Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 7741 tot 7745
Bron: Slim Beleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 maart 2011

GOUD-Zilver ratio valt onder 40 voor het eerst in decennia

Beleggers zoeken opnieuw massaal de veilige (en nog goedkope) havens op. Hierdoor is het witte edelmetaal – zilver – gegeerd.

Als een gevolg hiervan loopt de prijs van zilver momenteel snel op ten opzichte van alle overige activa klassen, inclusief GOUD!

De bekende en geviseerde GOUD/Zilver ratio is hierdoor voor het eerste in decennia onder het niveau van 40 gevallen.

Bron: Goud Markt
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

GOUDprijs terug op record niveau, zilverprijs naar hoogste punt ooit

De GOUDprijs heeft in de eerste week van maart 2011 zijn opmars verder voortgezet. De GOUDprijs sloot op 4-3-2011 op $ 1.432,80 terwijl eerder in de week een nieuw record van $ 1.440 werd neergezet. Zilver liet een nog sterkere stijging zien waarbij de zilverprijs op 4-3-2011 op het hoogste niveau in 30 jaar sloot van $ 35.67. In euro’s waren de stijgingen minder sterk door de sterke daling van de euro/dollar koers.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Utah zet volgende stap naar alternatief voor papieren dollar

De Amerikaanse staat Utah is een stap dichter bij een alternatief voor de dollar. Een wet die van GOUDen en zilveren munten opnieuw een wettig betaalmiddel maakt is een stap verder in het wetgevingsproces. De House of Representatives van de staat Utah stemde met 47-26 in het voordeel van de wet.

Naar aller waarschijnlijkheid zal er volgende week in de senaat over het wetsvoorstel gestemd worden. Als de wet ook de senaat doorkomt zal Utah de eerste staat worden waar er naast de dollar een alternatief wettig betaalmiddel in omloop is. Voorstanders betogen dat in het geval van een monetaire crisis er een levensvatbaar alternatief voor handen is. Als de wet in Utah daadwerkelijk wordt aangenomen ondermijnt dit het beleid van Washington en de Federal Reserve en is illustratief voor het toenemende wantrouwen in de waarde van de dollar.

Bron: Goud-Portal.n
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

GOUD-Portal even onderuit

Vandaag heeft GOUD-Portal even onderuit gelegen. Een technische fout zorgde voor te veel dataverkeer en processor kracht op de server. Onze excuses voor het ongemak.

Bron: IEX
Geplaatst: maandag 7 maart 2011

Herwaardering van GOUD

Door de huidige spanningen in Noord-Afrika (met name in het olieproducerende Libië) en in landen in het Midden-Oosten, is de GOUDprijs deze week gestegen naar 1.437 dollar; een nieuwe nominale all time high.

Wanneer de all time high van begin jaren tachtig wordt gecorrigeerd voor officiële inflatiecijfers dan zou een nieuw prijsrecord pas bij 2.300 dollar per troy ounce bereikt worden. Wanneer we corrigeren voor de werkelijke inflatie is dit trouwens pas het geval rond de 5000 dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$