Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7726 tot 7730
Bron: Welingelichtekringen
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2011

De vlucht uit de dollar: het tijdperk van de VS blijkt inderdaad voorbij

De simpele regel was, een halve eeuw lang, dat spanning, crisis, onzekerheid vrijwel onmiddellijk zorgde voor een duurdere dollar. Mensen met geld zoeken in tijden van onrust zekerheid, en dat bood, naast GOUD, de dollar.

Er is nu volop onzekerheid. Over de economie, en vooral over het Midden-Oosten, de miljarden die daar liggen en de olie.

En wat doet de dollar? Hij daalt. Sterk ten opzichte van de Zwitserse frank en de yen, zelfs een beetje ten opzichte van de euro.

Had je een beter bewijs willen hebben, vraagt de Wall Street Journal, dat het tijdperk van de dollar, het tijdperk van de VS voorbij is?

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 1 maart 2011

Munthuizen wereldwijd ervaren extreem veel vraag naar zilveren munten

De afgelopen weken en maanden is door meerdere munthuizen, analisten en handelaren aangegeven dat er krapte op de zilvermarkt dreigt te ontstaan.

In een interview met Eric King geeft Dave Madge, de sales director van de Royal Canadian Mint aan dat het Canadese munthuis problemen heeft om voldoende fysiek zilver in te slaan. De Royal Canadian Mint is één van de grootste munthuizen wereldwijd, waar de bekende GOUDen en zilveren Maple Leaf munten geslagen worden, maar ook andere munten en baren in GOUD en zilver. Dat juist zo’n grote speler aangeeft dat er moeite is met het vinden van genoeg zilver om aan de hoge vraag te voldoen is zeer opvallend.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 28 februari 2011

Indiase GOUDraffinaderijen opereren onder productiecapaciteit

GOUDraffinaderijen in India produceren ruim onder hun productiecapaciteit door het gebrek aan schrootGOUD. De schrootGOUD verkopen zijn het afgelopen jaar constant gedaald omdat consumenten hun sieraden aanhouden in afwachting van hogere GOUDprijzen. Het totale aanbod schrootGOUD is dit jaar gedaald tot 89 ton ten op zicht van 122 ton het jaar ervoor, zei Ajay Mitra, directeur van de World Gold Council voor de regio India en het Midden-Oosten.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 28 februari 2011

Egypte verbiedt export GOUD

De nieuwe Egyptische minister van handel, Samir el-Sayyad, heeft afgelopen zondag het besluit genomen dat GOUD de aankomende vier maanden het land niet mag verlaten. De maatregel lijkt te zijn bedoeld om te vehinderen dat illegaal verkregen kapitaal met ex-overheidsmedewerkers en zakenmensen het land verlaat. Het besluit heeft betrekking op elke vorm GOUD. Dit houdt in dat naast GOUDbaren ook sieraden die GOUD bevatten het land niet langer mogen verlaten.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 28 februari 2011

Tekort aan sloopGOUD in India

In India (het land met de grootste GOUDconsumptie ter wereld) is de beschikbaarheid van sloopGOUD zeer sterk gedaald. Hierdoor kunnen de GOUD raffinaderijen slechts draaien op 25 tot 30 procent van hun capaciteit.

Over 2010 was er slechts 89 ton sloopGOUD beschikbaar t.o.v. 122 ton in 2009. Ondanks de gestegen GOUDprijs in 2010 zijn steeds minder Indiërs bereid hun GOUD te verkopen. Enerzijds wachten ze op nog betere prijzen, anderzijds groeit de vraag naar GOUD onder steeds grotere groepen consumenten door de groeiende welvaart in India.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$