EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 7731 tot 7735 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: woensdag 18 mei 2011

GOUDbubbels - Soros verkoopt

George Soros noemde GOUD de ultieme bubbel en heeft in het eerste kwartaal bijna zijn gehele positie van 800 mln euro in het edelmetaal van de hand gedaan, schrijft Reuters. Dit deed hij kort voor een terugval in de grondstofprijzen, die deels aan zijn verkoopdrang geweten wordt. Soros bouwde zijn positie van 655 miljoen dollar in GOUD in december af tot 6,9 miljoen dollar aan het eind van Q1.

Lees verder op IEX
Geplaatst op: woensdag 18 mei 2011

1 Kilo Gold Futures Start Trading On Hong Kong Merc

De monopoly positie voor COMEX is verleden tijd. Vanaf vandaag begint de HKMEx met het verhandelen van 32 ounce/1 kilo gold futures.

Hoe dit het prijsverloop van GOUD gaat / kan beinvloeden weet nog niemand.

De monopoly positie voor COMEX is verleden tijd. Vanaf vandaag begint de HKMEx met het verhandelen van 32 ounce/1 kilo gold futures.

Hoe dit het prijsverloop van GOUD gaat / kan beinvloeden weet nog niemand.

As of 8 pm Eastern, the Comex monopoly to the precious metals futures is over. As we reported previously, today, at 8 am local time, is when the Hong Kong Mercantile exchange would start trading the inaugural Asian precious metal futures contract: the 32 ounce /1 kilo/ gold futures. In the first 30 minutes of trading it appears to have been a subdued session, with just 22 contracts changing hands in the August 2011-June 2012 frame. How this trading will impact prices: nobody knows (yet). The spot price of gold has barely budged in the past hour. That said, now that PM futures fragmentation is starting, we expect that within 2 years we will have various deranged HFT algos trading tonnes of gold, quote stuffing globally, and otherwise creating one of the most volatile trading environments imaginable.

Lees verder op Zerohedge
Geplaatst op: woensdag 18 mei 2011

Wat zijn de lange termijn trends?

De bull markt in GOUD, zilver, grondstoffen is al tien jaar aan de gang. Maar eind 2008 dacht iedereen dat het voorbij was. Nu zullen er ongetwijfeld allerlei mensen zijn die beweren dat de bull markt voor zilver voorbij is. Maar bull markten én bear markten hebben de neiging om enorm lang aan te houden. Het is bij beleggen dus ook zaak om de écht lange termijn trends te kennen. Iedereen kent de verhalen over beurscrashes, maar slechts weinigen staan erbij stil hoe lang het kan duren voordat een beursindex haar oude niveau weer bereikt. Na de beurscrash van 1929 duurde het 16 jaar voordat de beurs ervan was hersteld. In de jaren 70 gingen de beurzen met 52% onderuit (na inflatie) en het duurde tot 1983 voordat de beurs hersteld was. De Nasdaq is nog steeds niet hersteld van het barsten van de tech-bubbel in 2000. De S&P-500 en de Dow-Jones zijn wel hersteld, maar als je rekening houdt met inflatie staan ze nog steeds een procent of 50 in de min.

Lees verder op Beurs Box
Geplaatst op: woensdag 18 mei 2011

GOUDrecord onderweg

Koersdoel voor GOUD van 1250 euro per ounce. Dat is een winst van 20 procent.

De prijzen van alle edelmetalen staan onder druk, met zilver op kop. Ook GOUD deed een stap terug. Als we een diepere prijsanalyse doorvoeren, dan zien we echter nieuwe records voor GOUD in het vooruitzicht.

Koersdoel voor GOUD van 1250 euro per ounce. Dat is een winst van 20 procent.

De prijzen van alle edelmetalen staan onder druk, met zilver op kop. Ook GOUD deed een stap terug. Als we een diepere prijsanalyse doorvoeren, dan zien we echter nieuwe records voor GOUD in het vooruitzicht.

[...]

GOUD als bescherming
De eerste opportuniteit die zich volgens ons gaat aandienen zijn nieuwe recordkoersen voor GOUD in euro. We zien weinig ruimte naar beneden voor GOUD in dollartermen: iedere prijszwakte wordt opgekocht in de markt. Beleggers maken zich terecht zorgen over de stabiliteit van het internationale financiële systeem en GOUD biedt nog altijd dé ultieme bescherming tegen een faling van ons geldsysteem.

Dit zorgde ervoor dat GOUD nog steeds op recordniveaus noteert, niet zozeer in dollartermen, maar in euro’s.

GOUD tikte in de afgelopen dagen opnieuw 1060 euro per ounce aan, slechts 10 euro onder de all-time high voor de prijs van het gele edelmetaal in Europa. We denken dat het slechts een kwestie van weken is voordat GOUD opzoek gaat naar nieuwe records in euroland.

Lees verder op Beurs Duivel.be
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Update Edelmetalen 2011

Op veler verzoek geven we een korte update mee over de prijsprestatie van de diverse edelmetalen - GOUD, zilver, palladium en platinum - in 2011.

Lees verder op Slim Beleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs