Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 7751 tot 7755
Bron: Edelmetaal Blog
Geplaatst: zaterdag 1 januari 2011

IMF rondt verkoop GOUD af

Als blijkt dat de Verenigde Staten al haar GOUD heeft verkocht zal de ondergang van de Verenigde Staten met een stroomversnelling komen.

Wat vele lezers van dit blog weten is dat het IMF een verkoopprogramma van GOUD heeft. Dit programma is er om geld te creëren dat ze vervolgens uit kunnen lenen aan de ‘arme’ landen. Op dit moment heeft het IMF het laatste deel van dit programma afgerond, waarmee het totaal van verkocht GOUD op iets meer dan 400 (!) ton komt. Deze 400 ton representeert 13% van de totale GOUD reserves van het IMF.

Bron: infoNu
Geplaatst: vrijdag 31 december 2010

De prijs van zilver in de toekomst

In tijden van schaarste gaan de prijzen van produkten en grondstoffen snel omhoog. Voor zilver is de verwachting dat we de komende jaren te maken krijgen met een schaarste en daarmee met een prijsverhoging.

[...]

De verwachting is dat de prijs van zilver de komende tijd zal stijgen. Zilver wordt gebruikt in vele produkten zoals bij fotografie, maar ook bij zonnepanelen, componenten voor computers etc. Omdat zilver slechts in kleine hoeveelheden wordt gebruikt loont het zich niet om het te recyclen. Dit is een belangrijke reden waarom experts denken dat de prijs van zilver op den duur meer in evenwicht zal komen met die van GOUD.

Bron: rtl.nl
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Voedselprijzen naar recordniveaus

GOUD, zilver en koper zijn zeker niet de enige grondstoffen die het afgelopen jaar flink zijn gestegen in prijs. Ook de voedselprijzen stegen wereldwijd naar recordniveaus.

Duurder
Tarwe, maïs, koffiebonen, sinaasappels, zuivel, suiker en zonnebloemolie zijn een stuk duurder geworden. En ook voor 2011 worden prijsstijgingen verwacht, blijkt uit onderzoek van RTLZ.nl.

Grotere vraag
Grotere vraag zorgde voor hogere zuivelprijzen, die met gemiddeld 21% stegen. Van maïs werd vooral cornflakes gemaakt. Tegenwoordig wordt maïs ook verwerkt tot ethanol, voor in de auto. Door de grotere vraag steeg de maïsprijs met 50%. De suikeroogst kampte wereldwijd met overvloedige regen. Gevolg: de suikerprijs steeg 17%.

Bron: Goud-Portal
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Boek Willem Middelkoop: GOUDboek

Willem Middelkoop komt met zijn vierde boek: GOUDboek. Verwacht wordt dat deze in het eerste kwartaal van 2011 zal verschijnen.

Er is nog heel weinig over bekend, maar Willem Middelkoop heeft al door laten schemeren dat hij binnenkort een nieuw boek zal uitgeven: GOUDboek.

Willem Middelkoop eindigde een artikel dat hij plaatste op rt[z] als volgt:

Dit betreft een voorpublicatie van GOUD en het geheim van geld dat in het eerste kwartaal van 2011 zal verschijnen.

We zijn heel benieuwd en hopen hier binnenkort meer over te mogen vernemen.

Willem Middelkoop is ook schrijver van het boek Als de dollar valt, Overleef de kredietcrisis en De permanente oliecrisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 december 2010

Een mania in GOUD en zilver?

Hoe ver kan deze bull market nog gaan?

Niet enkel in de VS wankelde het systeem, het probleem verspreidde zich op wereldschaal, waardoor meteen het seculaire aspect in voege trad. Een seculaire cyclus wordt namelijk gekenmerkt door een meerjarige trend op globaal vlak! Gaandeweg de jaren stegen de prijzen van GOUD en zilver naar steeds hogere niveaus, waarbij de historische topkoersen (opgetekend eind jaren ’70) ondertussen werden verpulverd. Ook zilver lijkt inmiddels goed op weg om de recordprijzen binnen afzienbare termijn achter zich te laten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$