Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 7746 tot 7750
Bron: Goud Portal
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

GOUD en zilver als een stuiterbal naar beneden

Hoewel de langetermijn vooruitzichten bullish zijn voor GOUD en zilver, krijgen de koersstijgingen af en toe een hikje, zoals we nu ook kunnen waarnemen. Een correctie zoals deze is op zijn plaats na een verschroeiende rit van de afgelopen weken. Tevens staan alle grondstoffen op een hoogtepunt waarvan zelfs Marc Faber zegt dat een correctie binnen enkele weken realistisch is. Daarnaast hebben we te maken met een overdreven lage dollar index (77pnt) welke ongetwijfeld zal aantrekken - iets dat de GOUD en zilverkoers tijdelijk negatief zal beinvloeden.

Verder is er de onrust in het Midden Oosten en zien we enorme rampen in Japan. Dit zal de aandacht van de wereldwijde financiele problemen afleiden en kunnen onverwachte uitwerkingen hebben op de koersdoelen van edelmetaal.

Vergeet niet: hoe hoger de koers, des de groter de slingers in de koersbewegingen van edelmetaal.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

Eric Sprott: Waarom GOUD Geen Zeepbel Is

Van Sprott Asset Management ontvingen wij hun laatste maandelijkse nieuwsbrief getiteld “Debunking the Gold Bubble Myth” waarin zij de mythe van een zeepbel in GOUD ontkrachten. Eric Sprott en Andrew Morris zetten uiteen waarom het tegenovergestelde waar is.

Sprott en Morris geven enkele statistieken die voor zichzelf spreken. Zo was in 1968 wereldwijd ongeveer 5% van het totaal geïnvesteerd vermogen belegd in GOUD; in 1980 zakte dit naar 3%, in 1990 naar 0.6% en in 2000 daalde dit verder naar 0.2%. Momenteel bedraagt het percentage ongeveer 0.7%.

Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

Nu leverbaar: zilver baren zonder BTW in doaune entrepot

Vanaf heden is het mogelijk om naast de zilveren Maple Leaf munten ook zilver baren van 1.000 troy ounce aan te kopen via The Silver Mountain en op te laten slaan in het douane entrepot van Amsterdam Safe. The Silver Mountain is één van de exclusieve partners van dit opslagbedrijf en biedt haar klanten de mogelijkheid aan om zilver en GOUD op te slaan in de volledig beveiligde en verzekerde kluisruimte van Amsterdam Safe.

Dit zeer gunstige tarief is mogelijk doordat we grootschalig hebben ingekocht. Over ongeveer een maand zullen alle zilver baren arriveren in het douane entrepot op Luchthaven Schiphol. De bovenstaande aanbieding is zowel mogelijk indien u ervoor kiest de baren op te laten slaan in dit douane entrepot van Amsterdam Safe, als bij gewone levering. Bij gewone levering dient er echter 19% BTW te worden afgerekend. De bijhorende opslagkosten in het douane entrepot bedragen 1,25% op jaarbasis. Dit percentage wordt per kwartaal vastgesteld en hierbij wordt gekeken naar de vervangingswaarde, dus de zilverprijs op dat moment. Op die manier is de aanwezige voorraad volledig verzekerd.

Bron: King World News
Geplaatst: dinsdag 15 maart 2011

James Turk: Correctie bijna voorbij. GOUD en zilver zullen weer weg omhoog volgen

Volgens James Turk, oprichter van GoldMoney, zijn er nog geen tekenen van een top in zicht voor de in waarde stijgende Edelmetalen. Hoewel we enkele correcties tegenkomen, blijft de opwaardse trent geheel in tact. Volgens James is er srake van een komende rocket launch.

So looking back on the past few days, we just had a normal sideways correction within what has been a strong uptrend. The important point is that these uptrends remain intact.

We have been waiting for silver to get disorderly and so far that hasn’t happened. Usually you will see multiple upside breakaway gaps as you get frothy, but we haven’t seen that yet. So there are no obvious signs of a top. Given the strength we saw on Friday, it seems the correction is nearing an end and the uptrend is about to resume.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: maandag 14 maart 2011

De Komende Vlucht Uit Valuta - Deel VII:Hoe hebben GOUD en Zilver het afgelopen decennium gepresteerd?

Het zevende deel van de serie guespost uit het rapport:"De Komende Vlucht uit Valuta", gaat in op de vraag of GOUD een bubbel is.

Voor een overzicht van alle delen klikt U GOUDportal.nl/?page=zoeken&fzw=De%20Komende%20Vlucht%20Uit%20Valuta" alt="De Komende Vlucht Uit Valuta " title="De Komende Vlucht Uit Valuta ">hier

Zoals bovenstaande tabellen illustreren was de gemiddelde toename van de prijzen van GOUD en zilver in euro’s de afgelopen 10 jaar meer dan 10%. Dit is meer dan dubbel het rendement dat je van een spaarrekening bij de bank kon genieten. Het antwoord op de vraag luidt mitsdien bevestigend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$