Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 7751 tot 7755
Bron: MineWeb
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

Weekend Top Story: Silver to reach $50 by 2011, and gold at $8,000 by 2015 conservative - Turk

GoldMoney CEO, James Turk laat weten dat GOUD dit jaar de $2.000 gaat aantikken en dat GOUD zelfs in de staat "backwardation" zal gaan verkeren wat wil zeggen dat verkopers geen GOUD van de hand zullen doen.

Speaking at the Mining Indaba in Cape Town, Turk reiterated his view that gold will get to around $8,000 an ounce by perhaps 2015 adding, I would say though, having seen QE2, that my predictions will turn out to be on the conservative side.

What drives the gold price at the end of the day is the demand for physical gold.  Were seeing that clearly now in silver which is in backwardation going out to 2015. Money never goes into backwardation unless you reach a position where you have extreme conditions - and thats what we see in silver now - the demand for physical metal is so much higher that people dont want paper any more, they want the real thing.

Turk believes this backwardation, the situation where the price of a commodity for future delivery is lower than the price for immediate delivery, could happen to the gold market.

Bron: EdelMetaal Blog
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

Overdenkingen

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de recente actie van de Nederlandse Bank om het pensioen fonds van de glasblazers te dwingen hun GOUD positie af te bouwen is bij mij ingeslagen als een bom.

Hoe vreemd kan de menselijke geest werken: natuurlijk, ik weet dat de schuldenpositie in ons financieel systeem onhoudbaar is, ik weet dat de dollar en euro in feite weinig meer waard zijn dan het papier waarop ze zijn gedrukt, ik weet dat het systeem van centrale banken de feitelijke macht heeft, ik weet dat we wereldwijd afstevenen op een economische en sociale crisis die zijn weerga niet kent...

maar toch… op het moment dat het dichterbij komt, zoals nu met de actie van de DNB, voel ik mij geschokt tot in mijn vezels. Blijkbaar kan de Nederlandse Bank, een private onderneming, de rechtsspraak zo beïnvloeden dat het mensen verbiedt zich in te dekken tegen de komende storm.

Bron: BeursBox
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

Koop GOUD zolang het nog kan!

Ee euro is monopoly geld - Funny money.

Must read!

Ik kreeg gisteren nog een aanwijzing dat de Nederlandse autoriteiten een campagne tegen GOUD en zilver begonnen zijn. De DNB heeft pensioenfonds voor de Glasfabrieken gesommeerd om hun 13% belang in GOUD terug te brengen tot hooguit 3%. Het pensioenfonds weigerde en ging naar de rechter. De rechter gaf DNB gelijk. Het pensioenfonds moet nu haar zeer winstgevende positie naar 3% terugbrengen. Wie winnen er bij dit verhaal? Niet de pensioenverzekerden... DNB heeft bestaansrecht dankzij fiat geld zoals de Euro. Ze dwingt nu pensioenfondsen die waardeloze euros op, zodat pensioengerechtigden straks de uiteindelijke en onvermijdelijke rekening gaan betalen. Dit gigantische bedrog rondom geld gaat immers een keer klappen. Iedereen die dan euros heeft, cash of op spaarrekening, is dan alle waarde die daar nu in is vastgelegd simpelweg kwijt.

Bron: Gewoon Nieuws
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

AFM sluit grens voor GOUD

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) maakt het buitenlandse bedrijven moeilijk om aan Nederlanders GOUD te verkopen.

Het betreft nieuwe Nederlandse klanten van Goldmoney, een Engels bedrijf wat handelt in GOUD.

“Goldmoney heeft besloten om voorlopig even geen nieuwe klanten te accepteren die woonachtig zijn in Nederland of de Nederlandse Antillen. De directie heeft een brief van de AFM  ontvangen, als gevolg van het feit dat de AFM een richtlijn heeft veranderd die betrekking heeft op buitenlandse aanbieders van GOUDrekeningen. Het betreft hier een specifiek Nederlandse situatie, die zich in geen enkel ander land ter wereld voordoet.

[...]

De financiële autoriteiten in Nederland maken zich de laatste tijd behoorlijk druk om het GOUDbezit van Nederlanders. Vorige week nog de veroordeling van het pensioenfonds voor de glasindustrie, die op last van De Nederlandsche Bank binnen 2 maanden het grootste gedeelte van zijn GOUDvoorraad moet verkopen. DNB vindt het niet in het belang van de deelnemers om zoveel GOUD te bezitten. Zie ons artikel hierover. Ondanks dat GOUD van 2000 tot 2010 met een kleine 500% is gestegen, vinden de DNB en de AFM GOUD kennelijk een risicovolle belegging. Ter vergelijking; De AEX is in dezelfde periode met 56% gedaald.

Bron: GoudMarkt.nl
Geplaatst: maandag 14 februari 2011

GOUDprijs herstelt zich van daling in januari

Op 27 januari 2011 werd de daling van de GOUDprijs beëindigd op een prijs van $1.314,90. Een daling van 7% vanaf het record in november 2010. In euro’s werd eveneens op 27 januari het laagste punt genoteerd van €958,38. Inmiddels is de GOUDprijs weer gestegen tot boven de $1.355 en €1.000. De grote groep anti-GOUD analisten was er in januari direct bij om te verkondigen dat dit het einde was van de opgaande prijs in GOUD (en zilver) en dat het nu weer tijd was om ‘normaal’ in allerlei papieren producten te investeren. Alhoewel een markt alleen maar kan bestaan doordat men tegengestelde conclusies trekt uit dezelfde gegevens, zijn wij het op alle punten oneens met de anti-GOUD analisten.

[...]

Wij zijn van mening dat de vraag naar GOUD de komende jaren verder zal stijgen vooral in Azië ondanks het trage herstel van de economie. Deze vraag wordt verder gevoed door toenemende onzekerheden op het gebied van de schuldenposities van landen. In 2010 was de vraag naar GOUD door investeerders voor het eerst hoger dan de vraag naar GOUD voor juwelen aldus de GFMS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$