Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 7736 tot 7740
Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel V: Is het te laat om GOUD te Kopen?

Het vijfde deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of het te laat is om GOUD te kopen.

Is het al te laat om nog GOUD te kopen?

Wanneer je de onderstaande grafieken bekijkt valt meteen op dat de koers van GOUD in dollar- en eurotermen op dit moment historisch hoog staat. Op het eerste gezicht zou je daarom denken dat het nu de tijd is om het GOUD (mocht je het al bezitten) te verkopen.

Maar als het de laatste jaren daadwerkelijk zo onverstandig is om nog GOUD aan te kopen, waarom zien we dan dat alle centrale banken in het oosten (waaronder Rusland, India en China) hun GOUDvoorraden juist sinds het uitbreken van de kredietcrisis juist enorm aan het uitbreiden zijn?

Bron: Xander Nieuws
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Parlement Utah erkent als eerste in VS GOUD en zilver als wettig betaalmiddel

Nadat de VS bijna 80 jaar geleden GOUDen munten uit de circulatie nam en de wereld bijna 40 jaar geleden de GOUDstandaard verliet, heeft de Amerikaanse staat Utah als eerste stappen genomen om het edelmetaal opnieuw tot een wettig betaalmiddel te verklaren. Belangrijkste reden: de economische crisis en de toenemende angst voor een forse devaluatie van de Amerikaanse dollar. Twaalf andere staten overwegen hetzelfde te doen.

Het parlement van Utah besloot afgelopen vrijdag om de weg vrij te maken voor de herinvoering van GOUDen en zilveren munten als een alternatief -maar geen vervanging- voor de dollar. De nieuwe wetgeving geeft inwoners van Utah de mogelijkheid hun belasting in GOUD te betalen. Daarnaast hoeft over de verkoop van GOUD geen winstbelasting (Capital Gains Tax) betaald te worden. Tevens wordt er een comité in het leven geroepen om de invoering van alternatieve valuta in de staat te onderzoeken. 

Bron: Gold and Glory
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

Back to the Future: 1980

De zilverprijs explodeert in het aanschijn van de aanrollende hyperinflatie.

Terwijl de GOUDprijs voorlopig nog wat moeite heeft om krachtig doorheen het ‘oude’ record van december 2010 te breken, blaast de zilverprijs alle weerstand omver.

[...]

Op het internet begint het stilletjesaan ook te ontploffen aan artikels over zilver, maar nergens zal je deze grafiek vinden:

De weekgrafiek van de zilverprijs tijdens de historische prijsexplosie (en ineenstorting) van juli 1979 tot mei 1980.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: zondag 6 maart 2011

Italiaanse banken willen profiteren van de stijgende GOUDprijs

Opmerkelijk nieuws uit Italië. Italiaanse banken lobbyen om de GOUDreserve van de Italiaanse centrale bank over te hevelen naar hun eigen balans. De banken willen op deze manier voldoen aan de strengere kapitaaleisen van Basel III omdat zij de GOUDreserve kunnen herwaarderen tegen de marktwaarde. Ook in Italië is de centrale bank in eigendom van Italiaansebanken, maar of de Italiaanse wet dit toestaat is een tweede. 

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 5 maart 2011

Beleggingen in GOUD in India drijven GOUDprijs op gedurende 2010

Vergeet de vraag naar GOUD van Centrale banken en vergeet de zoektocht naar “veilige” havens vanuit het Westen. Juist de huishoudens uit China en India hebben de GOUDprijs aangedreven in 2010.

Tien jaar geleden, misschien zelfs vijf jaar, dachten analisten dat GOUD in Azië vervangen zou worden voor andere financiële diensten en consumptiegoederen door de stijgende inkomens. Niets is minder waar. De particuliere vraag naar GOUD in China is meer dan verdubbeld als percentage van de bruto huishoudelijke besparingen. In India steeg de particuliere consumptie in India in 2010 zelfs naar een nieuw record van meer dan 963 ton!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$