Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 7731 tot 7735
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Utah zet volgende stap naar alternatief voor papieren dollar

De Amerikaanse staat Utah is een stap dichter bij een alternatief voor de dollar. Een wet die van GOUDen en zilveren munten opnieuw een wettig betaalmiddel maakt is een stap verder in het wetgevingsproces. De House of Representatives van de staat Utah stemde met 47-26 in het voordeel van de wet.

Naar aller waarschijnlijkheid zal er volgende week in de senaat over het wetsvoorstel gestemd worden. Als de wet ook de senaat doorkomt zal Utah de eerste staat worden waar er naast de dollar een alternatief wettig betaalmiddel in omloop is. Voorstanders betogen dat in het geval van een monetaire crisis er een levensvatbaar alternatief voor handen is. Als de wet in Utah daadwerkelijk wordt aangenomen ondermijnt dit het beleid van Washington en de Federal Reserve en is illustratief voor het toenemende wantrouwen in de waarde van de dollar.

Bron: Goud-Portal.n
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

GOUD-Portal even onderuit

Vandaag heeft GOUD-Portal even onderuit gelegen. Een technische fout zorgde voor te veel dataverkeer en processor kracht op de server. Onze excuses voor het ongemak.

Bron: IEX
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Herwaardering van GOUD

Door de huidige spanningen in Noord-Afrika (met name in het olieproducerende Libië) en in landen in het Midden-Oosten, is de GOUDprijs deze week gestegen naar 1.437 dollar; een nieuwe nominale all time high.

Wanneer de all time high van begin jaren tachtig wordt gecorrigeerd voor officiële inflatiecijfers dan zou een nieuw prijsrecord pas bij 2.300 dollar per troy ounce bereikt worden. Wanneer we corrigeren voor de werkelijke inflatie is dit trouwens pas het geval rond de 5000 dollar.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel V: Is het te laat om GOUD te Kopen?

Het vijfde deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of het te laat is om GOUD te kopen.

Is het al te laat om nog GOUD te kopen?

Wanneer je de onderstaande grafieken bekijkt valt meteen op dat de koers van GOUD in dollar- en eurotermen op dit moment historisch hoog staat. Op het eerste gezicht zou je daarom denken dat het nu de tijd is om het GOUD (mocht je het al bezitten) te verkopen.

Maar als het de laatste jaren daadwerkelijk zo onverstandig is om nog GOUD aan te kopen, waarom zien we dan dat alle centrale banken in het oosten (waaronder Rusland, India en China) hun GOUDvoorraden juist sinds het uitbreken van de kredietcrisis juist enorm aan het uitbreiden zijn?

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Parlement Utah erkent als eerste in VS GOUD en zilver als wettig betaalmiddel

Nadat de VS bijna 80 jaar geleden GOUDen munten uit de circulatie nam en de wereld bijna 40 jaar geleden de GOUDstandaard verliet, heeft de Amerikaanse staat Utah als eerste stappen genomen om het edelmetaal opnieuw tot een wettig betaalmiddel te verklaren. Belangrijkste reden: de economische crisis en de toenemende angst voor een forse devaluatie van de Amerikaanse dollar. Twaalf andere staten overwegen hetzelfde te doen.

Het parlement van Utah besloot afgelopen vrijdag om de weg vrij te maken voor de herinvoering van GOUDen en zilveren munten als een alternatief -maar geen vervanging- voor de dollar. De nieuwe wetgeving geeft inwoners van Utah de mogelijkheid hun belasting in GOUD te betalen. Daarnaast hoeft over de verkoop van GOUD geen winstbelasting (Capital Gains Tax) betaald te worden. Tevens wordt er een comité in het leven geroepen om de invoering van alternatieve valuta in de staat te onderzoeken. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$