model, ECM, genoemd. Dit model is niet gebaseerd op welke individuele markt dan ook. Niet op de Dow Jones, niet op de GOUDmarkt, niet op de obligatiemarkt etc. Het model vormt een weergave van eb en vloed van de kapitaalstromen in wereldwijd verband. Wanneer stroomt ‘hot money’ toe (vloed) en wanneer stroomt het hete geld weer weg (eb). Elk markt heeft zijn eigen model, echter het gebeurt regelmatig dat de individuele markten in de pas lopen met de draaipunten zoals het ECM dat aangeeft. Soms zelfs op de dag nauwkeurig. Maar zoals Armstrong ook zelf steeds aangeeft: leg niet een individuele markt naast de meetlat van het ECM en roep dan vervolgens: zie je wel, het werkt niet. Dan doe je het model absoluut te kort.

Bron: GoudMarkt
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

Chinese GOUD aankopen kunnen voorbode zijn van nieuwe GOUDstandaard

De officiële en niet-officiële GOUD aankopen door de Chinese overheid en de actieve stimulans om het GOUD bezit onder de Chinese bevolking te vergroten, kunnen een voorbode zijn van een nieuwe GOUDstandaard die China wil introduceren. Tot enkele jaren geleden was de Chinees-Amerikaanse handelsrelatie te typeren als de levering van goederen door China aan de Verenigde Staten in ruil voor ‘waardeloos papier’ (de dollar en andere papieren valuta). Nu blijkt dat China massaal haar valuta reserves omzet in harde bezittingen waaronder GOUD zou dit een voorbode kunnen zijn van een nieuwe financiële wereldorde.

Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

GOUD en zilver als een stuiterbal naar beneden

Hoewel de langetermijn vooruitzichten bullish zijn voor GOUD en zilver, krijgen de koersstijgingen af en toe een hikje, zoals we nu ook kunnen waarnemen. Een correctie zoals deze is op zijn plaats na een verschroeiende rit van de afgelopen weken. Tevens staan alle grondstoffen op een hoogtepunt waarvan zelfs Marc Faber zegt dat een correctie binnen enkele weken realistisch is. Daarnaast hebben we te maken met een overdreven lage dollar index (77pnt) welke ongetwijfeld zal aantrekken - iets dat de GOUD en zilverkoers tijdelijk negatief zal beinvloeden.

Verder is er de onrust in het Midden Oosten en zien we enorme rampen in Japan. Dit zal de aandacht van de wereldwijde financiele problemen afleiden en kunnen onverwachte uitwerkingen hebben op de koersdoelen van edelmetaal.

Vergeet niet: hoe hoger de koers, des de groter de slingers in de koersbewegingen van edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$