Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 7751 tot 7755
Bron: NOS
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

GOUD, zilver en olie blijven stijgen

De onrust in de Arabische wereld blijft grote invloed houden op de financiële markten. De GOUDprijs is vandaag naar een nieuw record gestegen.

Voor een ounce, ruim 31 gram, moest vandaag 1435 dollar worden betaald. Dat is zon 200 dollar meer dan vorig jaar.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: vrijdag 4 maart 2011

Utah wil alternatief voor papieren dollar

In de Amerikaanse staat Utah is de eerste stap gezet om een wet aan te nemen die van GOUDen en zilveren munten weer wettige betaalmiddelen maakt. Voorstanders zeggen dat het wetsvoorstel bedoelt is om een inflatie-robuust alternatief voor de papieren dollar te creëren.

Larry Hilton, een lokale advocaat en voorstander van de wet, zegt dat het ongefundeerde geld van de Federal Reserve als een zwaard van Damocles boven hun hoofden hangt.

Bron: Goldonomic
Geplaatst: donderdag 3 maart 2011

GOUD is geen belegging, het is geld

Als we teruggaan naar de GOUDstandaard en banken verplichten voor elke euro deposito’s maar 1 euro krediet te verstrekken, dan kunnen we centrale banken afschaffen. Niemand zou zijn bank bestormen, want je hebt de garantie dat je geld er ligt. Monetair beleid overlaten aan een paar centrale bankiers is geen vrijemarktfilosofie. Het is socialisme.’

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: donderdag 3 maart 2011

JP Morgan accepteert GOUD als onderpand

In februari 2011 heeft J.P. Morgan (de grootste zakenbank ter wereld) aangekondigd dat zij vanaf nu fysiek GOUD als onderpand accepteert voor leningen en andere financiële producten. Dit is opnieuw een volgende stap in de verdere acceptatie van GOUD door internationale financiële instellingen als volwaardige alternatieve valuta.

In 2010 is J.P. Morgan gestart met het vrijmaken van ruimte in haar grote kluizen (o.a. die in Manhattan, New York). Veel klanten kregen een eenzijdige opzegging van J.P. Morgan en de mededeling dat zijn niet langer gebruik van de kluis kunnen maken en een andere oplossing moeten zoeken. Nu blijkt de achterliggende reden hiervoor. J.P. Morgen wil ruimte in haar eigen kluizen vrijmaken om fysiek GOUD en fysiek zilver op te slaan dat als onderpand dient voor leningen.

Bron: Middelkoops Goud.com
Geplaatst: donderdag 3 maart 2011

Bernanke wijst GOUDstandaard af

Afgelopen dinsdag verdedigde Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, het beleid van de Federal Reserve en het effect van het beleid op de dollar. Bernanke wees alternatieven op het huidige monetaire systeem zoals een GOUDstandaard af.

Bernanke moest voor een committee van de Amerikaanse senaat vragen beantwoorden. Hij werd gevraagd naar de levensvatbaarheid van een economie met een GOUDen fundament en de mogelijkheid om staatsobligaties in GOUD uit te keren. Bernanke stelt dat een terugkeer naar de GOUDstandaard niet zal werken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$