Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7726 tot 7730
Bron: Beurs Box
Geplaatst: vrijdag 11 maart 2011

Zilver is veel te goedkoop

Historisch gezien kost zilver slechts een fractie van wat GOUD kost. Historisch gezien kwam zilver namelijk veel meer voor dan GOUD.

Dat was altijd zo, maar is nu dramatisch aan het veranderen... We maken namelijk zilver op en we bewaren GOUD.

Echter, in de koers van zilver en GOUD is dat feit nog totaal niet terug te zien!

Zilver is, historisch gezien, zefs goedkoop te noemen, terwijl het zeldzaam begint te worden en er meer GOUD dan ooit tevoren is. Er is meer vraag dan aanbod aan zilver. Er is relatief gezien nog maar weinig zilver fysiek op voorraad.

Bron: dejaap.nl
Geplaatst: donderdag 10 maart 2011

De Arabische lente en het zwarte GOUD

Ook op financiële markten gaat alle aandacht uit naar de opstand in Libië en de forse stijging van de olieprijs die daar ogenschijnlijk het gevolg van is. Terwijl dat land slechts een aandeel heeft van twee procent in de mondiale olieproductie. Vreemd? Koersen zijn het gevolg van toekomstverwachtingen, en beleggers kijken in dit geval verder vooruit dan onze politici.

Bron: Zerohedge
Geplaatst: donderdag 10 maart 2011

China Should Take Every Chance To Buy Gold

Xinhua news: "Chinezen moeten elke kans grijpen om GOUD te kopen, vooral als de GOUDprijzen dalen".

It was only logical that hours after Jim Cramer Whitney Tilsoned gold, China would come out and say it needs to buy more of the precious metal. After hitting an overnight low of $1,423/oz for some unknown reason, perhaps the latest overdue shakeout of the weakest holders, gold has since retraced half the distance to its all time highs, following a report from Reuters that China should use some of its $2.85 trillion foreign exchange reserves to buy more gold, a government adviser was quoted as saying by local media reports on Wednesday.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VI:Is GOUD een Bubbel?

Het zesde deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of GOUD een bubbel is.

Omdat de prijs van GOUD de afgelopen jaren flink gestegen is en de spotprijs nieuwe nominale records in alle valuta’s neerzet menen sommige mensen dat de prijs van GOUD in een bubbel zit die ieder moment kan barsten. Een bubbel vereist echter dat het grote publiek erin is geïnvesteerd (en de overheid / centrale bank de bubbel faciliteert). Echter, in tegenstelling tot de internet bubbel of de bubbel op de Amerikaanse huizenmarkt is het grote publiek momenteel nog niet in GOUD geïnvesteerd.

Bron: Inveztor
Geplaatst: woensdag 9 maart 2011

Markten sterk onder tegenslagen

Wat er op dit moment gebeurt, is aan de ene kant interessant, maar ook verwarrend. Als men begin dit jaar een leger van voorspellers – mijzelf incluis – had gevraagd hoe de aandelenmarkten zouden reageren op:

Brent olie dicht bij de 120 dollar, GOUD op een recordhoogte, inflatie die in een ongecontroleerde versnelling zit, vooral door de stijgingen van de voedselprijzen en een patstelling in het Amerikaanse Congres vanwege de staatsschuld, dan had niemand kunnen voorspellen dat bijvoorbeeld de S&P 500 nog op het dubbele niveau van maart 2009 zou zitten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$