Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 7746 tot 7750
Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: zondag 30 januari 2011

Wat betekent de uitstroom van GOUD in de GLD ETF voor de GOUDprijs?

Iedere uitstroom van GOUD uit de GLD ETF betekent de instroom voor een andere klant die blijkbaar meer behoefte heeft aan fysiek GOUD dan in aandelen GLD. Dit is een duidelijk signaal dat de fysieke GOUDmarkt steeds krapper wordt en dat de prijs voor fysiek GOUD zich los koppelt van de papieren prijs.

De GOUDprijs is na een periode van dalingen op vrijdag 29 januari 2011sterk gestegen met $ 23,50 tot  $ 1338,40 en met € 25,56 tot € 982,74 Tijdens de daling van de GOUDprijs de afgelopen weken, hebben diverse analisten erop gewezen dat er al geruime tijd een uitstroom van fysiek GOUD was in het grootste GOUD exchange traded fund (ETF): GLD en dat dit een signaal was van de aankomende dalingen. FOFOA heeft een interessant artikel geschreven waarin wordt aangetoond dat deze uitstroom niet is was het lijkt en juist een zeer positief signaal is voor de prijs van GOUD.

De hoeveelheid GOUD dat is ondergebracht in de GLD ETF is de laatste 7 maanden gedaald met 100 ton. Om de GLD ETF goed te kunnen begrijpen dienen we ons een aantal zaken te realiseren:

Bron: Tijd.be
Geplaatst: zondag 30 januari 2011

Nu GOUD kopen? Twee beursgoeroes, twee adviezen

Geen grondstof waarover de meningen zo verdeeld zijn als over GOUD. Fondsbeheerder Anthony Bolton en beursgoeroe Jim Rogers verkondigen een tegenstrijdige mening.

Wie nu op de kar van grondstoffen springt, komt 5 jaar te laat. Dat is de opmerkelijke conclusie die Anthony Bolton, de legendarische fondsbeheerder van Fidelity, liet optekenen op de website van de Britse krant The Telegraph. Hij staat dan ook sceptisch tegenover de recordrally’s van verschillende grondstoffen de voorbije maanden.

[...]

Te laat om in grondstoffen te stappen? Het hoeft niet te verbazen dat Jim Rogers er als Amerikaans beursgoeroe en grondstoffenexpert er een andere mening op nahoudt. Toen de Indiase krant The Economic Times hem begin dit jaar polste naar ‘de grondstoffen van 2011’, verklaarde hij al: “Ik verkies landbouwgrondstoffen boven edelmetalen. Maar binnen die laatste categorie zou ik liever zilver bezitten dan GOUD. Zilver noteert 40 procent onder het absolute recordniveau en zou wel eens veel sterker kunnen stijgen dan andere grondstoffen.” Rijst is dan weer de landbouwgrondstof waarin hij voor de komende jaren veel potentieel ziet. “Mijn advies: eet rijst met zilveren eetstokjes”, zo illustreerde hij zijn voorkeur.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 28 januari 2011

GOUD naar laagste punt sinds 10 weken

Voor de lange termijn wordt verwacht dat de GOUDprijs de weg naar boven gaat hervatten.

De GOUDprijs heeft deze week het laagste punt sinds oktober laten zien. Met prijzen van onder de $1,320 per troy ounce is januari de slechtste maand in dertien maanden tijd. Sterke vraag vanuit Azië zorgt wel voor een stevige bodem van rond de $1,320 dollar. 

 

Een hele reeks aan positieve berichten uit de Verenigde Staten en weinig slecht nieuws over de Europese schuldencrisis worden aangehaald als de belangrijkste redenen in de omslag van het marktsentiment. Maar er zijn ook andere geluiden die juist benadrukken dat de correctie gedreven wordt door verkoop van termijncontracten. De prijscorrectie is ondanks de steeds kleinere voorraden een feit.

Bron: Vrijspreker.nl
Geplaatst: vrijdag 28 januari 2011

Verwachtingen National Inflation Association

Deze Amerikaanse “inflatie associatie” heeft leerzame en duidelijke artikelen en beschouwingen over de inflatie/deflatie ontwikkelingen. Uiteraard in eerste instantie voor Amerika, maar de feiten en ontwikkelingen zijn eenvoudig op Nederland toe te passen. Vandaar het de moeite waard is om hun “Top 10″verwachtingen voor 2011 een te bekijken.

NIA’s Top 10 Predictions for 2011
(Origineel met uitgebreider tekst te vinden onder de link. Hieronder alleen kort commentaar in het Nederlands)

1) The Dow/Gold and Gold/Silver ratios will continue to decline.
Dat stelt dat in verhouding tot de beurs (Dow) GOUD meer waarde krijgt waardoor beleggers beter af zijn mer GOUD.
Maar zilver doet het nog beter dan GOUD.

Bron: Goldonomic.be
Geplaatst: donderdag 27 januari 2011

Inflatie: een globaal probleem

In tijden van crisis worden fortuinen verloren en fortuinen gemaakt.

Eindelijk begint ook de media het thema een beetje op te pikken. En toch wordt GOUD verguisd als zijnde veel te duur. Maar als we zien dat de ingrediënten van een kop koffie met suiker het voorbije jaar evenveel in prijs zijn gestegen als het GOUD, is het dan niet veeleer de euro die veel te weinig waard wordt?

 Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$